” Cultura ” scatapieviciană se-mbogăţeşte !

” Cultura ” scatapieviciană se-mbogăţeşte !

tb_240_380093_0808_patapievici

Prost să fii, buget să ai …

Raluca Turcan, presedintele Comisiei pentru cultura din Camera Deputatilor, a anuntat, vineri, ca le-a propus ministrilor Culturii si Finantelor ca Institutul Cultural Roman sa primeasca in acest an mai multi bani.

„Anul trecut, bugetul Institutului Cultural Roman a scazut. Probabil aceasta masura a fost luata din lipsa de dialog dintre Horia Roman Patapievici si Calin Popescu-Tariceanu. Am discutat ca bugetul ICR sa fie marit”, a spus Raluca Turcan,citat de NewsIn.

ICR are drept scop integrarea produselor culturale romanesti reprezentative in contextul cultural european si international prin crearea unor evenimente de impact.

Pe parcursul anului 2008, in strainatate au functionat 16 institute culturale romanesti.

Conform bilantului ICR, anul trecut, Centrul National al Cartii a continuat derularea programelor de finantare a traducerilor din literatura romana si a continuat Programul de burse pentru traducatori straini, derulat in parteneriat cu Centrul Cultural „Palatele Brancovenesti” de la Mogosoaia.

Astfel, 42 de tineri traducatori au beneficiat, pana acum, de stagii de pregatire la Mogosoaia.

Sursa : www.ziare.com

Emil Boc a spus ca, din punctul lui de vedere, nu este o guvernare nici pe programul PDL, nici pe programul PSD, in sensul ca nu este o guvernare cu accent politic de stanga sau de dreapta total, ci o guvernare pe prioritatile tarii.

Sursa : www.ziare.com

Adică salariile bugetarilor şi pensiile profesorilor secătuiesc visteria ţării, dar pentru salariul lui scarapievici estem !

” Priorităţile ţării ” sunt la acest moment … expoziţiile icr … a câta oară zic : Mare-i Grădina Ta Doamne, şi încăpătoare pentru … !!!

Scatapievici premeşte şi salariu de merit pentru activitatea de anul trecut ? Nu ne-ar mira, chiar deloc… cică Eminescu ” cadavrul din debara ”, trăzni-te-ar de pămătuf scatapievici cu poneii tăi cu tot !

Adevărat, sunt şi ceva oameni valoroşi în ICR, dar pe ăsta nu-l teleportează nimeni la sanatoriu, pacostea de scatapievici ce scrie şi recită ode Cotroceniului şi … ne face de mir în toată lumea ? Păi pare că nea Băsescu e-ntr-o stare euforică, parcă e chitit să demonstreze că face tot ce vrea muşciu lui, de-andoselea, numai ca să aibe mereu dreptate, de parcă n-ar fi vizibil tot … la ce se mai şi încrâncenează ?

Au dreptate colegii din blogosferă ce spun clar şi răspicat că fostul Program de Guvernare , zuitat între timp , e doar maculatură şi şerveţele prin sertare de-acum …

Nici măcar nu e nevoie să mai zicem : ” să trăieşti bine ICR-ule ”, că numa-n zulufi şi zminteli o ţine oricum … ” Succesuri ” după ” succesuri ” …

Sibilla


P.S. Adicătelea ” produsele culturale româneşti ” erau poneii, zvasticile, reprezentările hărţii României şi … evident eseurile scatapievicene …. ce-i drept, le-au ” integrat ”, d-aia suntem de pomină ! Prostia ridicată la rang de virtute, mda, sună cunoscut şi cu iz de orice, numai de cultură BA !

Vă daţi seama cum va colabora Lenuş cu Scatapievici în ” interese naţionale ” şi ce promovare a imaginii ţării vor încropi la … comandă … Auuuuu….

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la ” Cultura ” scatapieviciană se-mbogăţeşte !

 1. leo zice:

  Boule care eşti bou, ca să citez un clasic în viaţă, când o ajunge şi la coada vacii (pe unde ţ-ai făcut educaţia aia de nu te-a învăţat nefericita căreia nu i-a ieşit avortul şi te-a scăpat avorton ratat pe astă lume) să crească neuroni cât pentru a înţelege că nu se face să calci pragul unei case pentru a stuchi ca mâţele purecoase stăpânul, ai să pricepi şi alte două cestii de clasa-ntâi:
  1.că mizeriile nu mai trec demult pe acest blog, nici măcar spre vulcanul ce-i alimentează focul din arderea unui suflet de poet, cu atât mai puţin la cititorii însetaţi ce vin, după caz, să se adape cu dulceaţa versului ori ardeiul iute al pamfletului, nimerindu-se să existe un cerber imun la istericale de muieri în izmene ca tine;
  2.că Scatopievici are tot atâta legătură cu cultura naţională, cât au vacile cu cultura de croampe: balega; singura diferenţă e că, în vreme ce animalele sfinte pre unele meleaguri o produc, limbricul cu pricina preferă s-o consume; probabil pe post de îndulcitor dupe practicarea intensivă a pupincurismului la adresa cufuriţilor de s-or nimeri să-i dea de lucru…

  Apreciază

 2. ELMMAR zice:

  Cineva foarte drag mie a avut doua carti traduse aparute la Humanitas in toamna, la expozitia de carte.Am fost acolo la lansare si printre altii l-am ascultat si pe acest Labapievici.
  Traiul in concurlimbaj cu alti deontologi si base, ma face sa cred ca toti au acelasi arbore ginecologic fezandat.
  Dar vine toamna,ca si 2009 are o toamna.
  Este posibil ca printr-o ordonanta de urgenta sa se interzica toamna in Romania.
  Este posibil dar am pastrat din toamnele trecute si tot votez,manca-v-as.

  Apreciază

 3. Sibilla zice:

  @Duşo Leo,
  @ELMMAR,

  Dragilor, dragi 🙂
  Bucuros e sufletu-mi să vă găsească aici, mi-e zâmbetul cald vouă …. vă mulţumesc şi vă asigur că nu-s chiar firavă şi ” anemică ” precum şi-ar dori ei, ajenţii de doi lei …
  Cu alte cuvinte, ” de iubire-ntâia oară cânt, la scandal renunţ întâia oară … ” ( păi dacă am şi Cerber şi prieteni de suflet, se cheamă că-s bogată ! ) 🙂
  Pentru voi, zâmbetel mele dragi, cu drag din drag :
  http://www.trilulilu.ro/vilyaarda/3822ea722daf74
  Şi tot pentru voi :

  Ion Minulescu
  Romanta fără muzică

  In tine-mi pun toata speranta
  Si-ti zic:
  – De-acum pentru mine fii totul
  Iar eu
  Voi fi pentru tine acelasi ateu,
  Ce-afara de tine nu crede-n nimic.
  Fii totul –

  Trecutul, cu mortii de ieri
  Ce dorm la raspintii, de salcii umbriti,
  Si ziua de miine, cu noii veniti
  Ce rid pe mormintul defunctei Dureri…
  Spre norii de-arama, pe-naltele scari
  Urca-vom –
  Din goluri în goluri pribegi,
  S-ajungem în tara în care sunt regi:
  Nimicul,
  Eternul,
  Si-Albatrosul din zari…
  Si-acolo-n gradina în care nu cresc
  Decât matragune,
  Cucute
  Si laur,
  Surbi-vom cu sete din cupe de aur
  Iubirea topita-n Albatrosul ceresc!…
  Uite de-aia iubesc eu frumosul şi OMUL frumos prin ceea ce atinge şi care răsare zâmbete pe oriunde trece .. na că am ” scăpat ” şi … declaraţia 😉 🙂
  respecte, stimă şi … IUBIRE, vouă, sufletele-mi ” frăţioare ”,
  Sibilla

  Apreciază

 4. ELMMAR zice:

  Vor trece ani…

  Nici cupele de-argint nu-mi plac,
  nici auritele pocale,
  ci dintre toate cel mai drag
  imi e causul palmei tale.

  Vor trece ani. Si-nnoitoare,
  cu-aceeasi dragoste de fata,
  voi bea din palma ta, de care
  n-am sa ma satur niciodata.

  Pe-acelasi drum, ca la-nceput
  vom dogori mereu la fata.
  Si-ntaia brazda-am sa-ti sarut
  pe-obrazul insemnat de viata !

  Dar daca, in aceeasi zi,
  mi-ai da sa beau din mari pocale,
  eu, dintre toate, m-as opri
  tot la causul palmei tale…Veronica Porumbacu

  Apreciază

 5. ELMMAR zice:

  TABLOU MIORITIC (WE HAVE NO CHOICE…la kitsch-ul perfect)

  Ce distinge inainte de toate,personajul,in actiunile sale,este lipsa totala de curiozitate intelectuala si insusirea de a nu emite si de a nu starni idei pozitive.
  Este un tip ganditor si practician excelent in machiavellisme si daca Machiavelli nu ar fi existat precis s-ar fi numit altfel.
  Este perfectiunea kitsch-uli,singura perfectiune demonstrata.
  In mod de asteptat,nelinistea lui sufleteasca,in ce priveste gandirea sa,este insotita de o mare dorinta de dezordine si dezechilibru,mai cu seama in domeniul social.Lucrul acesta,apare,exprimat abundent si raspicat,in actiunile lui,24 de ore din 24,inclusiv visele.
  Analizati intentiile lui.
  Aproape pretutindeni,ve-ti gasi,subanteles sau clar indicat,drept tel inalt si drept legea cea dintai si drept ultima unitate de masura a valorii,orice alt principiu,numai adevarul,nu.
  Omul acesta,mitocan,agresiv,turmentat de nelinisti si hartuit de contradictii,care respinge ordinea,bunul gust si dezbaterea de idei este un perfect material de studiu pentru psihiatri….

  Apreciază

 6. ELMMAR zice:

  Gataaaa… la munca fratilor, pentru ca munca ramine un obicei pentru cei care nu si-au atins inca nivelul de incompetenta…dar nu e cazul nostru…deci nu credeti in miracole,bazati-va pe ele.

  Apreciază

 7. ELMMAR zice:

  O poveste pentru oameni mari

  Se dusese vestea peste mai si tari ca intr-o cetate mica traieste o fecioara nespus
  de frumoasa .
  Un grup inarmat ajunge la portile cetatii si le cere celor din cetate sa le dea fata sa se impreuneze cu ea ca altfel vor fi toti ucisi .
  Fata refuza,dar cei din cetate(si parintii) ii cereau sa se sacrifice pentru ei.A acceptat fata si intr-o dimineata a iesit din cetate.
  S-a trezit din lesin pe la amiaza si a intrat in cetate lovita si cu hainele rupte,iar cei din cetate iesisera la ferestre si strigau:” tarfa,tarfa..”

  Apreciază

 8. ELMMAR zice:

  Salut Sibillache!

  Mai stii?

  Mai ştii cum te strigam pe-atunci
  icoană cu picioare lungi
  veneai pe râu sau râu erai
  curgeai în mine până-n rai
  cu limba preschimbată-n bici
  vânam pe coapse iepuri mici
  coseam prin pulpe fân mieriu
  erai mireasmă, eram viu
  Dar of of of desiş de ochi
  acum de mine trag trei popi
  carnea-mi miroase de pe-acum
  a scândurică de salcâm
  pe când mânzeşte muşti din cai
  mie ţărâna-mi spune hai,
  mie ulcica-mi zice blid,
  iubire-măr rostogolit…Mircea Dinescu.

  Asa ,ca sa ai o zi mishto.

  Apreciază

 9. Sibilla zice:

  @ELMMAR,
  O zi mishto şi ţie, măi zâmbet ! 🙂


  Mâna ta

  Mina ta nu-i fara de temei fierbinte,
  sau rece, grea ca plumbul, sau usoara ;
  eu vorba i-o-nteleg, si ea nu minte,
  cum are obiceiul stapinul, bunaoara.

  E ca o frunza mare, pala, ce s-a scuturat
  pe fruntea mea, sa steie racoroasa,
  si, cind pe umeri citeodata mi se lasa,
  eu stiu de esti sau nu esti suparat.

  In parul meu ce albe-s degetele miinii tale,
  si-asa de visatoare, ca de femeie-mi par,
  dar ard si dor de brate pina la umar goale,
  de-mi zic ca au in virfuri si-n podul palmei jar.

  Stiu orice linie sau vinisoara albastrie
  a miinii tale, orisicit de nensemnata,
  dupa cum si dinsa pe de rost ma stie
  si sa ma uite n-ar mai putea vrodata.
  (Magda Isanos )

  Pentru tine :
  Cotropirea frunzelor

  Smulgem frunzele şi facem
  pat din osul pomilor
  paştem iarba şi o toarcem
  prin burta flămânzilor.
  Ne uităm în sus, la stele,
  neştiind că-s mai departe
  frunzele din pom, acele
  scuturând în toamnă moarte.
  Nu-ntre oameni e cuţitul
  duşmănia, sfântă milă
  ci-ntre sânge, vai, şi verdea
  neânvinsa clorofilă.

  Frumoasă şi tristă, adevărată pilda ta, cea pentru oameni mari, mă vreau copilă, mă va mai iubi careva oare ? 😉 😉
  ahide zdravo, zâmbetule,
  Sibilla

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.