Şi … se va face Lumină … într-o zi …

Şi …se va face Lumină … într-o zi …

dv2128011

Motto :

” Lumina nu se aprinde decât pentru cei ce văd, nu pentru orbi . ” ( Mihai Eminescu )

CARAŞ-SEVERIN.

Fostul procuror reşiţean Viorel Vasile, inculpat pentru două infracţiuni de luare de mită, nu doreşte să fie judecat de Curtea de Apel Timişoara. Probabil pentru că este prea aproape de fostul său loc de muncă şi de localitatea de domiciliu. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, inculpatul Viorel Vasile a fost prins în flagrant delict, în data de 24 noiembrie 2008, în timp ce primea suma de 800 de lei de la un denunţător. A doua infracţiune pentru care urmează a fi judecat se referă la primirea, în aceeaşi zi, cu puţin înainte de prinderea în flagrant, de produse alimentare, de la un alt denunţător. Curtea de Apel Timişoara a dispus, în data de 25 noiembrie 2008, arestarea preventivă a lui Viorel Vasile, iar vineri, 19 decembrie 2008 procurorii DNA au dispus trimiterea sa în judecată în stare de arest. Curtea de Apel Timişoara a menţinut arestul preventiv la termenele din 12 ianuarie şi 2 februarie 2009. Inculpatul a formulat o cerere de strămutare, admisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, astfel încât procesul lui Viorel Vasile va fi judecat de către Curtea de Apel Constanţa. Actele şi măsurile luate la momentul cererii de strămutare rămân câştigate cauzei, dat fiind că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a dispus anularea lor. Deci, deocamdată, Viorel Vasile rămâne în arest, dar, conform dorinţei sale, va fi judecat de o instanţă aflată la alt capăt de ţară.
Rodica Mihu

Sursa : 24h-online.ro

lumina

” Lumina este simbolul adevărului ” ( James Russell Lowell )

Interesno … muherea sa, fosta, că-ntre timp a divorţat , să salveze averea cică, zicea că ar fi fost eliberat, dacă e să dăm crezare gurii târgului ….

La Constanţa, adică are de spus ceva tov procuror … oare pe cine va turna şi despre ce anume , becouse, multe ar mai fi … cu sud-vestul nu-i de glumă şi pe vremea când era încă-n funcţie se-auzea prin buricul urbei că ar deţine la dospit neşte dosărele … de care mulţi nu-s tocmai străini … începe balul ? Să fie adevărate zvonurile … ?

Măicuţa Domnului, hăştia când vor începe a se turna unul pe altul să te ţii Doamne, încaieră-i drace, că-s ai tăi …

Eu una sunt sătulă şi mi-e lehamite de toate neamurile şi-ncrengăturile ce se continuă a se perpetua, menţine-n funcţii sub blânda oblăduire a mai marilor … încotro protecţia copilului cărăşană ( ??!!! ) , numai ei ştiu, că nu le-a picat nimic din Cer, apăi ” să trăiască bine ”, ei, ei cu ei !

Despre clanurile şi căpuşele din Caraş-Severin, tăţi bătuţi în cuie pe funcţii de conducere, presa a tot sesizat nereguli,managementul defectuos, rapoarte de control negative ţinute sub lacăt, abuzuri de influenţă şi autoritate, grave încălcări ale legii …. culmea, se găsi taman Kovesi să afirme :

” Prim-procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat joi Romania „nu este tara clanurilor” si ca nu trebuie generalizat de la unele cazuri exceptionale. ”

Ba da ! Din nefericire, România e ţara clanurilor şi a căpuşelor e ţara tuturor ” posibilităţilor ”, domneşte anarhia şi haosul, suntem ” conduşi ” de ei ,baronii locali, interlopii, tagma politicienilor corupţi, cameleonii … că se minte şi ne-mbătăm cu apă de ploaie, e cu totul altceva …

Va să zică, excepţii de la ” regulă ” rămân visătorii, idealiştii, fraierii ca mine ce continuă să lupte cu morile de vânt, cu mafia, cu sistemul. Antihristul şi-a intrat în drepturi, adepţii săi fac legea, acestea sunt vremurile pe care le trăim, cele de pe urmă !

Cine zice … o furnică, unul din prigoniţi care refuză să accepte Legea Tăcerii, care a renunţat la renunţare, care da, a ales demisia în semn de protest, ca un semnal, ca un mesaj pentru ceilalţi, de-ai trezi la realitate, de-ai face să conştientizeze ticăloşiile ce ne-nconjoară şi mizeria în care trăim … o făpturică ce nu-şi doreşte altceva decât … să respire ! Voi reuşi, chiar dacă vor mai dura ceva ani, mi-am asumat riscuri, am ştiut tot timpul că va urma o-ntreagă mascaradă, că mulţi vor fi cei ce se vor lepăda de mine, de crez , de cauză, că voi fi blamată, că …. multe. Important e să rămân EU şi să nu mă-ndepărtez de EL, indiferent câte ” palme ” sau pietre voi mai primi, pentru că vor mai fi.

Asta NU ai priceput Ano … aminteşti până şi-n Dispoziţia prin care mi se aprobă Demisia de Onoare, subliniez, e Demnitatea mea, ţi-am demonstrat că se poate să nu ai teamă de …. clanuri, subliniezi aspectul de care nu te poţi debarasa, face parte din tine : ” obligaţia respectării confidenţialităţii …. ”, şi te-ai mai şi semnat, orgoliul şi megalomania, bată-le buba, cu titlurile universitare … pe decizia mea … nah, mulţumită ? Fericită ? Oare ? Cât crezi că va mai dura , hm ? Fuguţa în maşină şi via …. Secre, să te plângi ” m-a enervat proasta aia … ” …. nimic nou, de-a dreptul plictisitor, cel mult amuzant, ridicol, caraghios … râde tot târgul ştim de ce şi de cine, nu-i aşa ? Am beneficiat eu sau alţii de spor de confidenţialitate în toţi aceşti ani ? A semnat cineva contract de confidenţialitate la zi, hm ? Dacă ne folosim de ţidulă, solicităm sporul de confidenţialitate retroactiv, daaaa … ? Să nu mai amintim a suta oară de restanţele datorate angajaţilor DGASPC C-S, restanţe neonorate din 2008, bani prevăzuţi la buget, viraţi …. ei comedie … oamenii încă-şi aşteaptă drepturile cuvenite prin lege, Duuamna dir. executiv, nimeni n-a fost trăznit de amnezie precum matale ! Da, încălcarea drepturilor, umilinţele repetate, avertismentele sub diferite forme, abuzul de autoritate se denunţă şi sunt informaţii de interes public. Că în Caraş-Severin avertizorii nu sunt apăraţi din oficiu pe litera Legii de către reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, e la ordinea zilei, mă repet, nimic nou, tot voi, voi cu voi … Dar ei, copiii, tinerii, cei mici şi la cheremul celor mari, cei mari folosiţi ca masă de manevră, cei ce hălăduie pe străzi, minorii aceia, ei, ai cui sunt, cui îi mai pasă de ei, de ” numerele de dosare ” pe care le trâmbiţaţi în rapoartele de activitate ? Nu există o protecţie a copilului în România, ci … protecţia imaginii unor instituţii, protecţia unor ” nemuritori ”, există asistenţa maternală, o vacă de muls încă productivă, există expresia ” interesul superior al copilului ”, o teorie, atât, există rapoartele corpurilor de control pitite, dosite, există arhiva presei , articole prin care se semnalează nereguli grave la nivel naţional constatate în ” protecţia copilului ”, şi există răbdare … preţul îl plătesc din păcate nevinovaţii, voi domniţi, cameleonii, cum am spus, e vremea voastră … timpurile din urmă … Ce se va alege ? Ei, aici nu mai aveţi nici Cuvânt, nici putere … eu, zic că şi alţii, am ales Lumina şi … ” se va face Lumină ”, într-o zi …

Sibilla

informaţii preluate de pe surse şi ” surse ”

citate şi imagini preluate de pe google.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Şi … se va face Lumină … într-o zi …

 1. leo zice:

  Sibillino, stătutuşi prea mult prin preajma matracucii blonde de taie şi spânzură prin Twin-Peaksu bănăţan şi văz că ţi s-a luat blonzenia!
  Adicătele cum o să aşezi susţinerea pentru Corina de România în coada blogului, iară nu în fruntea acestuia, lângă tâmpla Sfinxului?!??!
  Să-ţi fie ciunci minute ruşine, la colţ pe coji de nuci cu tine!

  Apreciază

 2. Sibilla zice:

  Mulţumesc frumos, Leo !
  Nu am reuşit deloc oricât m-am străduit să poziţionez bannerul la locul care se cuvine, încă mai am a învăţa … multe.
  Nu , Leo, eu am rămas acelaşi om, poate niţel mai încovoiat de ceva ” ghiocei ” amari aruncaţi în dorul lelii sau, urmare a răspunsului unora la promisiuni şi care au negociat deja pielea sibilinei …, rezist încă, eu nu mi-am vândut sufletul şi nu am să o fac !
  La coji de nuci să fie, dacă zici tu …
  Sibilla

  Apreciază

 3. leo zice:

  Temă de casă cât stai pe coji de nuci: cum facem, după alegerile pentru PE, să înlocuim banerele respective cu „Susţinem Corina Creţu pentru Preşedenţia României”?

  Apreciază

 4. Sibilla zice:

  @Leo,
  simplu, iei legătura cu Gabriela, ea ştie pe cineva care se pricepe la bannere, apoi le pui, eşti Şef pe Sfinx, fă ceea ce trebuie 🙂
  Pentru tine, Leo :

  Mă-ntrunez la miriştile şi nebunia me Şefu, veghează tu Sfinxul !
  numai bine,
  Sibilla

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.