Tablou mioritic – ” … guguştiuci fără stele … ”

Tablou mioritic – ” … guguştiuci fără stele … ”

Omul este un fir de praf pierdut în nemărginire, înzestrat însă cu scânteia divină. De aceea adesea îşi depăşeşte condiţia, caută neobosit, riscă, descifrează tainele universului, iar în cele din urmă îşi fixează privirea spre cer şi nu se sperie de sfidările sale. ( Vanga )

Laura Stoica – Nici o stea :

” Guguştiuci fără stele … ”

Din nu contează ce motiv, pornire, am avut mereu tăria, să mulţumesc oricui mi-a produs o durere, suferinţă, în felul meu, zâmbind … Ei bine, acest zâmbet al meu,calificat drept ciudăţenie cu uşurinţă, mi s-a scuipat de nenumărate ori înspre Lumina- suflet şi-am tot auzit : ” ce naivă e ”, auzeam şi când nu se rostea, simţeam şoaptele gândurilor … ” naivă, ce naivă…” E bine să cunoşti feţele, formele durerii, să le simţi, ca să nu uiţi, ca să … rămâi demn, nimic nu trebuie să uităm, din toate să culegem sâmburi de înţelepciune !

Fiind o luptătoare, am învăţat şi altceva, că uneori e bine să fii aproape de adversari, în mijlocul lor, ca să-i urmăreşti cum se mişcă, să le percepi mirosurile insinuante, să le anticipezi mutările, alteori, detaşare,vezi alte aspecte, apoi te depărtezi, dar,momentul de dorit a fii imprevizibil pentru ei, în calcul însă să iei mereu a nu subestima pe nimeni şi mai ales nimic. Cel mai recent război mi-a lăsat gustul amar a …. multe, dar, armata de guguştiuci angrenată a doborâ furnica a demonstrat : că guguştiucii au temeri mari, o frică de nedescris, sunt confuzi, aiuristici în decizii, fac greşeli ce te duc cu gândul la infantilism, când le lipseşte informaţia se comportă precum şobolanii, se-mbulzesc la gunoaie hămesiţi, s-ar ascunde, sufletul-Lumină îi orbeşte, sau, folosesc metode ” sigure ”, doar le-au reuşit cu atâţia alţii … merg la intimidare, tehnici de abureală prin învăluire, pun în mişcare, scot la înaintare tot felul de bezmetici, convinşi că ai pus botul la orice prietenie aparent dezinteresată, la orice metaforă destinată a demonstra că eşti ” apă, te-ai udat … ”, ” instruiţii ” folosiţi a te anihila altfel, asemeni lor, te subestimează, doar sunt şobolanii în slujba altor şobolani,la ce să te şi aştepţi …

Ştiţi ce dezorientează năpârcile , printre altele ? Faptul că rămâi mereu DEMN, că nu percutezi cum s-ar fii aşteptat, bazându-se pe faptul că, ” te cunosc ”, doar au dislocat oşti, au folosit instrumente şi ” unelte ” de tot soiul, iar,tu, ai tupeul să … zâmbeşti ! Şi ei nu ştiu ce urmează, mai eronat, se duc pe căi greşite, folositor cui va rezista până la capăt, războiul e departe de-a se fi încheiat, încă se mai amăgesc cu puful de păpădie al speculaţiilor, îşi prelungesc agonia,atât.

Ştiu, pare alambicat pentru cei ce nu pătrund printre rânduri, voi limpezi treptat, nu acum, abia am simţit gustul libertăţii, mă hodinesc şi … la treabă, că este.

Pentru moment, m-am aşezat pe glezna unei stele … privesc , privesc şi … zâmbesc, toate la timpul lor … Deasupra mea DOAR, Cerul, cu înaltul limpezimii lui îmbiind a senin … deasupra capetelor lor, gunoiul, duhoarea, neliniştea, turbarea că n-au obţinut sânge ci, au fost loviţi de-un … zâmbet !

Sibilla

Laura Stoica – Nu-i nimic, cad şi … mereu mă ridic !

Nu-i nimic, ce dacă ..

tot ce-i rău o să treacă,

strigă cu mine … nu-inimic, cad şi mă ridic …

dacă astăzi simt că toate mă dor,

maine ştiu că va fi mai uşor …

nu-i nimic, ce dacă,

când tot ce-i rău o să treacă,

nu-i nimic, nu-i nimic,

cad şi mereu mă ridic …

Demnitatea nu este o atitudine agresivă, de tiranie a eului propriu. Dimpotrivă, este o condiţie etică, pentru a ne apăra convingerile proprii. De asemenea nu este nici o exagerare a conştiinţei de sine, ci o consecinţă a acesteia atunci când ea funcţionează în condiţii sufleteşti satisfăcătoare. ( Dimitrie Gusti)

Sibilla

citate preluate de pe http://www.citapedia.ro

muzica preluată de pe youtube

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”..., Sibilla și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Tablou mioritic – ” … guguştiuci fără stele … ”

 1. Ararat zice:

  un site al unui teatru particular – http://www.teatrulararat.ro/

  Apreciază

 2. CELLA zice:

  Felicitări Sibilla ţie şi Gabrielei 😆
  http://luciaverona.blogspot.com/2009/02/premiile-fara-canguri-transmisiune-live.html#comments
  blogosfera şi oamenii cu suflet mare sunt solidari cu voi

  Apreciază

 3. CELLA zice:

  Revin , c-am aflat 😦 … spune cu ce pot ajuta ?
  vreau , doar spune
  şi să fii tare , nu eşti singură
  SPUNE SĂ ŞTIE LUMEA
  sunt cumplit de furioasă dar „mă ţin” … cei care tac poate s-or gîndi … în … lor : mîine pot fi eu … d-aia suntem slabi,singuri,uşor de manipulat ( unii )
  să nu re laşi … VORBEŞTE !

  Apreciază

 4. maminineta zice:

  Sibilla-esti o luptatoare, dar vezi tu te-ai luptat mereu pentru binele altora.Vreau sa-ti spun ca si aici departe dor nedreptatile prin care treci.Nu te descuraja.Timpul iti va arata cu certitudine ca trebuie sa urci in continuare chiar daca acum esti nevoita sa te odihnesti.Ai destui prieteni langa tine.Steaua ta a clipit acum, dar lumineaza in continuare.Numai bine iti doresc.

  Apreciază

 5. ionborgo zice:

  Niko,
  Intamplator am aflat de la Corina.Am intrat la tine si vad ca se adevereste faptul ca „ti-ai luat lumea-n cap” .Inteleg si ma cutremur.Lupta cu „sistemul ticalosit” patronat de gugustiuci cum le spui tu acelor ce nu-si au locul dar ocupa un loc caldut si platit gras pentru a face bine si ei fac rau tuturor cu care intra in contact.Gestul tau pare disperat,dar nu este disperat.Este probabil modalitatea ta de a-ti arata integritatea morala si faptul ca tu nu te-ai zbatut pentru tine.Nu.Tu te-ai zbatut pentru persoane aflate in nevoi fara ca tu sa ai avantaje materiale inafara de beneficiul moral al omului cinstit.Si din pacate tot mai rar gasesti apostoli pentru munci grele in sprijinul si ocrotirea celor in nevoi.Copii cu probleme diverse.Speciale.Spui ca lupta nu s-a incheit.Sigur ca nu.Lupta ta adevarata acum incepe dar,si iarasi apare acest dar,ai nevoie de sprijin.Sprijin material ,sprijin moral si mai ales sprijin institutionale presa.Poate asa tembelii care nu stiu nimic inafara de a face si a incasa bani iti vor sti de frica.Stii de ce le este frica de tine? Deoarece nu esti ca ei! Chiar daca nu te cunosc personal stiu cum esti .In aproape doi ani de cand „vorbim” mi-am facut o inagine cu si despre tine.Esti o luptatoare care nu are voie sa dezarmeze.Tembelii asta asteapta ca tu sa cazi si sa dezarmezi.Nu le da satisfactie si-i vei invinge.Curaj copila.Gandeste-te ca ai prieteni care te sustin cel putin moral.Cu respect si drag,tata Borgo.

  Apreciază

 6. Lucia Verona zice:

  Sibilla, suntem alături de tine. Cu ce te putem ajuta?

  Apreciază

 7. Oana zice:

  Sibilla, ai grija de tine si da un semn daca iti putem fi de folos.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.