Ce ascund minciunile penibilului cameleon Boc-Poc ?

Ce ascund minciunile penibilului cameleon Boc-Poc ?

BUGETUL ESTE “BOGAT”: DE CE MINTE BOC?

AYA spune :

Am niste informatii de-a dreptul socante legate de buget.

In “visterie” exista bani cu mult mai multi decat incearca penibilul Boc sa transmita.

Altfel spus, exista bani nu doar pentru salarii (nu ma refer atat la respectarea promisiunilor electorale- am firestile rezerve fata de ele- cat la aplicarea legilor votate de Parlament anul trecut) dar si pentru investitii, si pentru agricultura, si pentru invatamant si pentru sustinerea cel putin “decenta” a Romaniei in conditiile unei cresteri de aproximativ 3,5% (nu 2%, cum s-a anuntat) si pentru multe altele.

Cand afirm ca bugetul este “bogat”, am in vedere toate celelalte elemente care se iau in calcul (deficit de cont curent, etc). Nimic nu arata ca Romania ar fi in criza – dimpotriva- dar ca ar exista riscul sa intre in criza DACA NU SE FOLOSESC BANII EXISTENTI SI S-AR APLICA ASA-ZISUL “BUGET DE CRIZA”.

Socul cel mare vine din incapatanarea lui Boc (din punctul meu de vedere, este clar ca asculta de ordine) de a lansa false semnale (altceva nu poate face) legate de “problematica financiara”, care nu exista.

Tot ce mai poate este sa incerce instalarea haosului inainte de a veni cu proiectul de buget (unde va trebui sa spuna adevarul, neputand “ascunde” banii caci liberalii stiu bine ce au lasat in urma si ar reactiona; nu pare “ciudata” tacerea lor?; asteapta, la panda, sa minta Boc CU ACTE).

cp1006

Ceea ce am spus explica PARTIAL demisia lui Dragnea de la MAI (din ratiuni perverse, care nu mai au nevoie de detaliere, Boc refuza sa dea Armatei si Internelor sumele necesare- la fel, agriculturii- ceea ce e oribil).

Asta explica si tacerea cel putin suspecta asupra proiectului de buget, si batalia surda, din interiorul guvernului, pentru bani (care exista, fara probleme).

P.S.

Despre Serghei Gorbunov si “cestiuni arzatoare”- in curand.

Deocamdata, doar atat:

Chiar nu e clar cine este acest om si ce greseala au comis cei care l-au implicat in “cazul Brasov”? (un al doilea motiv- mai sunt!- pentru demisia lui Dragnea, care a inteles ce tip de “pericole pasc” prin preajma, preferand sa se intoarca, pe ultimii metri, la CJ).

Mutatis- mutandis, mai tine cineva minte imensa gafa comisa, cu niste ani in urma, cand a fost anchetat un “traficant de droguri”- in felul acesta “dandu-se la iveala” o identitate care trebuia sa ramana, aparent, legata de zona infractionalitatii?

Intr-o ordine conexa de idei: nu se uita nimeni cu atentie la imaginile transmise, CU INSISTENTA, pe Antena 3, legate de cele doua arestari ale lui Gorbunov (cea din 2004 si cea de acum)?

NU se uita nimeni la figura individului arestat, de fiecare data, in parte?

AYA

Dezinformare, diversiuni, manipulare, distragerea atenţiei populaţiei , mascarade de doi bani, toate cu scopul ” justificării ” unor acte ce par a fi ” grijă nemaipomenită pentru popor ”, în fond, posibil de trădare naţională, care vizează instalarea dictaturii băsesciene, impunerea cenzurii sub toate formele, scopul acestei atmosefere care se transpune-n realitate prin haos,anarhie, bulibăşeală şi degringoladă la toate nivelele e limpede că serveşte intereselor cuiva, care la rându-le deservesc intereselor altcuiva, şi tot mai clar că neamului, ţării NU …. Profitorii, cameleonii, zmintiţii, par a sta la pândă, subestimând inteligenţa nativă a poporului român care e departe de-a fi cea mai prăpădită naţie şi care, are o şansă, aceea de-a se trezi, de-a se impune, nu altfel însă decât, prin acces la informaţie, prin unitate, credinţă, implicare …. posibil în curând, mişcările , protestele în stradă, să nu degenereze în acte de vandalism, dacă … se va găsi forţa şi tăria cui se va încumeta să preia hăţurile, să aibă abilitatea a organiza dezordinea bine orchestrată din umbră de şacalii hămesiţi de putere şi control absolut. Cine va fi acela/aceia, rămâne de văzut, cu siguranţă vom ştii dacă suntem suficient de atenţi la fiece detaliu, la tot ce ne-nconjoară. E ştiut că cine deţine informaţia, cine e suficient de abil a ” controla ” mulţimile, va reuşi să impună încredere, să redea speranţa, noi, să nu acceptăm a ni se servi ” mură-n gură ” orice rahat cu iz de chipurile ghiocei pentră că, în spatele fiecărei ştiri aparent de senzaţie, se ascund interese obscure ale celor ce ne ” conduc ”, ale nemernicilor ce ne mint cu bună ştiinţă !

Penibilii, cam mulţi pe metru patrat, un Prostănac care emite cu nesimţirea-i caracteristică ” idei ” de genul ” PSD nu e nimerit să vină-n faţă cu candidat la preşidenţie ”, un Boc-Poc de-o ticăloşie aparte, un ghemon cu chip naiv negru-n cerul gurii, un Ilie Sârbu mitoman răspopit, cameleon trădător care-ar scoate lovele şi din piatră seacă numai prin gheruţa sa să treacă, un ” independent ” Predoiu ” şi-un Morar şmenar, nişte ajenţi bine instruiţi şi care sunt puşi ” pe trebi ”, marionetele pufarine, pămătufii cu aere de justiţiari, de fapt nişte lache fără de coloană vertebrală, dovadă docilitatea cu care execută şi se execută, şi …. exemplele pot continua, dar, vărsarea năduhului limitându-ne doar la a-i denunţa asltfel, nu ţine de cald, foame, sete, ori bruma de democraţie ce-a mai rămas, ci, deschizându-ne ochii şi mintea, aceasta nu la ştirile cu care suntem bombardaţi de către cameleoni şi acea parte a presei, a televiziunilor, piese forte angrenate în dezinformare, ce au ca obiectiv manipularea populaţiei, ci învăţând să verificăm informaţia din căt mai multe surse, şi, gândind noi înşine, aşadar, să decidem noi meniul să nu mai acceptăm prostiile şi minunăţiile ce ni se servesc de-a valma cu scopul de a fi zăpăciţi şi-n cele din urmă copleşiţi de prea multe să ajungem a ne resemna. Aceasta se urmăreşte, să devenim nişte umbre, să ne resemnăm şi să acceptăm cenzură, dictatură, săfim nişte biete cârpe docile … noi, noi neam de traci, daci liberi, noi Lupii cândva respectaţi şi de temut !

Istoria nu iartă, ne dă însă Pilde şi-nvăţături , ” dacă dacii ar fi fost uniţi ” …. da, suntem descendenţi ai daco-geţilor, dezbinarea ne caracterizează, tocmai de aceea trebuie să dovedim şi să ne dovedim pornirile, să fi învăţat din greşeli şi să ne-aducem aminte că : ” pe vremuri , oamenii aveau Cruce de lemn şi inima de aur, acum, au Cruce de aur şi inimă de lemn ” !

Colegul Marcus ne supune la rându-i atenţiei, cum se vede din peluza celor mulţi melanjul vespansianic în care s-a angrenat PSD, acea alianţă numită pe bună dreptate alianţa 3C ( prietenii ştiu de ce … subscriu ! ) :

tb_240_381095_0808_caricaturatb

Biciul lui Zeus

Alchimisti si magi puhoaie, nostradamusi, vrajitori
Secole la rand cercara, cheia unei ghicitori.
Munca grea, truda pe rupte, cu bagheta si magie
Din rahat aur sa scoata, un miracol intr-o mie.

Truda lor fu insa sterapa, munca fara rezultat
Orice’au incercat cu vraja, le-a iesit tot un rahat.
In final ei renuntara, tragand doar concluzii seci
Cu bagheta si magia, nu te’mbogatesti in veci.

In ast’ timp valah balcanic si cu frica celor sfinte,
Din rahat vru bici sa faca, ignorand invataminte,
Ce din mosi stramosi grait-au ca asa bici cu’atat noroc,
Chiar de-ai reusi, miracol, nicicand nu va face poc.

Asta pana cand un Zeus aparu de nicaieri
Si fu decretat de fraieri, staroste peste boieri.
Patru ani luptat-a Zeus, circarii de filme mute
Din Guvern sa faureasca bici cu care el sa lupte.

In zadar fu insa totul, biciul nu vru sa pocneasca
Ba mai mult, pe’al nostru Zeus, reusi sa umileasca.
Insa Zeus nu cedase si cu’avant insufletit
Intr-o zi cu soare aspru, puse de’un rahat vrajit.

Material cu doua fete, negandit de-ai sai slujbasi
Ii fu dat printr-o minune, drept cadou pe un faras.
Fericit nevoie mare si iluminat de har
Gandi Zeus c’a lui munca nu fusese in zadar.

Doua hibe are insa biciul lui cel fermecat,
Face Boc la plesnitura si cam pute a rahat.

……………………………………………………………………………………………….

18-1

Aşa zisa democraţie e la momentul prezent o mocirlă ce duhneşte atât de puternic, prin mizeriile şi gunoaiele ieşite la suprafaţă, încât poporul sătul de înecăciunea putreziciunii ce se vrea respiraţie, va reuşi cumva să nu mai accepte, să-şi dorescă limpezimea, apa vie, aer … să ne păstrăm credinţa în Dumnezeu, lepădându-ne de slujitorii Fiarei, denunţându-i , trezindu-ne !

Trezeşte-te Românule !

Sibilla

caricaturi preluate de pe http://www.google.ro

informaţii preluate cu acordul autorilor, de pe surse

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Ce ascund minciunile penibilului cameleon Boc-Poc ?

 1. leo zice:

  Apăi, de data asta, nu cred să fie vorba despre minciună, că nu-l bănui a fi destul de diştept cât să se fi prins deja despre ce-are-n visterie. Pur şi simplu a văzut că refrenul la modă al proaspeţilor guvernanţi de pe la noi începe, invariabil, cu „greaua moşetnire”; şi, cum asta-i tot ce ştie, cântă şi el dupe ureche, ca tot lăutaru’…

  Apreciază

 2. Sibilla zice:

  @duşo Leo,
  Auch !!! Uite d-aia mi-eşti drag Şefu, eu încep tălică închei … că bine le zisăşi !
  Sibilla

  @Nea Costache,
  Păi merit !
  Calde îmbrăţişări oltene şi …. vin nominalizările Sfinxului, acuşica, dar, tre să mă consult cu Şefu 🙂
  Sibilla

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.