” ADEVĂRATELE ÎNFRÂNGERI, SUNT RENUNŢĂRILE LA VIS … ”

” ADEVĂRATELE ÎNFRÂNGERI, SUNT RENUNŢĂRILE LA VIS … ”

drumul-spre-lumina

MOTTO :

Echilibrul în stat e ca sănătatea în corp.  ( Mihai Eminescu )

Revelion 2007-2008 Piaţa Constitutiei- Discursul lui Basescu :

Să fie adevărate zvonurile, cum că serviciile l-au sfătuit pe preşedinte să evite capitala … ? Păi dacă anul trecut în noaptea trecerii dintre ani a fost huiduit astfel, vă daţi seama ce s-ar fi întâmplat acum  … : mămicile, copiii, pensionarii,bugetarii, pesediştii cu coloană, ăia de n-au agreat niciodată alianţa cu pricina … haoleo, d-aia s-au tirat şi Boc şi Băsescu pe alte mirişti ? Ete nah, posibile şi alte speculaţii … dar, absenţele le-au motivat presei sugerând dorinţa de-a petrece cu familia ,că mai apoi s-au alăturat şi pretenarii vechi şi arhicunoscuţi dija ţării, că apoi au petrecut şi clipe de destindere cu demnitarii şi soţiile acestora …. mai contează ?

Mai ştiu eu,or fi oamenii supersticioşi … cum să-nceapă Noul An cu sudulamele la interval,nah,da mă tot gândesc, oare chiar se aşteptau la ode şi panseluţe ? Încep românii să se trezească din visări ? Mulţimile în stradă sunt neagreate şi percepute ca o ameninţare, asta e limpede !

Care va să zică, guvernul Boc-Poc, Băsescu şi alţii vor linişte şi pace … de ce nu pricep ei că şi poporul vrea acelaşi lucru,rămâne o necunoscută şi nu pentru ” prostime ” … Ce urmează oare ? Linişte contra … linişte ? Păi ei sunt mai ” interesaţi ” că urmează iar alegeri şi …  N-au avut experţi să numească la ministere, da specialist în psihologia maselor nu consultă între două-trei ieşiri cu snowmobilul, hm ?

„Anul 2008 a fost un an bun pentru România. Începem un an 2009 care va genera dificultăţi, dar cu certitudine împreună, toţi românii, vom depăşi dificultăţile crizei economice din 2009! Vreau să vă asigur aici, la Braşov, pe toţi românii, că instituţiile statului român au şi resurse, şi capacităţile să facă ca (sic!) anul 2009 să fie un an în care să trăim mai bine!”

( Traian Băsescu – Discurs, Braşov, 2008-2009 )

Aşadar există şi resurse şi capacităţi şi …i-auzi, în acest an, 2009, nu peste doi, nu peste trei, anul acesta … va fi ” un an în care să trăim mai bine ” ??!!! La câteva zile,adio resurse, adio capacităţi… s-au evaporat,deci : adio tichete masă, adio multe …

Măi ” prostime ”, atâta ţi se va repeta că eşti ” prostime ” până ajungi să crezi …  Oare ? Ne jucăm de-a mesajele subliminale ? A,  daaaa … ?

Vor renunţa românii la dreptul la viaţă, la dreptul la egalitatea de şanse, la dreptul la un loc de muncă, la …. multe ? Adicătelea noi românii avem numai dreptul la vot, restul drepturilor sunt ” negociabile ” ? Aşa ?

Păi Constituţia României nu zice ea drăguţa că el, Statul garantează nişte drepturi .. ? De noi depinde dacă ne resemnăm sau … ne trezim !

thinkingmanxsmall5

Dragilor dragi, români, dacii mei liberi … să citim ca pe Tatăl Nostru de 7 ori pe zi măcar :

Infrant nu esti atunci când sangeri,

nici ochii când în lacrimi ti-s.

Adevaratele infrangeri,

sunt renuntarile la vis.

( Radu Gyr )

NE TREZIM, DA ?

” Viclenia e un semn de slăbiciune, căci mintea omenească veritabilă stă în raport direct cu capacitatea de a pricepe în mod dezinteresat un adevăr. Învingătorul momentan nu este totdeauna cel definitiv. ”   ( Mihai Eminescu )

Sibilla

informaţii preluate de pe surse-presa online-google.ro

citate preluate de pe http://www.citapedia.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la ” ADEVĂRATELE ÎNFRÂNGERI, SUNT RENUNŢĂRILE LA VIS … ”

 1. g1b2i3 zice:

  Cica-i adevarat ca a fost sfatuit sa nu-si tina discursul de Anul Nou la bucuresti.Scrie in ziar si cred ca e asa.oamenii sunt tare dezamagiti,mai ales dupa alegerile astea.
  Gabi.

  Apreciază

 2. Nea Costache zice:

  Poate ca chiar criza de popularitate l-a facut sa realizeze aceasta alianta contra naturii, tocmai pentru a evita esecul rasunator in alegerile prezidentiale din anul acesta. Dar… de ce ti-e frica…nu scapi!
  Scuza-ma draga prietena de suflet ca nu ti-am raspuns la urari, dar decesul unui membru drag al familiei, m-a impiedicat sa fiu in preajma computerului. Chiar daca, cu intarziere, iti doresc ca acest an in care abia am intrat cu totii, sa-ti aduca multa sanatate si fericire, tie si celor dragi si numai impliniri. La multi ani!

  Apreciază

 3. Ce se intampla de in foarte multe cazuri gasesc acest blog inchis? Stii ceva?
  La multi ani si un an nou minunat iti doresc

  Apreciază

 4. mihaela zice:

  Mare adevar spune insemnarea ta! Daca renunti la visele tale, la dorintele tale, ai pierdut in lupta cu viata, cu eul interior.

  Apreciază

 5. ionborgo42 zice:

  Niko!
  Ceteste si ia aminte, „Din insomniile unui intelectual de varsta III-a” si nu te supara ca ti-am transferat si tie comentariul meu de la A.N. dar mi s-a parut ca este in „ton” cu gandurile tale.Cu drag ,Tata Borgo 🙂

  Domnule Adrian Nastase,

  Am citit cu mare atentie Editorialul scris de catre domnia-voastra si din cele decelate in subtext razbate o tristete orecum disimulata.
  Structura domniei-voastre de intelectual autentic cu expertiza in varii domenii,chiar si atunci cand doriti sa exprimati adevaruri dure,va obliga sa apelati la exprimari pe cat de elegante pe atat de criptice.Eu,un provincial ,de profesie “intelectual” mai putin rasat am sa incerc ,in stilul meu, sa deslusesc cam ce s-a dorit a se spune.
  “Revelionul ne-a pus in fata unui presedinte parca nascut sa adune,sa impace,sa oblojeasca ranile trecutului…”Parca, domnule Adrian Nastase ,numai parca ,deorece intelesul semantic a lui parca desemneaza o incertitudine,o asteptare ,o nedumerire sau un repros.Adica ar fi aratat cum?Oare peste noapte structura hiperdinamica,nestatornica si vulcanica a persoanei in cauza sa se fi schimbat.?Adica tot ceea ce ne-a prezentat ,noua muritorilor de rand,din primavara lui 2005 si pana mai ieri sa se fi schimbat intratat incat sa devina acel conducator de care tara are atata nevoie?Oare peste noapte sa se fi transformat incat sa devina instantaneu presedintele tuturor romanilor si nu al unei anumite paturi din societatea noastra dispusa a ingurgita pe nemestecate toate acele acuze,insinuari,aratari cu degetul,trimiteri la DNA,calificari inaceptabile la adresa celor 322,la adresa unei autoritati in stat cum este Primul Ministreu,ministri sau fosti Presedinti de tara sau fost Prim Ministru?Ar putea renunta la limbaju-i colorat asezonat cu “tiganca imputita”,”gaozar, pasarica, o punem,etc”.Sper ca minunea sa nu se lase asteptata,dar ma tem ca ea va tine pana la alegerile prezidentiale.Poate nici atat.
  Vorbiti despre structurarea esichierului politic pe cele trei mari partide ca rezultat al alegerilor “uninominale’ si “echilibrarea fortelor politice”.Da este perfect adevarat dar consider ca era necesar ca aceasta constructie sa aiba la baza modele si nu persoane cu retorici care mai de care populiste.Ma refer la modelele mediatizate si nu la acelea care sunt cu adevarat valori demne de luat in seama.Trecuta campanie electorala a fost condimentata de atac la persoana ,de lipsa de rigoare,de populism si de promisiuni fara acoperire.Si rezultatul? Din ce s-a promis nu stiu cat se va putea realiza mai ales ca aceasta criza economico-financiara nu ne va ocoli.
  Stiu ca mezalianta cu PD-L nu ati dorit-o,dar daca s-a infaptuit ca un bun social-democrat disciplinat ce sunteti,o acceptati si sunt convins ca aveti aceeasi curiozitate ca si mine de ce ne va rezerva acest concubinaj.Dar va asigur ca aceasta alianta,dupa mine nefireasca,prejudiciaza imaginea PSD in “poporul pesedist” si mai stiu ca si domnia-voastra stiti ca eu am dreptate.
  In rest,dupa mine ,analiza din editorial este corecta,competenta,echilibrata si moderata in asteptari.Intrucat mi-ati remarcat analogia cu drama “Alexandru Lapusneanu” de atunci imi tot vine in minte o replica care sugereaza starea de “pace” de dupa Revelion,posibil dupa alegerile prezidentiale:”De ma voi scula,pe multi am sa popesc”. Cu scuzele de rigoare sper ca am reusit sa va bine-dispun,asa pentru inceput de An Nou.IonBorgo

  Apreciază

 6. Sibilla zice:

  Vă mulţumesc frumos, tuturor, pentru vizită şi gândurile de suflet ! Zilele acestea voi ajunge la ore târzii, să nu luaţi aşadar ca lipsă de respect absenţa mea, mereu revin şi mă bucură prezenţa voastră aici, pe Sfinx,unde drag mi-ar fi să vă simţiţi ca în casa unui prieten 🙂
  @Gabi,
  E pe ducă, asta e clar ! Îi vom ura cyrând plecare sprâncenată ! Iartă-mă , Doamne, ştii că merită ! 😉
  O seară frumoasă drago, numai bine !
  Sibilla
  @Nea Costache,
  Poate … multe, Lumina cu noi şi mnealui numai cât merită, nici mai mult, nici mai puţin !
  La Mulţi Ani, oltene drag, cu sănătate şi multe bucurii !
  calde îmbrăţişări din partea corciturii, cu păreri de rău pentru recenta pierdere …
  Să ne-auzim cu bine,
  Sibilla
  @James Crisilv,
  Da, ştiu, am mai păţit-o 🙂
  O ” deşteaptă ” are un fiu hacher, bântuieprin arhivă, mă zguduie niţel, posibil să fiu nevoită curând să schimb again IP-ul, pe de altă parte, am mai fost în situaţia de-a sta blocată-n blog, nu puteam comenta nicăieri, va trebui să schimb măsurile de securitate, siguranţă, e deranjată o-ntreagă ” armată ”, cum că răsuflă informaţii din judeţ, cam aşa 🙂 În loc să verifice ce buba tot scriu eu, să ia măsuri, să rezolve nereguli, mai bine mă şicanează pe mine, îi cunosc atât de bine. Le-o veni vremea deconturilor, curând, m-au supărat atât de tare că nu voi lăsa piatră pe piatră neexpusă publicului, aşa cum e firesc, la timpul potrivit !
  Numai bine, prieten drag, sănătate, zâmbete şi împliniri !
  Sibilla
  @mihaela,
  Mulţumesc frumos:)
  Eu nu renunţ niciodată, mai am momente când tac, cum tac sârbii mei uneori, asta nu înseamnă că … şed, de fapt eu sunt de temut când tac, nu când sporovăiesc vrute şi nevrute 🙂
  Dar, nu despre mine e vorba, ci despre noi toţi, merităm altceva, destinul nostru al românilor e altul, va trebui să-l împlinim ! Aceasta, renunţând la renunţare 🙂
  calde îmbrăţişări,
  Sibilla
  @ tati Borgo,
  Citisem comentul înainte să mă teleportez pe teren 🙂
  Subscriu cu drag !!!
  No, apoi las că-l va răspopi pe mnealui, Daniel, că tot sunt ei amigos, nu ? 🙂 😉
  Cred cu tărie că PSD va renaşte, evident, după curăţenie şi evaluările de rigoare ! Alianţa 3C nu are mai mult de 4 luni maxim, apoi…. vor începea se limpezi destule, de regretat nu-i vor regreta decât baronii şi mafiilelocale, trăzni-i-ar !
  Căt despre scaraoţchi ce şi-a instalat diva ministeresă, că nici macar la asta nuse putu abţine, vai chilişica sa mai curând decât îşi închipuie, că mor de nervi nervoşi pe gheruţele cui dădu turismul … tati, tati, doar mă ştiţi cât de mult iubesc eu pământul-leagănul nostru aldacilor liberi, cum să lase pe haia de-abia îngaimă două-trei cuvinte să-şi bată joc de ceea ce poate salva multe din judeţe, turismul !!! Apropo, domnul Paleologu a primit nişte oaspeţi pe la Voroneţ, Suceviţa … madame unde naiba a fost în acest timp, îl păzeşte pe mariner ? Ei comedie, multe zile n-are duduia pe acolo, claro, numa vopseaua e de zulufii săi întinşi cu presa, că-n rest, auuuu, râd şi curcile şi preşcolarii de cum deschide gura aia….
  Să ne-auzim cu bine şi sănătoşi tati Borgo !
  Doamne Ajută !
  Sibilla

  Apreciază

 7. ionborgo42 zice:

  Niko!
  Constat ca ai luat atitudine fata de „atacurile sub centura” ale unor insi din Coloana V-a,la adresa mea.Eu,cu cele mai cinstite intentii,fara a jigni am dorit sa-i aduc la rigoare dar dupa cum se vade n-am avut pe cine.Ei se bazeaza pe principiul stalinist „cine nu-i cu noi este impotriva noastra” si apoi „sa-i dam la cap”.Pentru a evita o tiganeala suburbana am incheiat orice interventie la A.N. deocamdata..Costat ca sunt „periculos” pentru categoria de indivizi a caror cultura este „cultura vitei de vie” altfel nu le inteleg reactia .Nu m-a afectat faptul ca am fost contrazis sau persiflat ci limbajul folosit.Singura arma a celui lipsit de argumente este injuria.Nu ma supara deoarece asa-i la noi.O sa-mi treaca.Cu drag,tata Borgo.

  Apreciază

 8. leo zice:

  Tata Borgo, nu este ei, ci este acelaşi, ar trebui tălică să ştii care „prieten” comun al nostru, ăla de l-am luatără nu demult noi doi în tărbacă prin grădiniţa Sibillinei…
  Iar cea mai mare greşală a tălică ar fi să te retragi de la ANeul, asta fiind exact ceea ce urmăreşte infama creatură. Căci, să n-ai dubii, te va urmări şi pe alte bloage, aşa cum a făcut-o cu Sibillina, aşa cum a făcut-o cu ăsta leo, atitudinea fiind una din două: ori ignorarea totală, atunci când abjecţia e prea mare pentru a mai merita efortul „civilizării” magariului de către vreun baci, cum ar fi leo, să zicem, ori atacul la akinakai, cum le şade bine dacilor liberi, precum Sibillina. În nici un caz satisfacţia retragerii din calea răului!
  Aşa că, s-auzim de bine, ş-acilea şi pe oriunde ne-a face plăcere să hălăduim, că nu-i treaba nici putirinţa altora a ne pune stavilă la vorbe ori gânduri!

  Apreciază

 9. ionborgo42 zice:

  Leo,frate
  Daca-i tot acel tembel „ce se dadea mare” mai acum vreo trei luni cu nume de sfant si pe care l-am luat noi in tabarca ,m-am linistit.Atunci i-am zis „Coloana V-a” .Acum cred ca este mult mai grav.Dar toate la randul lor.Tembelul confunda modestia cu pupincurismul sau bunu-simt cu adularea.Amarnica judecata de pigmeu si ce ma ingrijoreaza ca fauna de acest soi este din ce in ce mai densa.Eu imi cunosc locul si banca mea de aceea nu fac crize la prostia altora dar ma deranjeaza ,asa,ca om.Degeaba rastalmacesc orice spunem noi,dar in orbirea lor nu vad ca pe bloage este aceeasi relatie interumana ca si in lumea reala si asta reflecta balcanismul de care nu ne mai rupem odata.Si culmea!Fac tapaj de eruditie si de adevarati romani.Sunt mahnit dar imi trece.Nu vreau sa le dau prea mare importanta deoarece se incred de pomana.La buna vedere,tata Borgo.

  Apreciază

 10. leo zice:

  Vezi tălică, aici ajungem cu discuţia la distincţia dintre proşti şi deştepţi, oameni şi ticăloşi. Pentru că se-ntâmplă să existe o situaţie în care eu unul, aşa alergic la prostie cum sunt de când mă ştiu (desigur, este vorba de specia ălora suficient de proşti încât şi prostul de mine să realizeze că-i mai diştept ca ei… 😆 ), am ajuns să prefer proştii: decât un ticălos deştept, care nu ştie a folosi tot ceea ce a ajuns a acumula decât pentru a demola construcţiile altora, mai bine un prost atins de dumnezeire, un om simplu, dar om, care să-şi ştie locul şi limitele.
  Ori ielitele pe care foarte plastic le-ai descris tălică numai prin arta demolării se ştiu evidenţia, maculând tot ceea ce mintea lor atinge, ei neştiind alta decât să critice la marii înaintaşi ai căror jalnici epigoni se află ori să oripileze contemporanii de bun-simţ prin tupeul cu care tot vin peste ei sub deviza „dă-te tu că venii io”, convinşi fiind că libertatea lor se măsoară direct proporţional cu numărul libertăţilor individuale pe care le-au încălcat în foamea lor neruşinată de… mărire, că ăst complex al nimicniciei la asta îndeamnă…

  Apreciază

 11. Sibilla zice:

  Ţucu-vă de dragi daci liberi, mă înseninaţi mereu, nush cum reuşiţi, dar, înloc să mă legănaţi de nani, nani făpturică sibilină, mă … zâmbiţi, deasupra prafului de nouri, colb şi mărăcini … mă tresăriţi Arkană, dar … spre totala dezamăgire a năpârcii ce-ar fi jucat ” tenis la perete ” asta dacă ar fi fost în stare, nah, c-am zis-o, în neputinţa de-a se căţăra pe stânci, unde doar florile de colţ se surâd lor, sibilelor şi doar tracii mei vajnici îmbie a bărbăţie, blândeţea izvoarelor de apă vie şi linişte şi Lumină … a preferat sărmanul, că vă spusăi că mi-e şi milă, cumva, să-şi scuipe năduful şi frustrarea dând ca de obicei cu nasu-n creastă, evident hăurile-l vor înghiţi-n cele din urmă….păi nu vă spusăi, fiecare pe limba sa piere… 🙂
  Cum bine zice duşo, nu ne-mpiedicăm în pietricele iar bolovanii musai să-i ocolim, şerpilor le dai zbang una-n căpăţână din când în când, sau, Ciuta cum sunt eu , corectez, ” aparenta ciută ”, ca să-mi citez unicul clasic în viaţă drag aripei pregătită de zbor, aşe, îi aplicăm ” mândreţe de strategie ” a Cerbului Carpatin … 😉 🙂
  Versuri pentru voi, domnii mei DOMNI, cu respect, drag, preţuire şi căuşul plin de zâmbete numai pentru voi doi, ochii mei şoptiţi rouă de nu se ştie unde … :
  Am iubit…

  Am iubit de când mă ştiu
  Cerul verii, străveziu,
  Despletitele răchite,
  Curcubeiele pe stânci
  Ori pădurile adânci
  Sub ger alb încremenite.
  Mi-a fost drag pe bărăgane
  Să văd fetele morgane
  Ori pe crestele din munte
  Joc de trăsnete rotunde,
  Scurgerea cocorilor,
  Pacea înălţimilor,
  Semeţia pinilor
  Plini de scama norilor.

  Am iubit iubirea pură,
  Floare roşie pe gură
  Şi în inimă arsură,
  În priviri zăpezi candide
  Şi-n piept voci necontenite.

  M-a înfiorat ades
  Tot ce gândurile ţes:
  Pe al filelor polei
  Dansuri repezi, legănate,
  De pe arcuri înstrunate,
  Săgetarea de idei…

  Toată-această măreţie
  Ne-a fost dată din vecie…
  ( Nicolae Labiş)
  Şi pentru tati Borgo care nu va pleca nicăieri, să plece zmintitul şi gata, va pleca, că-s puternici dacii liberi şi nu va rezista, va obosi de ură şi venin şi … lipsuri neuronale, asta ca să fiu blândă , că nu mă plac rea… :
  Sunt douăzeci de ani…

  Sunt douăzeci de ani şi încă unul…
  N-aş vrea nici unul să i-l dau minciunii.
  Să zboare toţi spre zare cum colunul
  Care apoi se-ntoarce în pântecul genunii.

  Dar toate astea-s fleacuri: mai presus
  Eu ştiu un lucru care-i ţinta vieţii:
  Să ţii un steag, destoinic, cât mai sus.
  E steagul roşu-al meu şi-al dimineţii.

  E steagul cui? Eu cred că e al meu,
  Ori poate-al lumii, izbutind să doară,
  Când din infernul inimii, mereu,
  Însângerat mi-l flutur în afară.

  Iar seara, când se lasă cu răcoare,
  Şi cerul se întunecă-n frumos
  Însângerat şi vast mai ard în zare
  Înmiresmând în chip de chiparos.
  ( Nicolae Labiş )
  Şi, pentru Cerberul Şef al sibilinei făpturici, surâs pe gleznele poesis, un pumn de gânduri … :
  Îmbrăţişarea

  Când ne-am zărit, aerul dintre noi
  şi-a aruncat dintr-o dată
  imaginea copacilor, indiferenţi şi goi,
  pe care-o lasă să-l străbată.

  Oh, ne-am zvârlit, strigându-ne pe nume,
  unul spre celălalt, şi-atât de iute,
  că timpul se turti-ntre piepturile noastre,
  şi ora, lovită, se sparse-n minute.

  Aş fi vrut să te păstrez în braţe
  aşa cum ţin trupul copilăriei, întrecut,
  cu morţile-i nerepetate.
  Şi să te-mbrăţişez cu coastele-aş fi vrut.
  ( Nichita Stănescu )
  Muzelor voi … lăsaţi-mii mie uneori, io-s imună la jigniri,sunt încrâncenarea vie din piatră, când mi-e cald sufletului şi mă vreu zbura rouăvouă, viilas … corect, da ? Da. 😉 🙂
  Mi-aţi lipsit :
  Douăsprezece noaptea, cu dor

  Coridor de ore, timp pierdut.
  Frunze zburătoare, ţări de toamnă.
  Străzile pe care am trecut
  în gâtlejul amintirii se răstoarnă.
  Trec secundele gravide; nasc urlând
  picături de ploaie repetate,
  vorbe ce s-au spus, îşi caută guri
  să se lase în pereţii lor pictate.
  Bate-o oră sus, dar pân-ajunge
  sunetul la creier, se-nserează.
  Dorm pavilioanele urechii, fuge
  pe timpane o stafie trează.
  ( Nichita )
  Laku noc vouă, aripelor mele de cântec… 🙂
  Sibilla

  Apreciază

 12. virginia33 zice:

  mulţumesc pentru versurile lui Gyr şi gândurile lui Eminescu
  bumerang
  de prietenie
  să-ţi fie!

  Apreciază

 13. Sibilla zice:

  @virginia33,
  Mulţumesc pentru vizită şi gânduri 🙂
  Pentru tine, cu drag :


  respecte,
  Sibilla

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.