Adrian Năstase – pentru o Justiţie curată !

Adrian Năstase – pentru o Justiţie curată !

Singurul motiv pentru care Băsescu se încrâncenează pe tema ” dosarele Năstase ” este acela că e chitit să-l înlăture pe Domnul Adrian Năstase din peisajul politic românesc, astfel încât şi-a pus la treabă toată ” oastea cea vestită ” şi în stilu-i binecunoscut românilor de pe acum, ” calcă totul în picioare ”, legi, morală, principii, valori, cu scopul vădit de-ai terfeli imaginea politicianului Năstase, în care vede şi ziua şi noaptea-n somn un pericol pentru fotoliul călduţ prezidenţial. E cert că Băsescu doreşte cu orice preţ să-l împiedice pe Adrian Năstase să candideze la alegerile prezidenţiale din 2009 !

Să-i amintim domnului Băsescu ceea ce atât de limpede a spus Marele Poet Naţional, Mihai Eminescu : ” Adevărul e stăpânul nostru, nu noi stăpânim adevărul ! ”

Dosarele fabricate domnului Adrian Năstase, nu ne rezolvă nouă românilor niciuna din problemele, tristeţile cu care ne confruntăm, nu ne vor scoate din criză, în schimb, banii , suma astronomică cu care s-a suplimentat bugetul domnului Băsescu, poate puteau salva nişte vieţi. De noi depinde să ne trezim la realitate, de fiecare din noi, ni se spun poveşti lacrimogene menite să ne adoarmă, preşedintele Băsescu vine-n faţa noastră, a poporului cu slogane ieftine : ” trebuie să strângem cu toţii cureaua … ” şi-n aceast timp îşi măreşte bugetul necesar călătoriilor … Ni se aruncă praf în ochi, minciuni, se caută cu orice preţ ca atenţia opiniei publice să fie distrasă de la probleme grave, ni se tot vorbeşte despre unitate şi egalitate de şanse, dar, Băsescu e deasupra legii, la dumnealui nu se aplică ” politica ” bugetului de austeritate … păi dacă ne paşte foametea şi vin zile grele, nu e valabil pentru toţi ?

De ce trebuie să fie musai răstignit Adrian Năstase şi să NU fim noi, ” prostimea ” atenţi la … altele, cum ar fi : scumpirea medicamentelor, în curând o posibilă fărâmiţare la modul nesimţit în care-şi revendică leaderii UDMR autonomia în România, baronii locali bine mersi ghiftuiţi, încă n-am auzit de nici unul deferit instanţei de DNA, apropo, DNA are sarcina de-a se ocupa exclusiv de Adrian Năstase, că-n teritoriu e … NU E ! … ; zilnic compatrioţii noştrii, românii noştri de pretutindeniîndură umilinţe şi jigniri, mai nou până şi pe aeroporturi, dar noi nu la acestea trebuie să fim atenţi ; urmează disponibilizări masive, din ce vor trăi oamenii şi faptul că disponibilizările nu sunt o soluţie de-a ieşi din criză nu e treaba noastră, că noi suntem ” prostimea ”; dispar probe de la dosar la mina Petrila , noi nu trebuie să fim atenţi sau preocupaţi de soarta văduvelor, orfanilor, oamenilor ce-şi riscă viaţa sub pământ … exemplele pot continua, preşedintele nostru nu ne va răspunde prin fapte concrete, noi de promisiuni fiind sătui şi scârbiţi .

ARTICOLUL 80 – CONSTITUŢIA ROMÂNIEI :

(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.

(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

Mai există corpuri de control guvernamentale ? Cu ce se mai ocupă ? De ce nu li se simte prezenţa în teritoriu ? Dar instituţiile abilitate ale statului, care ar trebui să se autosesizeze atunci când presa scrie şi scrie şi tot scrie despre nereguli, disfuncţionalităţi, management defectuos, falsuri în declaraţiile de avere ale unor tovarăşi din teritoriu, unde-s de nu le simţim prezenţa ? … sau DNA, ANI, Curtea de Conturi a României dorm , nu se iau de prieteni, sunt doar buni executanţi, acţionează numai la ordin ? Păi aşteptăm să le daţi un ordin domn Băsescu, pentru că, pe noi prostimea, termopanele Domnului Năstase nu ne ard, dar direct la buzunare ne ard şi-n spitale ne teleporteză cu sila diverşi directoraşi numiţi pe criterii politice, necum al vreunei performanţe … apropo domn Băsescu, luptaţi cu corupţia sau … ” luptaţi cu corupţia ” ? Ce-ar fi , fie să ne-o spuneţi pe-a dreaptă, fie să ne faceţi o demonstraţie de forţă intermediind şi mediind, cum stau treburile şi ce se mai învârte în instituţiile publice din teritoriu,şi ce-ar fi să vă demonstraţi bunacredinţă trimiţând nişte corpuri de control în chiar judeţele portocalii ? Că tot ne amăgiţi cu ” lupta anticorupţie ” …

Sau … voi cu voi… şi noi, noi ” prostimea ”, Dumnezeu cu mare mila Lui ???

Sibilla

Bunacredinţă , demonstrată clar de către Domnul Adrian Năstase, este invitaţia pe care o face tuturor cetăţenilor de-a parcurge : Istoria dosarelor sale…

Pentru Presedintele Basescu,un politician de talia lui Adrian Nastase este o permanenta “sabie a lui Damocles”.Pe scurt: se doreste scoaterea domniei-voastre din viata politica si mai precis compromiterea imaginii politicianului Adrian Nastase in eventuala competitie Prezidentiala. ( Profesor Ion Borgovan )

” … democratiile au inventat ceva cu care ar trebui sa ne obisnuim tot mai mult – prezumtia de nevinovatie. Cea care obliga acuzatorii sa faca dovada vinovatiei, in loc sa-i forteze pe cei acuzati sa isi dovedeasca nevinovatia. ”

( ADRIAN NĂSTASE )

Pentru cei interesati insa de istoria acestor dosare si de modul in care ele au evoluat, va indemn sa parcurgeti documentul atasat .

Este o succesiune de momente si de evolutii care ofera, celor care au rabdarea de a le urmari, firul logic, dovada clara a premeditarii si a interesului politic din jurul acestor dosare.

art_98926_1

Adrian Năstase : ” Cititorii mei sunt mai inteligenţi decât scriitorii altora .

Istoria Dosarelor

Probabil ca deja, pentru unii, prezentarea dosarelor mele a devenit plictisitoare. Totusi, cred ca, in astfel de momente, este utila o trecere succinta in revista a cronologiei hartuirii la care am fost supus in ultimii ani. Astfel:

2001 – primarul general Traian Basescu dispune o serie de controale la santierul din strada Zambaccian, care insa constata ca lucrarile se desfasoara conform autorizatiilor, neinregistrandu-se ilegalitati

In iarna anului 2002, Traian Basescu dispune oprirea lucrarilor cu motivarea „constructia din strada Zambaccian este ilegala” . Actele sunt semnate personal de primarul general Traian Basescu, lucru care nu era si nici nu este uzual.

2002-2003, constructorul s-a adresat instantelor judecatoresti care au dispus redeschiderea santierului, constatand modul ilegal in care au fost emise deciziile primarului municipiului Bucuresti, Traian Basescu.

2004 – Traian Basescu , in calitate de co-presedinte al Alintei DA, o determina pe Mona Musca sa depuna o „sesizare” cu privire la dobandirea terenului din strada Zambaccian.

27 august 2004 , in timpul campaniei electorale, Mona Musca solicita PNA efectuarea de cercetari privind legatura di ntre achizitionarea de catre mine a terenului din strada Zambaccian si sustinerea publica in cursul cercetarii penale, prin insotirea, in 1997, la sediul Parchetului General, a lui Gabriel Bivolaru.

8 octombrie 2004, dupa administrarea de probe, se dispune inchiderea dosarului noiembrie 2004 – in timpul campaniei electorale, Traian Basescu lanseaza o serie de acuzatii fantasmagorice, de la averi in Marea Chinei pana la vanzari de copii. La intrebarea legitima „Aveti probe?” Traian Basescu raspunde: „ Avem informatii, nu avem probe. Le vom cauta dupa alegeri.”

decembrie 2004 – acuzatii de fraudare a alegerilor , plangerea penala formulata de Traian Basescu fiind finalizata, in 2005, cu NUP

6 ianuarie 2005, intr-un interviu acordat ziarului „Adevarul”, Traian Basescu a cerut imperativ schimbarea presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului (a mea si a lui Nicolae Vacaroiu, pentru ca „eram” de la PSD)

27 ianuarie 2005, Monica Macovei, prin OUG nr.3/2005, modifica Legea nr.115/1999 , pentru a nu se mai aplica si fostilor ministri PSD, iar in vara anului 2005, prin asumarea raspunderii pentru Legea nr. 247/2005, preia controlul politic asupra Parchetului General si DNA

Noiembrie 2005, cu ocazia zilei de nastere a lui Traian Basescu, Daniel Morar, proaspat uns procuror sef al DNA de catre Monica Macovei, redeschide dosarul din 2004, dispunand efectuarea de acte premergatoare in vederea inceperii urmarii penale impotriva lui Adrian Nastase – cu doua obiective, terenul si constructia . Astfel ia nastere ” dosarul Zambaccian”.

Ianuarie 2006 , in urma publicarii declaratiilor de avere, DNA incepe sa fabrice mai multe dosare de urmarire penala, cautand prin inchisori eventuali delatori Fara a exista vreo sesizare sau vreo plangere impotriva mea, anterioare datei de 17 ianuarie 2006 , Procurorul Sef al DNA, Daniel Morar, dispune efectuarea de acte premergatoare in mai multe cauze
DNA incepe o activitate febrila de adunat denunturi ale unor inculpati de profesie si autodenunturi ale unor persoane, acuzate ca au savarsit fapte ce ar putea constitui infractiuni si pentru care procurorii DNA asigura impunitate.

7 februarie 2006, DNA dispune inceperea urmaririi penale impotriva mea si a sotiei mele in asa-zisul „dosar Zambaccian”

9 februarie 2006 , Monica Macovei solicita Camerei Deputatilor incuviintarea efectuarii perchezitiei la imobilele situate in Bucuresti si Cornu, cautandu-se termopanele de la geamuri si robinetele din baie. Cererea este respinsa.

24 mai 2006, DNA dispune inceperea urmaririi penale impotriva mea in asa-zisul „dosar matusa Tamara” In ambele cauze, DNA intocmeste rechizitorii de trimitere in judecata.

In paralel, la 13 septembrie 2007 apare o solicitare DNA adresata Presedintelui Romaniei in vederea emiterii avizului pentru inceperea urmaririi penale impotriva deputatului Adrian Nastase intr-o alta cauza (buncare si piscina)

16 ianuarie 2008, aviz de incepere a urmaririi penale emis de Presedintele Romaniei care a generat conflict juridic de natura constiutionala intre institutiile publice , 24 aprilie 2008 , solicitare DNA adresata Camerei Deputatilor in vederea emiterii avizului pentru inceperea urmaririi penale impotriva mea, ca urmare a avizului gresit emis de presedinte

august 2008, Traian Basescu (contrar Deciziei Curtii Constitutionale) trimite 3 scrisori Presedintelui Camerei Deputatilor, pentru a chema deputatii din vacanta, intr-o sesiune extraordinara, pentru a da „aviz” in dosarele trimise de DNA

august 2008, Camera Deputatilor respinge solicitarea DNA 2007- 2008, 24 de judecatori ai inaltei Curti de Casatie si Justitie constata nulitatea actelor de urmarire penala si a actelor de sesizare, dispunind refacerea urmaririlor penale In conformitate cu art.272 CPP, DNA trebuia sa separe actele din cele cateva zeci de dosare, inlaturand actele constatate nule si eventual sa inainteze Parlamentului, in conformitate cu alin(2) art.109 din Constitutie, doar actele care mai erau valide 31 iulie 2008 , DNA solicita Camerei Deputatilor aprobarea inceperii urmarii penale in asa-zisul dosar „ matusa Tamara”, inaintand Camerei aceleasi volume care fusesera declarate nule de ICCJ 04 august 2008 , DNA solicita Camerei Deputatilor aprobarea inceperii urmaririi penale impotriva mea in asa-zisul dosar „ Zambaccian”, folosind aceleasi volume care fusesera declarate nule de ICCJ Procurorul General a refuzat sa raspunda, in doua randuri, solicitarilor parlamentarilor de a se supune legii si hotararilor definitive ale Inaltei Curti de casatie si Justitie, declarand public ca nu va face acest lucru Sa nu fiti surprinsi daca va voi spune ca, pentru Adrian Nastase, s-au elaborat si emis o serie de modificari legislative , unele dintre ele limitand grav drepturile si libertatile mele ca cetatean dar si ale altora, afectati de aceleasi decizii.

Astfel:

Prin OUG 3/2005 Monica Macovei modifica Legea nr.115/1999 , aceasta nemaifiind aplicabila fostilor ministri (PSD)- prevedere care era deja declarata neconstitutionala din 1999

Legea nr. 247/2005, adoptata prin asumarea raspunderii, permite ministrului justitiei sa fie factorul politic decisiv, in detrimentul CSM, in numirea conducerii Parchetului General si DNA Modificarea Regulamentului Camerei Deputatilo r privind cvorumul necesar pentru revocarea presedintelui Camerei Deputatilor – declarata neconstitutionala Prin Legea nr.356/2006 au fost restranse drepturi fundamenta le, cum ar fi limitarea si conditionarea dreptului la aparare .

Astfel, incepand din septembrie 2006, avocatilor mei le-a fost interzis accesul la administrarea probelor de catre procurori. Ca si mine, mii de cetateni au fost privati de dreptul de a fi asistati de un aparato r pentru mai mult de un an , pana la declararea neconstitutionalitatii acestei prevederi. Tot prin Legea nr.356/2006, pentru a acoperi inregistrarile ilegale ale procurorilor, s-a largit cadrul in care acestia pot efectua si utiliza inregistrari ambientale . In cazul meu, procurorii facusera inregistrari ilegale cu cateva luni inainte ca aceasta lege sa apara, inregistari care sunt invocate, cu rea credinta, si in prezent.

Constitutia, legile, deciziile Curtii Constitutionale, hotararile instantelor judecatoresti sunt obligatorii pentru oricine; cei care isi permit sa nu le respecte, sa le ignore sau sa le incalce sunt procurorii DNA si procurorul general al Romaniei, si acest lucru poate fi constatat din documentele inaintate autoritatii supreme, Parlamentul. Hotararea definitiva data in instanta penala reprezinta autoritate de lucru judecat, astfel incat incalcarea cu buna stiinta a dispozitiilor acesteia este o incalcare a obligatiilor de serviciu ale procurorilor si poate duce la sanctionarea acestora. In fapt, continutul sesizarilor nu se adreseaza parlamentarilor, buni cunoscatori ai dreptului, ci publicului larg care, prin intermediul mass-media, sa poata fi manipulat.

Astfel, in cazul dosarelor aflate in Parlament s-au pronuntat: – Sentinta penala nr. 611/18.10.2007 a Sectiei penale a Inaltei Curti – prin care in temeiul art. 300 alin. (3), art. 332 alin. (2), art. 197 alin. (2) si art. 270 alin. (1) lit. b) Cod pr. penala s-a restituit cauza in care a fost intocmit Rechizitoriul nr. 8/P/2006 al PICCJ, pentru refacerea urmaririi penale; – Decizia penala nr. 219/07.04.2008 a Inaltei Curti, Completul de 9 judecatori – prin care a fost respins recursul DNA si s-a retinut ca „ incalcarea dispozitiilor referitoare la sesizarea instantei este sanctionata, potrivit art. 197 alin. (2) Cod pr. penala cu nulitatea absoluta (…), ca se constata (…) ca urmarirea penala nu putea incepe, iar actiunea penala nu putea fi pusa in miscare” deoarece nu au fost respectare prevederile imperative ale Legii nr. 115/1999 si ca „asa fiind actele de urmarire penala efectuate in conditiile de nelegalitate descrise, sunt lovite de nulitate absoluta potrivit art. 197 alin. (2) din Codul deprocedura penala, asa cum a retinut, de altfel, si prima instanta prin hotararea atacata”. – Sentinta penala nr. 650/30.10.2007 a Sectiei penale a Inaltei Curti – prin care in temeiul art. 332 alin. (2) Cod pr. penala s-a restituit cauza in care a fost intocmit Rechizitoriul nr. 227/P/2006 al PICCJ, pentru refacerea urmaririi penale, si s-a retinut ca „pe cale de consecinta nu pot fi mentinute nici celelalte acte indeplinite (este vorba de actele de urmarire penala – n.n.) si nici masurile luate ulterior”; – Decizia penala nr. 228/14.04.2008 a Inaltei Curti, Completul de 9 judecatori – prin care a fost respins recursul DNA si s-a retinut ca „ in mod corect s-a apreciat de catre instanta de fond ca se impune restituirea cauzei la procuror pentru refacerea urmaririi penale”. Reamintesc ca numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul de a cere urmarirea penala impotriva persoanelor vizate de art. 109 alin. (2) din Constitutie si au libertatea de a stabili, aplicand direct Constitutia, modul de exercitare a acestui drept . In acest sens s-a pronuntat si Curtea Constitutionala, in trei decizii ale sale Imunitatea parlamentara pentru fapte penale a fost eliminata din Constitutie in anul 2003 , cu ocazia revizuirii constitutionale. Raspunderea ministeriala , ca instrument de protectie a actului de guvernare, a fost introdusa de Alexandru Ioan Cuza in Constitutia din 1864. Institutia este prezenta in legislatiile majoritatii statelor europene. Singura perioada cand aceasta institutie nu a functionat in Romania a fost perioada comunista. Peste 20 de dosare, au fost deschise pana acum de „echipa” lui Traian Basescu, dosare in care am fost invinuit sau cu care macar s-a „reusit” asocierea numelui meu. Majoritatea au fost pornite de la declaratii facute in campania electorala de adversari politici, de la sesizari ale altora, de la acuze neprobate aparute in presa. Am fost acuzat de cele mai bizare fapte, de la fraudarea alegerilor din 2004 (daca au fost „fraudate”, sa vedem cui au beneficiat…) pana la insusirea „aurului dacilor”. In acest context are loc „cercetarea” mea penala, pentru fapte care se schimba de la o zi la alta, in functie de delatiuni sau de starile psihice ale procurorilor. Cercetarea este facuta de un DNA condus de procurori cu aviz negativ de la CSM, cu antecedente profesionale amendate de CEDO sau cu implicari dubitabile – procurori care fie au mai raspuns la comenzi politice, fie au acum toate datele sa o faca – si de un procuror sef caruia din 12 august 2008 i-a incetat decretul de numire semnat de Traian Basescu. (daca miza la justitie era „acordarea” unui nou mandat pentru Morar, chiar era nevoie de tot circul cu numirea unui „independent” la minister?) Dosarele in care sunt cercetat au fost deschise pe baza unor delatiuni – metoda cea mai simpla de a hartui pe oricine. In loc sa fie verificate turnatoriile, sunt verificat eu, pe ideea ca poate se „gaseste” ceva, pana la urma: termopane, pixuri, foloase necuvenite, mita etc., fara probe materiale sau recunoasteri ale celor invinuiti. Cand unul dintre dosare intra pe un drum infundat, se deschide un alt dosar, ca urmare a colaborarii anchetatorilor cu personaje precum Boierica. Atunci cand nici acestea nu duc undeva, se deschid alte dosare – cum ar fi cel privitor la anumite agentii de publicitate, carora li se ridica, „pentru verificare”, tone de arhive si de contracte, in ideea ca se va gasi ceva..

Vreau sa va aduc la cunostinta ca nu voi accepta sa ramanem, eu si atatea alte persoane din jurul meu – familie, prieteni, colaboratori – tinte vii ale abuzurilor unei administratii politice si ale unui DNA, devenit „Departamentul anti Nastase Adrian”. Nu voi accepta sa ne transformam in „exemple vii” de intimidare si amenintare la adresa oricarui adversar politic. Sau sperietori ca nu o sa ne mai „iubeasca” Uniunea Europeana. Sunt perfect constient ca toate gesturile relatate mai sus si savarsite in afara legii sunt destinate sa ma determine sa renunt sa spun si sa actionez impotriva a ceea ce se dovedeste, tot mai mult, un regim politienesc, construit de procurorii lui Basescu, pe modelul Romaniei de acum 50-60 de ani. Situatia nu mai este, insa, aceeasi. Romania si-a castigat dreptul de a fi o democratie stabila. Ca jurist, dar si ca om politic, sunt pregatit sa lupt in continuare pentru a-mi afirma opiniile, in ciuda hartuielilor de tot felul care ar putea fi folosite impotriva mea de masinaria condusa de la Cotroceni (interceptari telefonice, filaje, monitorizarea intalnirilor, etc). Sunt convins ca toate aceste lucruri nu vor putea dura si ca cei raspunzatori pentru ele, in final, vor plati – intr-un fel sau altul. Ne trebuie curaj sa trecem peste acest an greu iar, in ceea ce ma priveste, din acest moment, in calitate de parlamentar si de om politic, ma voi ocupa doar de problemele cu care ne confruntam, ca tara,, lasand problemele judiciare in seama avocatilor mei.

ADRIAN NĂSTASE

Iată o dovadă de a veni în faţa mulţimii, a poporului, cu … cărţile pe faţă, o dovadă de bunăcredinţă, de curaj, de moralitate, eleganţă, elocvenţă … din partea Domnului Adrian Năstase ! De ce nu i s-ar acorda prezumţia de nevinovăţie ? Să sperăm că Justiţia va fi dreaptă, curată, şi nu va răspunde comenzilor politice ci va lumina aspectul, arzător pentru … noi poporul NU, pe noi altele ne omoară , iar de ” grija ” noastră , tot n-am înţeles de la domn Băsescu, cui arde ?

Mult Succes, Domnului Adrian Năstase şi … Doamne Ajută !

Sibilla

informaţii preluate de pe blogul ” Cititorii mei sunt mai inteligenţi decât scriitorii altora . ”

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Adrian Năstase – pentru o Justiţie curată !

 1. Trexel zice:

  cuscra, am ras bine de dimineata :))))) mersi

  Apreciază

 2. leo zice:

  CURAJ PE DRACU!!!
  Dacă venea din prima, la momentul oportun, era curaj. Venind acum, în contextul dat, este simplă SINUCIDERE! Măcar de-ar fi fost singura dată când, tot tergiversând şi visând la consens şi solidaritate internă, la fair-play, ratează momentele cruciale…
  Problema-i că a sinucis odată cu el şi speranţa aia anemică de a mai scăpa, în ceasul al treişpelea, de republica partidului unic pedelacheu…
  Dumnezeu să-l ierte…

  Apreciază

 3. Radu Humor zice:

  Am citit ca prin Covasna parca , la un centru de plasament directorul are dosar penal pentru ceva asemanator cu unele din neregulile de la voi .
  Sa fie doar inceputul ?
  Succes mai departe !

  Apreciază

 4. deci,totodată... zice:

  aaai măăă!… dă-o dracu , măăă … acu n-oi vrea să năstase ! las-o dracu ,mă !…

  reînnoiesc declaraţiile de preţuire la adresa ta .

  Apreciază

 5. Sibilla zice:

  Vă mulţumesc frumos, vouă tuturor, pentru vizită şi opiniile exprimate aici, la taclale cu Sfinxul .
  Vă cer scuze pentru absenţă şi vă rog să nu o luaţi derpt lipsă de politeţe sau interes, pur şi simplu, şi eu prin instanţe, de voie, de nevoie, şi tot cu zăuşi, ” dive ”, şi cu un sistem ticăloşit mă lupt, nu atât în speranţţa că aş câştiga ceva, ci, ca să arăt românilor că se poate, că ceva, ceva tot se mişcă dacă ne implicăm, încerc … 🙂

  @Trexel,
  Dar de ce râzi mă kuskre … ? 🙂
  Adicătelea io-s mai bărbată decât bărbaţii care nush unde s-au pitit în ţara asta şi matale râzi, ha ?
  Nu-i de râs bre, că ne paşte DICTATURA, şi eu una, zău că nu accept, apelez şi la descântece dacice, la orice dar eu de zăus m-am săturat, nah…
  Kuskre, dacă noi românii nu ne trezim şi nu zguduim mimozele DNA , ” fercheşa ” Justiţie, nima nu ne va da nimic pe tavă, iat băselului să-i intre la tărtăcuţă că e zăus la … Predeal şi la el în ogradă, faţăde noi cât mai e preşe are ŞI nişte responsabilităţi, că nu-i România moşia sa, ei drăcia naibi…
  Dacă încă mai râzi, îţi tai limba 😉 ( cu drujba sibilină, of course, şi cer şi voie de la kuskra, ca să fim claro ), hai şi puneţi umărul, pe redute să vedem ce buba se mai poate îndrepta în biet spaţiu mioritic, altfel, …. să se repete istoria, la cratiţă cu voi şi e timpul amazoanelor, Doamne iartă-mă, că mă ştii, kuskru încă nu, iartă-l şi pe el, că-i om bun …
  Aşe, blogul meu fiind dija sancţionat, am decis să .. merg înainteatât cât pot duce, şi, încămai pot 🙂
  Numai bine, pupici Luanei nora me faină şi … pe redute că nu avem timp şi hăia, năpârcile se organizară până şi-n spelunci , bloage , duhneşte de ajenţi iar noivrem a … respira, nu-i aşe ?
  Sibilla

  @Radu Humor,
  Mulţumesc pentru vizită şi solidaritate.
  Aveţi dreptate, în Covasna, în Mureş, în Galaţi, în Maramureş, în Hunedoara, în Constanţa …. dar, în Caraş-Severin, cică-i de neînlocuit şi se crede nemuritoare, ba mai mult, i se şi cântă-n strună, deh, doar nu o să i se dea dreptate neînsemnatei Sibilla, deja au depăşit graniţele în toate, de bun simţ nu poate fi vorba.
  La noi e mai grav, pentru că la noi se folosesc copii ca masă de manevră şi se încrâncenează să-mi demonstreze ” nebunia ”, eu sunt problema care va să zică, nu ele … problemele, neregulile, disfuncţionalităţile.
  Toţi, dar absolut toţi ştiu că am dreptate cu fiece silabă rostită de mine, continuă însă cu ticăloşiile …vom vedea până când şi până unde, pentru că eu voi merge până la capăt şi, din afara sistemuluki, că tot li se năzării să mă măture musai şi musai şi cu orice preţ, abia atunci vor ştii ce înseamnă teama şi principiul dominoului !
  Pe mine nu mă intimidează, nu mă au la mână cu nimic, mai mult decât locul de muncă nu-mi pot lua, că nu-s nici eu singură-n univers, păcat e că nu au înţeles nimic, dar nimic din ce tot semnalez eu …
  Se poate, se poate lucra şi altfel şi se pot face atât de multe în protecţia copilului, dar nu cu şleahta de nemoşaguri şi nu minţind şi manipulând şi nu prin abuz de autoritate şi influenţă, cum face ” diva ” şi nu prin hărţuire morală cum se coboră mai nou, ha de se dă mare Duuuamnă…
  respecte şi preţuire şi, încă o dată vă mulţumesc din suflet,
  Sibilla

  @deci, totodată,
  Majka me mi-a lăsat moştenire multe din pildele sale, le preţuiesc şi-mi folosesc.
  Între un cameleon şi-un om, aleg omul, între un Dictator zăus Absolutus Supremus şi omul care-şi recunoaşte nerealizările , micile greşeli, nereuşite, dar, luptă pentru şansa de-a demonstra că poate, luptă pentru a-şi apăra, culmea nevinovăţia, aleg Năstase, ştii bine că adevărul e undeva la mijloc, să mă scutească zăusul cu a-mi impune mie şi tuturor deciziile sale, deciziile ne aparţin nouă, fiecăruia dintre noi, şi da, nu-l vrem.
  Eu spun că prezumţia de nevinovăţie trebuie respectată şi drepturile omului în România sunt încălcate în cel maijosnic hal cu putinţă. mai spun şi că poporul român nu e cârpa băsescului, a nimănui de altfel.
  mai spun şi că nu las nimic, să lase el Justiţia să-şi facă treaba şi să-şi păstreze ordinele în izmene, Doamne iartă-mă, dar, flota să o justifice, dacă-l ţine, dacă nu, mucles.
  Să nu uit, eu nu am preţ !
  Sunt doar un suflet, atât, nimic mai mult. Un suflet de luptător însă 😉
  Să auzim şi de bine,
  Sibilla

  @Leo,
  Şi tu ai dreptate !
  Nu te contrazic cu nimic, cu absolut nimic, dar, tot am a completa, se zice că-n tot răul e şi-un bine, hai să dăm o şansă fărâmei aceleia pe care nu avem voie s-o cedăm nimănui, ba mai mult, avem datoria fie şi numai faţă de ochişorii copiilor noştri a lupta !
  Poate căDumnezeu îşi va întorcefaţa şi spre noi, numaisăvrem cu adevărat, să fim pregătiţi şi să nu aşteptăm nimic din Cer pe tavă, hai să rezistăm punând umărul, să fiu eu a naibii de zăusul mai câştigă ceva, gata !
  Îl înţeleg pe undeva pe Năstase pentru că şi eu la rându-mi am ales căile legale, de bunăcredinţă fiind, şi o tot muşc şi … tot nu mă las, continui. Asta îi las moştenire lui Zoran, să nu se lase călcat în picioare de nimeni şi să lupte şi ştiu că nu-mi va scuipa numele niciodată, voi fi pentru el, fie şi de pe o stea MAMA, dar ruşine cu mine nu-i va fi niciodată.
  N-a câştigat bpselu nimic ! Şi nici în toamnă nu va câştiga ! AMIN !
  Nu îl subestimez pe Năstase, nici nu-l supraapreciez pe băsea, dar, Drepturile Omului, prezumţia de nevinovăţie, va trebui să le respecte că nu-i de capul lui în estul Europei şi cu toată oastea de piţifelnici, pupincurişti , lachei, şerpi, năpârci pe drak să-i chiectene, numai voturi va primi de la poporul înfometat, tot fuga … va primi mai curând decât crezi din ceea ce merită şi singur şi-a aşternut o ” mostră ” şi presimt că aşa va uita de repede de … termopane, auch, nici măcar nu le va mai pomenii. Să zicem că am eu premoniţiile mele sibiline 😉 🙂
  De ce am clar, limpede încă o premoniţie, aceea că Adrian Năstase nu s-a sinucis, hm ? Eu, îi acord încredere şi da , prezumţia de nevimovăţie.
  Cu Băsescu am alte ” socoteli ”, să-şi coboare privirea ” alteţa sa ” în teritoriu, repet cred a mia oară, pe la faptele ” drăgălaşilor ” săi pedelachei din Caraş-Severin … c-aşa le va lua mnealui curând, exact de la ai săi, printre altele
  Numai bine, Şefule , măscăreşte-mă, dar eu, şi tu, şi alţii şi alţii, merem înainte ! MERITĂM !
  zdravo, Cerbere de Sfinx,
  Sibilla

  Apreciază

 6. leo zice:

  NU, Sibillino, de data asta doar eu am dreptate! Şi Aya, pe blogul sinucigaşului cu pricina: ESTE O URIAŞĂ GREŞALĂ, venită în urma altor greşeli pe care le-a comis în timp – 2004, 2006, ceea ce dovedeşte că nici măcar nu are capacitatea de a învăţa din propriile greşeli, într-atât de AROGANT e, cum bine, atât de bine la încondeiat Bunicuţa…

  Apreciază

 7. Trexel zice:

  nu cuscra, n-am io nimic cu luptele tale, da-i inainte daca ai timp, io ma hlizeam doar pt ca nu-l cred pe nastase monumentu roman al dreptatii si corectitudinii. da n-o sa ma contrazic cu tine pe tema asta 🙂 ca mie oricum mi se rupe di tati
  pup la tine

  Apreciază

 8. ionborgo42 zice:

  Niko & Leo,
  Prieteni sunt in pauza de reancarcare a bateriilor.Am cateva probleme extrem de presante asa incat prezenta mea pe bloage-i sporadica.Cum imi voi rezolva „cestiunile’ voi reveni,sper ca mai in forma,in rest ce sa mai zic? Va doresc mult bine ,cu drag,tata Borgo.

  Apreciază

 9. leo zice:

  Mai cunosc eu unul, tata Borgo, tot mai sporadic, tot mai sporadic… şi tot mai cătrănit…

  Apreciază

 10. ionborgo zice:

  Leo,
  Sigur acela esti tu.Altul nu mai cunosc asa catranit …

  Apreciază

 11. Sibilla zice:

  Vă mulţumesc frumos, vouă, tuturor!
  Vă citesc şi nu pot să nu observ … să nu fie cu supărare, toţi suntem cătrăniţi, motive de bucurie nu prea avem, tot ce trăim, simţim,gândim, e departe a fi ceea ce ne dorim , merităm, dar, resemnarea, renunţarea la vis, nu va îndrepta, nu ne va ajuta, dimpotrivă..
  Şi dacă parte a planurilor diabolice ale năpârcilor e chiar inducerea acestei stări ? Dacă se urmăreşte instalarea-n rândul Oamenilor a exact renunţării, ca să le fie lor bine mersi,hm ? Nu avem voie să capitulăm, da nimic nu pare a mai fi în regulă, e haos, zăpăceală, anarhie, e vremea domniei antihriştilor, dar, poate că totuşi…

  @Trexel,
  Nu asta am zis şi ştii al naibii de bine, Năstase ca orice alt acuzat, are DREPTUL la a beneficia de prezumţia de nevinovăţie, e logic ceea ce spune şi demnstrează, ilogică şi habramburită e atitudinea zăusului şi modul în care se infiltrează mnealui cu corniţe şi codiţe cu tot în tot ce-nseamnă Justiţie, sau orice altceva, ceea ce mie una îmi pare clar mitocănie de cea maijoasă speţă, manipulare pe faţă, cameleonism ..
  Ei, ţi se rupe de tăti, aşe zici tu numa, dar musai o fi posibil pentru noi toţi şi altfel kuskre.
  Numai bine, să ne păstrăm credinţa om bun 🙂
  Io atâta ştiu, băsea nu va mai fi preşedinte pentru mult timp, sunt ultimele lui zbateri şi o cred cu tărie !
  preţuire şi te ţuc şi io kuskre,
  Sibilla

  @Tati Borgo,
  Me to 😉 🙂
  Cătrăniţi, prinşi, sătui, presaţi, dar, ştim că ne avem şi că merităm altă soartă şi mai ştim că vom rezista pentru că motive să nu cedăm avem,har Domnului, trebuie să ne păstrăm credinţa, speranţa şi, vorba dragului Leo, am să-l citez ” este o uriaşă greşeală ”, ceva trebuie să se mişte, depinde şi de noi, de fiecare din noi şi-n ce … direcţie …
  Sunteţi minunaţi, români, daci liberi ce n-auîncetat vreodată a spera într-un viitor mai bun, n-au renunţat la vise, sunt mândră şi mă simt binecuvântată a vă fi cunoscut, mă simt bogată şi da, mă alint, cu voi mă simt Om între Oameni, ţucu-vă de dragi ce-mi sunteţi 🙂
  Sănătate, bucurii şi să ne auzim cu bine tati drag, respecte şi preţuire,
  Sibilla

  @Leo, Cerber de Sfinx,
  Numai tu ai dreptate şi eu am mereu ceva a spune şi ăsta e un motiv să nu renunţăm, da e o greşeală, dar musai va fi cum trebuie să fie, în cele din urmă …
  Un lucrue sigur, alt Iliescu şi altNăstase nu avem, de băsea ne-am lămurit, săturat, acrit … om găsi noi Calea , TREBUIE !
  Dumnezeu ne-o lumina pe toţi, şi pe noi şi pe Năstase, ai să vezi, e musai şi dacă-i musai e … MUSAI !
  stimă şi respect Şefule,
  🙂 😉
  Sibilla

  Apreciază

 12. Aya zice:

  DEMONTAREA “DUBLEI” STIRI HOTNEWS (si “autorul”!!!)

  Miercuri 11 februarie 2009, Agentia Hotnews a publicat, LA ACEEASI ORA (pe acelasi flux, mai exact- ora 12,55) doua stiri contradictorii (a doua, botezata “rectificare”), despre acelasi subiect.
  Le citez:

  “Miercuri, 11 februarie 2009, 12:55 Actualitate | Politic
  Deputatii minoritatilor s-au intalnit miercuri dimineata (11 februarie 2009, n.A.) cu presedintele Traian Basescu. Conform surselor Hotnews.ro, seful statului i-a invitat la Cotroceni pe reprezentantii minoritatilor pentru a le reprosa votul data in Comisia Juridica impotriva urmaririi penale a lui Adrian Nastase. Reamintim ca deputatul care reprezinta minoritatea italiana, Mircea Grosaru, a votat in comisia juridica pentru neinceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase in dosarele Tamara si Zambaccian 2.”

  “Rectificare: Intilnire Basescu – reprezentantii minoritatilor la Cotroceni
  de R.H. HotNews.ro
  Miercuri, 11 februarie 2009, 12:55 Actualitate | Politic (N.B. la aceeasi ora?)
  Rectificare: La intilnirea de miercuri dimineata dintre deputatii minoritatilor nationale si presedintele Traian Basescu nu s-a luat in discutie votul dat in Parlament pentru neinceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase, asa cum declarasera anterior surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.
  Intilnirea a avut loc la initiativa grupului minoritatilor nationale, care au facut o cerere oficiala la Administratia Prezidentiala, dupa cum a precizat pentru HotNews.ro deputatul Varujan Pambuccian.”

  Problema este mult mai serioasa decat pare la prima vedere. Nu e vorba pur si simplu despe “surse mincinoase” (indiferent de nuanta implicata aici) ci de parte a unei dezinformari (subliniez, dezinformare, nu doar “misinformation”- folosesc cuvantul din limba engleza tocmai pentru a sublinia diferenta pe care Occidentul, de exemplu, nu a cunoscut-o multa vreme- nu exista nici in dictionare- pana in anii ‘80, confundand “dezinformarea” cu “gresita informare”, intentionata sau nu).
  Mai clar, “sursele mincinoase” actioneaza cu scopul precis de a mistifica realitatea si a o prezenta, pe cea deformata, ca fiind autentica.

  In cazul de fata, s-a actionat dezarticulat, ceea ce denota disperare.
  La aceeasi ora au fost lansate doua stiri care se contraziceau, despre aceeasi situatie. Adevarul pe care s-a construit totul a fost intalnirea de la Cotroceni (intre Basescu si reprezentantii minoritatilor) si ora la care s-a desfasurat.
  Scopul pentru care a fost data “rectificarea” (practic, stirea contradictorie fata de prima aparuta- succesiunea avand importanta ei majora) si faptul ca a fost data LA ACEEASI ORA cu stirea initiala este clar: teama agentiei de a nu fi actionata in judecata de catre cei implicati in “discutii” (Presedintie si grupul minoritatilor) situatie in care ar fi aparut chiar o problema nu numai de credibilitate pentru Hotnews.

  Faptul ca intentia a fost de a se acredita ideea (falsa, din punctul meu de vedere- voi explica de ce afirm asta) ca la Cotroceni s-ar fi discutat despre votul din Comisia juridica a Camerei Deputatilor transpare clar din aceea ca stirea respectiva este prima transmisa (se stie ca prima informatie se retine, iar dezmintirea- in cazul de fata botezata “rectificare”- nu face altceva decat sa o intareasca; este, de multe ori, efectul psihologic pervers al dezmintirii – valabil in cazul de fata).
  Disperarea (denotata de modul dezarticulat de actiune) indica, fara dubiu, faptul ca pentru “SURSA” (nu e doar sursa- e chiar o persoana de referinta pentru Hotnews, vom vedea, ulterior, cine ar putea fi; daca nu ar fi asa, inseamna ca redactorul- sau, dupa caz, redactorul sef- a asumat un imens risc, situatie care imi pare extremissim de putin probabila) este esentiala lansarea stirii ca Basescu ar fi dat, indirect, ordinul ca in Camera Deputatilor sa se voteze conform solicitarii procurorilor (ceea ce NU este adevarat- voi spune, ulterior, de ce).
  In mod egal, este un mesaj la distanta NU pentru lectorii “obisnuiti” ai stirii (implicit presa, care urma sa preia stirea- in acest caz mizandu-se pe nebagarea de seama, sau pe “atentia selectiva” si preluarea informatiei doar din prima stire) ci pentru ALTCINEVA (una sau mai multe persoane, dispersate spatial) care urmau sa transmita acea asa-zisa “vointa politica” unor “grupuri”, legitimand totul prin PRIMA stire Hotnews (”omitand” sa o prezinte si pe a doua).
  Scopul era inducerea unui anumit tip de atitudine si actiune care, odata declansate (fara existenta unor semne prealabile) ar fi dus la situatia “faptului implinit” inainte de a-si putea da seama cineva cum, cand si de ce s-a produs.
  (De exemplu, ar fi trebuit sa-si faca efectul si printre membrii Biroului Permanent al Camerei Deputatilor- dar nu numai!- si nu ma refer doar la cei ai PD-L, desigur!!!; Dar nu este vorba doar de Biroul Permanent- efectele trebuiau sa se produca si in teritoriu- y compris Bucursti!- la nivel politic).

  De ce afirm ca stirea falsa nu a venit de la Basescu (ca a existat interesul sa se induca ideea ca ar fi avuit macar girul lui, este clar, dar asta este cu totul altceva)?
  Dupa depunerea juramentului de catre Dan Nica, la Cotroceni, Basescu s-a adresat Guvernului pe diverse teme.
  Una dintre teme NU AVEA legatura (cel putin, nu aparent!) cu Executivul. Destul de prin invaluire, Basescu a transmis ca “anumiti moguli” (evident, de presa) actioneaza astfel incat sa fie discreditate institutiile statului.
  Un ascultator mai putin atent, ar fi crezut ca este vorba doar de faptul ca, insistandu-se, la anumite posturi TV, pe sitiri negative “concetrate”, intr-un anumit fel profesionist, pe infractiuni, de exemplu, s-ar putea crede ca atacul era, de fapt, la justitie si la ordinea publica (acelasi lucru putandu-se spune despre scoala, despre sanatate etc).
  O ureche mai “sensibila” si mai “exersata” realiza, insa, ca mesajul lui Basescu viza MAI ALES ceva personal.
  Mistificarea stirii Hotnews- in care, prin el, era implicata Presedintia (care, daca stirea ar fi fost reala insemna nu doar ca s-ar fi amestecat in probleme ale Parlamentului, ci ca, mult mai grav, ar fi cerut socoteala ca nu s-a dat un vot imperativ) este “cheia”.

  Asa dupa cum, din punctul meu de vedere, este clar nu numai ca acele discutii (mentionate in prima stire- cea falsa) nu s-au purtat, dar si ca informatia nici nu este data de si nici nu are girul lui Basescu, este la fel de clar ca, totusi, “sursa” cu care SE CONSULTA Hotnews legat de “tinte” este cineva asociabil, pentru “receptorii” stirilor, cu Basescu sau cel putin cu cineva apropiat lui Basescu, de natura a putea fi considerat- desi fals- o curea de transmisie.

  Sa vedem cui apartine, de fapt, Hotnews (aspect deosebit de important).
  Oficial (”aparenta” are importanta ei, in context) actionariatul este (citez din stirile preluate de pe Google): Manuela Preoteasa, Diana Tereza Salisteanu, Cristian Sima, Ionel Margarit Timbolschi şi Andrei Woinaroski (…) Collie Prodcom S.R.L. este fostul proprietar Hotnews, ACTUALUL PROPRIETAR fiind Hotnews.ro S.R.L.

  Al doilea “plan” mult mai apropiat de realitate este ca Agentia Hotnews apartine Trustului Ringier.

  Planul real, cel mai bine ascuns, este ca Hotnews.ro (proprietarul Agentiei Hotnews) este un “PUI” al RINGIER, facut cu banii lui VANTU (iata o tipica dezinformare, realizata in straturi suprapuse).

  Unul dintre “mogulii” la care s-a referit Basescu a fost “cel care si-a facut trustul cu bani luati de la FNI”. Stim cu totii ca acesta e Vantu!

  E necesar sa spun cine (persoana care, acum, se afla in Parlament, din partea PD-L) este “sursa” Hornews, credibila, care stie foarte bine sa construiasca mistificari de presa (cu acoperiri inteligente) si care, fie si indirect, este creditata cu maximala incredere in privinta “cunoasterii secretelor” Cotrocenilor (sau ca le-ar putea afla de la un “domn” ajuns un fel de “interfata” la Cotroceni- domn care, ca si propriul sot, este tot un fel de “sotul sotiei” si nimic mai mult)?

  Sa mai spun ca despre acea persoana s-a spus (nu lipsit de fundament) ca s-ar afla pe “statele secrete” de plata ale lui Vantu?
  (Acelasi lucru s-a spus si despre sotul ei, care a ajuns, la un moment dat, pentru scurt timp, in fruntea unei institutii foarte “sensibile”).

  Sa mai spun si ca, fara a fi neaparat de rea intentie, “doamna” respectiva indeplineste (cu inteligenta, mistificand bine realitatea pentru a transmite mesaje) ordinele sefului ei real, SOV (ea avand libertatea totala de a construi modul de actiune, important fiind doar efectul)?

  Cel mai probabil, in cazul de fata, ordinul lui Vantu a fost de genul “fa sa se afle stirea ca Traian Basescu a dat ordin ca in Camera Deputatilor sa se voteze solicitarea procurorilor, in privinta dosarelor lui Adrian Nastase” (fiind clar ca “ordinul” fals, transmis la distanta, trebuia sa se adreseze, credibil, atat celor de la PD-L cat si “unor anumiti” de la PSD, mizandu-se pe faptul ca nu se vor duce sa “verifice” la Basescu acest lucru).
  Cum a procedat “doamna”?
  Simplu.
  In primul rand, a cautat pretextul credibil (pe care l-a gasit – ii e simplu, doar e in Camera Deputatilor): vizita minoritatilor, la Cotroceni.
  A lansat “dubla stire” (era prea riscant sa o lanseze doar pe prima si sa dea “dezmintirea” ulterior- a estimat corect ca s-ar fi putut sesiza cineva, intre timp, actionand ferm). Pe de alta parte, este clar ca se afla in criza “de resurse”, fiind la limita cu fortele persuasive.
  Din punctul ei de vedere, sansele de succes trebuiau sporite de faptul ca stirea venea (pe o intamplare reala- numai discutia fiind mistificata) exact inaintea sedintei de Birou Permanent, cand se lua in discutie si raportul Comisiei juridice (cel mai probabil, avusese grija ca stirea sa ajunga la reprezentantii PD-L si la “cei interesanti” din PSD, inainte de sedinta).

  Pentru “fortarea mainii” grupului minoritatilor, (legat de decizia finala a Camerei Deputatilor fata de solicitarea procurorilor in legatura cu dosarele lui Adrian Nastase) in stirea Hotnews a strecurat informatia (deturnata ca motivatie, aceasta fiind importanta, in context) ca bugetul minoritatilor s-a redus in urma votului dat de Grosaru in Comisia juridica.
  NU s-a asteptat la contrareactia ferma (care a dus la negarea stirii, in mod direct, de catre Grosaru si Pambuccian).

  Basescu stie cu ce se ocupa fostii lui oameni de incredere?
  Stie ca, de fapt, atacul este si la el (firesc, “doamna” are sa-i plateasca “polite”- avand totala sustinere “morala” si nu numai a sefului sau, SOV)?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.