Na, la naiba … ce să fie ?

Na, la naiba … ce să fie ?

Jurnal de Caraş-Severin, percheziţionat
REŞIŢA – „Anul 2009, ziua 19, în municipiul Reşiţa, judeţ Caraş-Severin“, cu această frază începe un proces verbal de 17 pagini încheiat în urma percheziţiei efectuate la sediul Jurnal de Caraş-Severin.

Jurnal de Caraş-Severin, percheziţionat

O percheziţie care a durat nouă ore, efectuată în baza Autorizaţiilor de Percheziţie Nr. 1 şi 2/17.02.2009 semnate de judecătorul Rustin Petru Ciasc. În autorizaţiile respective se specifică faptul că au fost date „în urma solicitării transmisă cu adresa nr. 24/P/2009 a Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin“. Deci, cererea Parchetului a fost onorată de domnul judecător în aceeaşi zi de 17 februarie.

Toate calculatoarele redacţiei Jurnal de Caraş-Severin, ziar ce face parte din trustul internaţional de presă INFORM MEDIA, au fost verificate, fotografiate aşa cum se procedează în cazul oricărei infracţiuni…Nu ştim care sunt infracţiunile comise de calculatoarele sau angajaţii Jurnal CS, dar suntem siguri că vom afla…Deocamdată am aflat doar că avem sesizări menite să pună în mişcare astfel de acţiuni ce vor constitui un dosar penal în care sunt învinuiţi administratorii Inform Media.

Accesul domnilor procurori, poliţişti, criminalişti şi experţi ORDA nu a fost interzis. S-a discutat civilizat cu procurorul Valentin Cârstea.
În ciuda percheziţiei efectuate, nu ne-am încurcat unii pe alţii, ziarul a ieşit şi azi, aşa cum va ieşi mult timp de acum încolo, indiferent de plângerile care se fac, de controalele şi percheziţiile prin care trecem. Cei care fac legea, cei care o impun, cei care susţin că o respectă sunt şi ei oameni.

Oameni ai căror comportament diferă probabil de la un oraş la altul. E aşa uşor să susţii că tu eşti cel care are legea în mână. Doar să susţii…

Sursa : www.caon.ro

Judecătorul Mircea Creţu a trimis poliţia pe capul Inform Media
Agitaţie mare, joi, la sediile firmei noastre, puţin după ora 11.30, când în punctele de lucru din şase judeţe au venit echipe formate din poliţişti, criminalişti, angajaţi ai ORDA şi ai Gărzii Financiare. Peste tot s-a fluturat câte o autorizaţie de percheziţie.
Fără prea multe explicaţii, de fapt aproape niciunele, ni s-a comunicat că administratorii companiei sunt învinuiţi într-un dosar penal, nr. 523/P/17.02.2009. Autorităţile ne-au adus la cunoştinţă că s-au efectuat unele lucrări pentru acest dosar, iar în baza lor au venit sa caute. Ce? Rămâne un mister. Poate doar un motiv de a pune bocancul în gura presei Accesul nu le-a fost defel oprit, ba dimpotrivă, au găsit deschidere totală.

Toată lumea sus, nu mai scrie nimeni!

Probeleme au început să apară când, nelămurit, administratorul prezent la sediu l-a rugat pe subcomisarul Sorin Târziu să îi explice anumite proceduri şi să aştepte 15 minute până la sosirea avocaţilor. Acesta a luat rugăminţile Inform Media drept opunere şi a atenţionat toţi angajaţii aflaţi în birou să se îndepărteze de calculator şi să se legitimeze, apoi a solicitat intervenţia mascaţilor pentru a aplana situaţia. „A, deci vă opuneţi? Atunci chem DPIR-ul!”, a strigat subcomisarul agitat. Echipajul a venit prompt, dar s-a oprit la câţiva metri de intrarea în sediu, a staţionat o bucată de vreme, apoi a plecat. Ciudat este că nimeni nu ne poate da informaţii despre persoana care a autorizat plecarea echipajului din curtea Poliţiei Timiş, pentru că din informaţiile noastre acesta poate interveni doar în urma unui ordin scris de la şeful IPJ Timiş, Săndel Palade. Contactat telefonic astăzi, comisarul şef Săndel Palade ne-a declarat că responsabil de acţiunea orchestrată este comisarul şef Gheorghe Popescu, adjunct la IPJ Timiş, şi dacă cineva a autorizat prezenţa mascaţilor el trebuie să ştie amănunte. Şeful poliţiei a mai spus că, din câte ştie, echipajul DPIR era într-o altă misiune, prin apropiere. În tot acest timp, cealaltă echipă de control, aflată la biroul de pe Eugeniu de Savoya, ne-a poftit clienţii afară şi a interzis angajaţilor să vorbească între ei, mai mult l-a poftit afară pe redactorul şef al http://www.tion.ro şi Timiş Expres cu adresarea „Bai, ieşi afară!”. Surprinderea ne-a fost şi mai mare pentru simplul fapt că nu ni s-a comunicat cine a făcut plângerea penală şi de ce judecătorul Mircea Creţu a semnat cu atâta uşurinţă autorizaţia de percheziţie. Procurorul care a instrumentat cazul, d-na Miculescu, ar fi putut să sune la sediu, să contacteze oricare dintre cei doi administratori care au cetăţenie română şi domiciliul în Timişoara, pentru a solicita informaţiile căutate de organele care au efectuat percheziţia. Nu am reuşit să aflăm până la această oră dacă petentul, adică cel care a depus plângere împotriva administratorilor Inform Media SRL, a fost chestionat, dacă s-a verificat în ce bază se face aşa uşor o plângere penală.

Cu greu, dar am ieşit pe piaţă

Menţionăm că întreaga activitate a editorilor online şi a redactorilor de pe ştiri a fost îngreunată, ba chiar oprită pentru mai multe ore. Având în vedere desfăşurarea impresionantă de forţe din toate birourile noastre – în Timişoara la punctul de lucru au fost 7 oameni ai legii, iar la sediul de la Tipografie au fost 13, să nu mai vorbm de cei din Reşiţa, Cluj, Satu Mare, Oradea şi Deva -, tindem să credem că scopul raidului a fost oprirea activităţii. Ne întrebăm cine are de câştigat daca ziarele IM nu ies pe piaţă câteva zile. Potrivit proceselor verbale semnate, percheziţiile au durat 7 – 8 ore în fiecare punct de lucru. Nu dorim să fim mai presus de lege, dorim doar să aflăm de ce s-a considerat necesară o asemenea desfăşurare de forţă, demnă de comparat cu razia de miercuri, în urma căreia 11 interlopi au fost arestaţi, oameni acuzaţi că au comis tâlhării, jafuri, tentative de omor şi alte asemenea acte. Să fie şi jurnaliştii la fel de periculoşi?

Redactia

Sursa : www.caon.ro

Mda …. România !!!

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Na, la naiba … ce să fie ?

 1. ionborgo42 zice:

  Niko,
  De cateva zile tot incerc sa discut cu tine,las commentul si tu niciun raspuns.Stiu ca ai probleme,dar mai stiu ca esti bataioasa si curajoasa.Daca ai timp te rog da-mi un semn ca nu m-ai uitat.Cu drag,tata Borgo.

  Apreciază

 2. Ovidiu zice:

  Sibilia,
  ti-am raspuns la Ion Iliescu, dar am impresia ca mesajele mele se duc direct in spam

  Apreciază

 3. leo zice:

  Tata Borgo,
  de uitat, n-are cum a-l uita pe cel mai cool tătic de tătic din blogosferă, atâta doar că, dacă n-o măscăresc eu, n-are la cine striga „Upomoci!” s-o ajuţi tălică… Tineretu din ziua de azi!… 😉

  Apreciază

 4. Sibilla zice:

  Hvala lepo 🙂
  Recunosc tot, şi ocupată şi obosită şi vreau musai să le duc pe toate, dar, n-am nicio scuză, mă iertaţi însă, doar mă iubiţi, alta n-aveţi sibilină zbuciumată şi smucită 😉 🙂

  @Ovidiu,
  Domnul Preşedinte te-a ” recuperat ”, văzui 🙂
  respecte,
  Sibilla

  @tati Borgo,
  Adică aş petea eu să-l uit pe tati ???
  No tulvai că doară nu mi-o luat Dumnezeu minţile, am sărit vreun coment, voi verifica, promit, şi să ştiţi tati drag că de vinăe numa şi numa …. duşo Leo, cine altul, m-o zăpăcit di tăt şi zuitai până şi : ” upomoci tati Borgo ! ” să strig, aşe m-o smotocit, aşa-i că-l pedepsiţi aspru, că eu sunt mai cuminte tati, şa-i ? 😉 🙂
  Promit să revin în forţăşi aici, voi rezista tati, nu amde ales, şi măbucură mai mult decât vă închipuiţi că tati Borgo e lângă mine, lângă noi, n-aş putea să uit nici sfaturi, niizâmbetul între florile acelea minunate, nici căldura de dincolo de cuvinte tati !
  Mulţumesc din suflet şi rămâneţi aici, am nevoie de tati Borgo, şi tati ştie, ştiu că ştie 🙂
  Sănătate, calde îmbrăţişări tati drag şi da, luptătoare, cum altfel, o fiică Atkană aveţi 🙂
  respecte şi preţuire,
  Sibilla

  @duşo Leo,
  Deci nu zici din casă, deci nu spui tot…. bineeeeee … zi la tati ce faci când numă măscareşti 😉 🙂
  Precum vezi tălică, cinără, cinără, da cu neuronaşii sibilini în putere 🙂
  Uneori, nush din ce cauză,nustrig după tati Borgo, nu cunoşti vinovatul fără vinăce mă ţine-n Lumină ?
  Mulţumesc, aripă, pentru tot, dragi îmi sunteţi şi mai şi ştiţi pe deasupra !
  zdravo, Şefu,
  Sibilla

  Apreciază

 5. ionborgo42 zice:

  M-am linistit .Si tu si Leo sunteti referinta mea pe bloage.Stiu precis cand ceva nu-i in regula.Ca acum.Dar da Domnul si la cei mai saraci.Cu drag,tata Borgo .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.