Aviz amatorilor din teritoriu !

news_img_126544_92809

Aviz amatorilor din teritoriu !

Bogdan Panait, fost sef al Protectiei Copilului, în atentia Parchetului

22-12-2008

Fostul secretar de stat de la Protectia Copilului Bogdan Panait si doi fosti subalterni au fost declarati responsabili de Curtea de Conturi pentru un prejudiciu de 1,3 milioane de lei din bani publici, în urma unui contract de construire a patru case pentru copii cu handicap în parteneriat cu un ONG. Suma totala imputata fostului secretar de stat Bogdan Panait si fostilor angajati Dumitru Leulescu si Marius Lacatus este de 1.296.820 de lei, potrivit raportului de control al Curtii de Conturi a României obtinut de Mediafax. Prejudiciul a fost produs în urma încheierii unui parteneriat între Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC), condusa de Bogdan Panait, si organizatia nonguvernamentala „Pentru Copiii Nostri“ (PCN), locul unde Panait a lucrat anterior accederii sale în functia publica. În urma parteneriatului, PCN urma sa ridice, în Peris, Ilfov, un complex format din patru case de tip familial pentru primirea a 36 de copii cu handicap sever din centrele de profil ilfovene, care devenisera majori. Parteneriatul a fost încheiat în 11 septembrie 2006 si prevedea ca lucrarile sa fie terminate la finele anului respectiv. ANPDC ar fi trebuit sa suporte 90 la suta din costurile proiectului de constructie si amenajare a celor patru case, iar organizatia nonguvernamentala zece procente. Totusi, conform raportului de control al Curtii de Conturi, desi au fost cheltuiti aproape 1,3 miloane de lei din contributia de circa 1,65 de milioane ce revenea ANPDC, doar 20 la suta din ce ar fi trebuit construit a fost realizat, edificiile începute zacând în paragina si fara a fi conservate în vreun fel.

Proiect nefinalizat

Conform documentului de control, la mai bine de doi ani de la semnarea parteneriatului, cele patru case sunt ridicate în proportie medie de doar 20 la suta. Prima dintre case a fost construita în proportie de 40 la suta, cea de-a doua de doar 18 la suta, a treia de 14 la suta, iar la a patra s-au efectuat doar opt la suta din lucrari, conform unor rapoarte ale specialistilor în domeniu.Conform documentului citat, ANPDC a platit 80.000 de lei pentru proiectul constructiilor, „a carui finalitate, dupa doi ani, nu si-a atins scopul“. Aproape un milion de lei au fost dati de ANPDC cu titlu de plati pentru lucrarile de constructii-montaj, în valoare de 97.700 de lei, pentru organizarea de santier în valoare de 145.053 de lei si pentru materiale de constructii în valoare de 682.435 de lei. Materialele de constructii, „a caror procurare s-a dovedit inutila“, nu au fost folosite niciodata, Curtea de Conturi sustinând chiar ca ele nu au putut fi prezentate de firma Vegas Company SRL din Iasi, executantul constructiilor.

Acte lipsa

Conform datelor de la Registrul Comertului, Vegas Company SRL din Iasi este o firma ce are ca obiect principal de activitate constructiile. Este detinuta, în proportie de 99,9 la suta, de un barbat pe nume Ioan Levarda, nascut în Vatra Dornei, care este si administrator. Restul de 0,1 la suta din firma este detinut de o persoana pe nume Gabriel Slabu. Firma a avut, în 2006, un numar de 17 salariati, o cifra de afaceri de 3,1 milioane de lei noi si un profit brut de 44.209 lei. În 2007, numarul de angajati ai firmei a crescut la 21, însa cifra de afaceri a scazut la putin peste 2,5 milioane de lei. Profitul brut raportat de companie pentru anul 2007 a fost de 41.553 de lei. „Prestatorul Asociatia PCN pretinde ca (materialele de constructie, n.r.) au fost achizitionate, însa fara a prezenta ca documente probatorii facturile de procurare însotite de note de intrare-receptie si constatare diferente“, se precizeaza în raportul de control al Curtii de Conturi. Aproape o suta de mii de lei au fost cheltuiti pentru mobila, frigidere si televizoare cu care cele patru case aveau sa fie dotate, însa, desi au fost cumparate în decembrie 2006, sunt „lipsite de folosinta“, aflându-se la custodie fie la furnizor, fie preluate de DGASPC Ilfov, beneficiarul proiectului. Cu alti aproape 50.000, PCN a cumparat o masina Renault Kangoo, aflata în folosinta exclusiva a organizatiei nonguvernamentale si care nu este folosita pentru transportul celor 36 de beneficiari. Restul banilor imputati ca prejudiciu au acoperit cheltuieli administrative ale ONG-ului, aferente anilor 2006 si 2007. În urma controlului, plenul Camerei de Conturi Bucuresti a recomandat, prin încheierea 71 din 11 decembrie 2008, sesizarea Parchetului Tribunalului Bucuresti, procurorii urmând sa analizeze posibila raspundere penala pentru faptele constatate „în sarcina persoanelor nominalizate în actul de control“. Presedintele Asociatiei „Pentru Copiii Nostri“, Marius Predescu, a calificat cele continute de raportul Curtii de Conturi drept „prostii“. „Este o prostie sa spui ca toti banii platiti sunt prejudiciu. Tot ce a fost decontat de ANPDC exista: materialele de constructii, masina, mobilierul, electrocasnicele, totul exista. Tot ce s-a platit exista, nu am retinut nimic din ce s-a decontat“, a afirmat Marius Predescu. Mai mult, acesta sustine ca exista lucruri care nu au fost platite.

Sursa : www.gardianul.ro

Na, stimabile domn Panait, te-ajunseră descântecele sibiline … că io-s fată paşnică, nu mă ţin de blesteme, eu descântUf, că mă năpădiră nişte aduceri aminte, amintiri … ” Interesul superior al copilului ” pe care-l trâmbiţaţi stimabililor , vă ajunge din urmă, deh , acu câţiva ani erai ”Toma Necredinciosul” cică, da verificaşi ceva ? Nu-i bai, arhiva mea e groasă, mai pot duce de-astea … mai am ” maculatură ”.

Şi urmează … şi alţii, da cică ” nu există nereguli în protecţia copilului din România”, Sibilla e nebună, fabulează, exagerează, las c-o dovedim … am răbdarea sărbului, aviz amatorilor de descântece sibiline !!! Asta pentru că fac spume unii prin zona mea folosind mase de manevră şi se dedau din umbră la vandalisme şi acte de huliganism, personajele din umbră, neuitând să mai telefoneze când şi când pe la neşte secre de la ANPDC şi trucatul rapoartelor corpurilor de control e ok …Nu eu zic, ele, personajele se laudă, pe cuvânt de onoare .

Continuăm ! Înapoi pe redute ! Evident, eu ca de obicei fluturând spada pe faţă, voi, cu înjunghiatul pe la spate, că atât ştiţi … cu ţevile de metal n-aţi reuşit să mă mutilaţi, ce mai urmează ? Consultaţi-vă eventual cu … cei pe care-i folosiţi la acest moment, au mai multă minte ca voi, chiar dacă i-aţi stârnit nu uitaţi … efectul bumerangului, se vor întoarce-mpotriva voastră ! Care va să zică aţi pus să vi se raporteze telefonic, zilnic pe ” omul de bază ” specializat de către voi ca martor exclusiv pentru nenumăratele comisii de disciplină, cercetare, etc.  … da jalnice mai sunteţi … Şi pentru că e corect, civilizat şi conform legii să dovedim orice cu pobe audio, video, voi deocamdată aţi ieşit cu vorbe la ATAC, eu, strâng, probe ! Ultimul avertisment ! N-am să scriu o perioadă de nu vă potoliţi, dar, vor scrie alţii, oraşu-i mic, şi aceia chiar nu lucrează unde-aţi vrea voi, nu puteţi pune pumnul în gură tuturor, iar cei din afara sistemului nu încalcă secretul vostru profesional , că n-am auzit asemenea aberaţie până la voi !

Eu lupt cinstit, nu folosesc alte PC-uri deşi era la îdemână, dar nu-s ca voi … spre deosebire de ” domniile voastre ” eu nu apelez la şantaj ca să-mi apăr pielea, nu clipocesc din gene prin anumite birouri ca să mă menţin  în funcţie  şi nu am nimic de ascuns … diferenţe mari, nu-i aşa ? Eu sunt cea DEMNĂ de RESPECT, voi … să spun eu sau deduceţi, hm ?

Până la urmă tot se va face deratizarea-n protecţia copilului, cu sau fără mine-n interior, asta nu aţi înţeles voi încă ! Şi că atât cât mai sunt aci, se cheamă că aveţi o şansă, dacă plec, a se citi dacă mă izgoniţi în stilul arhicunoscut, e jale … nimeni nu mai are nimic de pierdut, vai de cei ce subestimează ce tocmai mi-a ” scăpat ” din taste !

Concluzionând, ” interesul superior al copilului ” nu înseamnă a folosii copii ca masă de manevră, nu în interese personale, nu ca să aplanezi conflicte de muncă, nu asmuţindu-i … mi-e silă să scriu mai mult, nu teamă, silă şi milă de voi în ce hal aţi ajuns, atât de laşi şi slabi sunteţi !

E, he … şi la Panait am gândit la fel cum gândesc vouă acum : de Justiţia Divină nimeni nu poate fugi …

Sibilla

Sursa : www.gardianul.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.