Stejarul nu creşte pretutindenea; buruienile, în tot locul.

7

Stejarul nu creşte pretutindenea; buruienile, în tot locul.  ( Eminescu )

Motto:

A exista înseamnă a suferi.  ( Eminescu )


Caras-Severin va prezinta o premiera in incalcarea Constitutiei: sanctiunea pentru libera exprimare

Pentru opiniile de pe blog, Sibilla a fost sanctionata la job

Traind in Romania, am ajuns sa asistam la metode specifice securitatii comuniste prin care se incearca interzicerea oricarui drept la libera exprimare, chiar de catre institutiile statului. Este si cazul unei angajate a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din subordinea Consiliului Judetean Caras-Severin, care a fost sanctionata pentru ceea ce scrie pe un blog! Da, ati citit corect, pentru cele ce se afla pe un blog! Sanctionata in urma constituirii unei comisii de ancheta si cu decizie scrisa, fara insa a dovedi ca acel blog ii apartine celei sanctionate!!! Unde mai pui ca legea interzice orice fel de sanctionare pentru opiniile postate pe blog, in virtutea dreptului la libera exprimare, garantat de Constitutie si de Charta Drepturilor Omului.

Olivera Iojica

Pe un blog al wordpress, numit initial sfinx667, apoi sfinx777, o anume Sibilla a postat mai multe icomentarii cu privire la neregulile din curtea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, patronata de sotia procurorului Viorel Vasile, cercetat de DNA, Ana Vasile, despre care am mai tot scris.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Cum suna decizia ilegala

„Dna S (Sibilla ) a inceput sa scrie pe blogul personal fel de fel de expresii si acuze la adresa conducerii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Caras-Severin si respectiv conducerii centrelor de plasament. … s-au depus la dosarul cauzei d-nei S ( Sibilla ) extrase de pe blogul personal al d-nei S ( Sibilla ) in vederea analizarii acestora de catre Comisia de cercetare prealabila si respectiv contractul de confidentialitate incheiat de catre d-na S ( Sibilla ) cu institutia si incalcat de catre aceasta prin divulgarea secretului profesional cu ocazia discutiilor purtate de catre d-na S pe blogul personal si cu ocazia inspectiei care a fost prezenta la centru in perioada 20-21 octombrie 2008“.

De unde marele deranj?

Intr-un articol postat recent pe blog, Sibilla critica, pe marginea unui articol de presa, felul in care sunt cheltuiti banii publici de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Revenim si noi si precizam ca, din discutiile cu ex-directorul economic al consiliului judetean, Dorin Buda, se contureaza aceleasi acuze: sumele cheltuite de directie pentru bunuri si servicii, „adica acele cheltuieli directe pentru cei asistati, hrana, haine etc.“, subliniaza Buda, sume cu mult mai mici fata de cheltuielile cu personalul! Daca in 2006 s-au cheltuit 6,7 milioane pentru bunuri si servicii, pentru personal s-au cheltuit 9,43 de milioane de lei! De perioada ianuarie–august 2008 nici nu mai vrea sa vorbeasca: „S-au cheltuit 9,36 milioane pentru bunuri si servicii si 19,7 milioane pentru personal!“. Buda considera ca aceste cheltuieli, care impovareaza bugetul consiliului judetean provin din largirea grilei de personal a Directiei. „Infiintarea a noua Centre de plasament in subordinea vonsiliului judetean din 1 octombrie 2005 a presupus cresterea numarului de personal in aceste centre cu 167 de posturi. Cand am sugerat sa fie controlate Centrele, controlul a aratat ca sugestia mea e buna si au fost desfiintate si trecute inapoi“. Buda spune ca secretarul judetului, Ion Imbrescu, este artizanul umflarii grilei de personal.
La scolile speciale, Imbrescu n-a avut niciun cuvant de spus, iar cheltuielile sunt normale. La Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Imbrescu si-a spus cuvantul si grila este extraumflata: „I-a indemnat mereu pe sefii institutiilor de protectie sociala sa ceara sporuri si majorari!“.
Unde mai pui ca Ana Vasile a castigat in 2007 din functia de director al Directiei, ca drepturi salariale, 84.162 de lei. Cu mult peste omologii sai din alte judete.

Petitii si site-uri „disparute“ de la consiliul judetean

Femeia a atacat in instanta decizia Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului prin care a fost sanctionata, pentru ca aceasta este ilegala si incalca contractul de munca, transformand cauza intr-un conflict de munca. Cum Sibilla este o bloggerita foarte apreciata, bloggerii au semnat o petitie online, pe care au depus-o pe site-ul consiliului judetean. Numai ca…, stupoare! Potrivit bloggeritei, petitia cu numar de inregistrare a disparut! Iata ce scrie Sibilla pe blog: „Urmare a demersurilor colegilor din blogosfera, care au trimis o petitie online prin care-si manifesta sustinerea, solidaritatea, indignarea fata de abuzul de putere si influenta, ingradirea dreptului la exprimarea opiniei in virtutea accesului la informatiile de interes public, n-am de lucru si arunc o privire pe site-ul Consiliului Judetean Caras-Severin! Ooops, stupoare! Mare minune, mare… site inexistent, s-a schimbat, a imbracat „haina noua“, adicatelea, pe noul site, nu s-au primit petitii, nu s-a primit nimic! Ma interesez prin urbe, dau ceva telefoane, banuielile mi se confirma.
Concluzionand, petitia cica nu s-a trimis! Imi vine mie stralucita idee sa trimit un memoriu online. Si, scrie Sibillo, trimit petitia-memoriu, evident, pe noul site al consiliului judetean CS, evident, primesc confirmarea trimiterii, primesc si nr. 38 si inca duplicat, petitia cu nr.38/28.XI.2008! Verific a doua zi, nimic, cica nu exista documentul respectiv inregistrat. Clar, Twin Peaks!“

Ce concluzie?!

Ce ar mai fi de spus? Administratia locala si-a dat din nou in petic. In loc sa ia masurile ce se impun pentru optimizarea cheltuielilor si pentru buna gestionare a banilor proveniti din impozitele platite de cetateni, mai-marii sistemului baga miliarde in buzunarele unor „alesi“. Fara numar, fara numar, la fel cu numarul potlogariilor la care se dedau pentru o bucata de salam in plus. Numai ca, bucata asta de salam inseamna sute de milioane, furate in cazul de fata, de la gura copiilor si-asa batuti de soarta.

Sursa : www.carasseverin.ghimpele.ro

Ultimele minunăţii ale sus-numiţilor, cică au încercat să scoată nişte posturi la concurs … adicătelea să încalce o anume Ordonanţă …  revenim cu detalii curând, că e din ciclul : ca la noi la nima-n lume …

net42

No coment :

„Nu noi ii vrem la guvernare pe pesedisti, ci ei ne vor pe noi“ – Sorin Frunzaverde. Daca ar fi spus Basescu treaba asta, ar fi urmat un hohot de ras. Cum a spus-o Frunzaverde, n-a urmat nimic. Pentru ca astuia nu-i plac nici macar glumele lui.

P. Mihai

Sursa : www.ghimpele.ro

lumanare

Pe cine mai ” sinucideţi ”, băieţi ?

Dumnezeu să-l hodinească pe Mircea Stănescu !

Personal, nu cred în ipoteza sinuciderii, e opinia mea . Poate că, se va face Lumină, cândva, poate că ” sinuciderile ” se vor împuţina … poate că, cei incomozi deranjează la niveluri mult prea înalte şi scormonind în hăţişurile mioritice descoperă ceea ce se vrea a nu fi în ochii ” prostimii ”, dar este, este şi reprezintă : mafie, corupţie, dictatură, cenzură … gunoiul şi şobolanii României ! Pentru moment e vremea lor, a cameleonilor, dar … toate la timpul lor ! Nimic nu e pentru totdeauna, nimic !

Dumnezeu să ne Lumineze şi să-i ocrotească pe români, pe cei mulţi !

Celorlalţi … să le dea pe măsura faptelor, nici mai mult, nici mai puţin, cameleonilor, numai ce merită, să crape  pe limba lor !

Adevărul e stăpânul nostru, nu noi stăpânim adevărul.  ( Eminescu )

Sibilla

informaţii preluate de pe surse-presa online

imagini preluate de pe google.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Oaspeţi, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Stejarul nu creşte pretutindenea; buruienile, în tot locul.

 1. Pingback: Protecţia copilului ??? ” România, ţară de origine pentru traficul de copii ” – Rapoarte care ar trebui să doară şi să dea de gândit ! « Sfinxul

 2. Pingback: Ma ajutati? Nu vreau pomana! « Sfinxul

 3. Pingback: Recunoasteti personajul/ele?? « Sfinxul

 4. leo zice:

  curios, tocmai începusem să mă întreb dacă recunosc personajul (personajele)…

  Apreciază

 5. Sibilla zice:

  Duso, duso… nu e deloc curios, anticipasem dupa cum cred ca si talica ai anticipat anticiparea sibilinei talica 😉 🙂
  Personaje, personaje, personaje… aripa, tot aia, sunt convinsa ca simti, stii si ca dai o pivo daca ( mi-e greu sa accept ) increderea Sefuluimeu nu surade sibilinei…;)
  Mda, unul * ma lasa *,altul * ma preia * si tot ase… n-am timp nici dispozitie de * experimente *… asadar, sa ne intoarcem la oile noastre si, cum altfel, la zborul nostru zajedno, Sanzaianule drag mie.
  Am ramas datoare-n iatac, dar, stii ca acolo, la noi vin, cand am ceva de spus, deocamdata sunt in studiu, pe tarlaua carasana, again… uf…
  zdravo, duso moja,
  sibilina talica

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.