Falsificarea istoriei geto-dacilor în interesul cui ?

28aa9fe1b940a51001454327b4bf7b1a

Falsificarea istoriei geto-dacilor în interesul cui ?

Burebista este sluga lui Decebal pe postul TV History

În documentarul “Viaţa şi moartea la Roma”, produs în 2005, întemeietorul statului dac, Burebista, apare în postura de slugă şi om de încredere al regelui Decebal, deşi istoric îi despart 130 de ani.

Postul TV History a difuzat în mai multe rânduri un documentar în care Burebista apare în postura de contemporan al lui Decebal şi, mai mult, în cea de slujitor al conducătorului dacilor în cele două războaie contra Imperiului Roman, purtate în anii 101-102 şi 105-106 e.n., informează NewsIn.

  1. Istoricii şi lucrările de specialitate plasează moartea lui Burebista în anul 44 î.e.n., în timp ce urmaşul său Decebal a devenit rege în anul 87 e.n., 131 de ani mai târziu. Aceste date bătute în cuie de istorie au stârnit nedumerirea şi chiar indignarea unor telespectatori avizaţi, care s-au adresat postului de televiziune sau şi-au postat punctul de vedere pe Internet.


“Au făcut o eroare majoră atunci când l-au transformat pe Burebista, din întemeietorul Daciei, în slujitorul de încredere al lui Decebal.

Sursa : www.cotidianul.ro

Documentarul în care Burebista este prezentat drept sluga lui Decebal a fost difuzat în repetate rânduri pe respectivul canal de televiziune, anunţă Cotidianul. Burebista apare în postura de contemporan al lui Decebal şi, mai mult, în cea de slujitor al conducătorului dacilor în cele două războaie contra Imperiului Roman, purtate în anii 101-102 şi 105-106 e.n..

„Este posibil ca unii producători să prezinte puncte de vedere neavizate sau mai puţin documentate, pentru a face documentarele mai comerciale. Am primit sesizări de la telespectatori, referitoare la corectitudinea informaţiilor prezentate, însă nu putem împiedica difuzarea documentarului. Acesta va mai fi difuzat”, a declarat, pentru sursa citată, Cristina Călinoiu – reprezentantul Viasat România, din care face parte History.

Conform lucrărilor de specialitate şi istoricilor, Burebista a murit în anul 44 î.e.n., în timp ce urmaşul său, Decebal, a devenit rege în anul 87 e.n., 131 de ani mai târziu.

Deşi, iniţial, reprezentanţii postului au spus că vor transmite în continuare documentarul, în ciuda erorilor istorice, recent, aceştia s-au răzgândit.

Sursa : www.antena3.ro

O ultimă neconcordanţă legată de ” Viaţa şi moartea la Roma ” este legată de ţara care a produs documentarul. IMDb indică faptul că aceasta este Marea Britanie, unde a fost produs de Shine  Television, în timp ce, pe site-ul Viasat, filmul este prezentat ca fiind realizat de SUA. ” Interesant ”, nu ?

Statul dac sub Burebista a fost rezultatul dezvoltarii vietii materiale si spirituale, prelucrarea fierului, roata olarului, olaritul in sine, agricultura practicata intens si organizat desi cunoscute din vechime acum au luat o deosebita amploare. In preajma crearii statului dac condus de Burebista, existau 4 mari uniuni de triburi, care aveau moneda proprie, cu o arie de raspandire extrem de mare. Dezvoltarea interna a societatii geto-dace ajunsese la un stadiu ce impunea trecerea la un sistem de organizare sociala superior. Burebista, prin marea sa opera de unificare, a raspuns acestei cerinte istorice, intemeind un stat centralizat, puternic pe care l-a condus timp de 4 decenii. Teritoriul Romaniei s-a bucurat din cele mai vechi timpuri de reputatia unui tinut al aurului si al comorilor, asa cum pentru spanioli erau pamanturile proaspat descoperite in America. Aurul dacilor urmarit de romani in razboiul lui Traian echivaleaza cantitativ in traditia transmisa cu aurul aztecilor. Burebista a fost singurul om capabil ca intr-un timp relativ scurt sa uneasca toate semintiile certarete ale traco-daco-getilor, sa supuna pe toti vecinii si dusmanii Daciei, sa stapineasca toate orasele de pe tarmul Pontului Euxin. Dacii sub domnia de 40 de ani a regelui, fiind neinvinsi in toate bataliile. Burebista a fost un rege pe masura cerintelor si virtutilor neamului sau, geto-dacii, care reprezinta ramura nordica a marelui popor trac, care la rindul sau are radacini adinci in spatiul carapato-danubiano-pontic. Despre traci Herodot spunea: „ Neamul tracilor este cel mai numeros din lume dupa cel al inzilor. Daca ar avea un singur cirmuitor sau daca tracii s-ar intelege intre ei, el ar fi de nebiruit si cu mult mai puternic decit toate neamurile. Dar acest lucru este cu neputinta si niciodata nu se va infaptui. ” Uniti, dacii intr-adevar ar fi putut stapinii lumea !

Neamul şi Ţara Dacilor sub Burebista :

burebista_2

Sursa : www.gk.ro

Cui foloseşte acest  tembelism , cine face aceste eforturi de dezinformare, cine se străduie să impună cititorului, generaţiilor mai tinere, aceste activităţi anticulturale , să rescrie o altfel de istorie şi mai ales de ce ? Cui nu convine că Burebista a fost cel dintâi rege al Traciei şi cel mai puternic şi ce se urmăreşte de fapt ? Falsificarea istoriei în slujba şi interesele cui oare ?

Sibilla

informaţii preluate de pe google.ro  – presa online

imagini preluate de pe google.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Sibilla și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.