Procurorul Viorel Vasile, judecat !

Procurorul Vasile, judecat

REŞIŢA – Cazul şefului Secţiei de Urmărire Penală a parchetului cărăşean, acuzat de luare de mită, a ajuns în instanţă.

Procurorul Vasile, judecat

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a procurorului Viorel Vasile, şeful Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, aflat în stare de arest preventiv, pentru două infracţiuni de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului, anchetatorii au stabilit că Viorel Vasile a pretins de la una dintre persoanele care l-au denunţat suma de 1.200 de lei pentru a dispune o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care omul era cercetat pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Mai mult, în 24 noiembrie, procurorul a fost prins în flagrant, în biroul său, în timp ce primea suma de 800 lei.

De asemenea, în 13 noiembrie, Viorel Vasile a pretins de la o altă persoană care l-a denunţat mai multe produse alimentare, bunuri pe care le-a primit în 24 noiembrie, cu puţin timp înainte de organizarea flagrantului. În schimb, procurorul i-a dat o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care era cercetat tot pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În 24 noiembrie, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea lui Viorel Vasile din funcţia de procuror, iar în ziua următoare, Curtea de Apel Timişoara a dispus arestarea preventivă acestuia pentru 29 de zile.

Dosarul a fost înaintat vineri spre judecare, Curţii de Apel Timişoara.

Sursa : www.caon.ro

Mediafax Foto)

Procurorul Viorel Vasile, fost şef al Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului Tribunalului Caraş-Severin, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în stare de arest, fiind acuzat că a primit mită de la două persoane.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus, vineri, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Viorel Vasile, procuror şef al Secţiei de Urmărire Penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită.

Potrivit rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, în 21 noiembrie, procurorul Viorel Vasile a pretins de la un denunţător suma de 1.200 de lei pentru a dispune o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care denunţătorul era cercetat pentru o infracţiune la regimul circulaţiei rutiere.

În 24 noiembrie, Viorel Vasile a fost prins în flagrant delict, în biroul său, în timp ce primea 800 de lei de la denunţător, se arată într-un comunicat de vineri al DNA.

Totodată, în 13 noiembrie, Viorel Vasile a pretins de la un alt denunţător mai multe produse alimentare, bunuri pe care le-a primit în 24 noiembrie, anterior momentului prinderii în flagrant. În schimb, procurorul Vasile a dispus o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care denunţătorul era cercetat pentru o infracţiune la regimul circulaţiei rutiere.

Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât, în 24 noiembrie, suspendarea din funcţia de procuror a lui Vasile Viorel. Curtea de Apel Timişoara a dispus, în 25 noiembrie, arestarea preventivă a lui Viorel Vasile pe o perioadă de 29 de zile.

Dosarul va fi judecat la Curtea de Apel Timişoara.

Recent, Ministerul Justiţiei a plătit sumele restante cuvenite magistraţilor, care au încasat zeci de milioane de lei, unul dintre aceştia fiind şi Viorel Vasile, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit declaraţiei de avere a procurorului Vasile, salariul lunar al acestuia era de aproximativ 7.000 de lei (1.900 de euro).

Sursa : www.mediafax.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: