Protecţia copilului, încotro … ?

abuse1

Protecţia copilului, încotro … ?

Aproape zilnic, programele de ştiri prezentate la TV, ziarele, presa online, opinia publică, sesizează, transmit, atrag atenţia cu privire la numeroase nereguli ale sistemului de protecţie socială la nivel naţional … au fost numai în această toamnă subiect fierbinte în ce priveşte rapoartele unor corpuri de control, disfuncţionalităţi, nereguli, etc. pe primele pagini din presa centrală, judeţele Mureş, Maramureş,Constanţa, Galaţi, Bistriţa Năsăud, Caraş-Severin, Dolj, etc., dar ” nu există nereguli ” iar directorii Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sunt : cei mai buni, cei mai deştepţi, cei mai frumoşi, cei mai cei … Mare-i Grădina Ta, Doamne !

Cam aşa ” arată ”, situaţia ” roz ” a activităţii de protecţie a copilului la nivel naţional, jalnică … evident, directorii Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, spun altceva în rapoartele de activitate, totul e ok, adică, ceea ce vedeţi, nu vedeţi !

Şi tot mai evident, rapoartele corpurilor de control, care rapoarte sunt informaţii de interes public, tot nu au fost aduse la cunoştinţă celor vizaţi, măcar în ideea corectării neregulilor … Cu alte cuvinte, gura mică, e clar ?

Noutăţi în protecţia copilului … o , daaaaa … se practică, cum ce, totul decurge ca la carte : INDUCEREA MESAJELOR SUBLIMINALE ! Mai întâi, se cheamă şefii de centre ( instituţii de ocrotire ), li se răcneşte ceva de genul ” vă schimb pe toţi, eu sunt director aici, restructurez jumate din personal şi pe voi vă dau afară, vă trebuie bani, cereţi la Consiliul Judeţean, nu am bani, clar ? ” …. cică tot mai multe astfel de direcţii, sunt date-n judecată de Curtea de Conturi, ce e culmea, păi rapoartele curţilor de conturi nu amintesc nimic de leafa, drepturile salariale ale angajaţilor, de restanţele pe 3 luni deja la indemnizaţiile de hrană şi echipament, nici gând, însă, pun în evidenţă cantităţile mari de carburant consumate, facturile telefonice , decontarea sau întârzierea decontării deplasărilor, chiar şi contabilităţi duble … şi aceasta la nivel naţional. De ce trebuie să plătească personalul angajat, nesăbuinţa şi incompetenţa onorat directorilor unşi în funcţii pe criterii politice,de ce să plătească cei care trag, muncesc, politica de promovare a nonvalorilor la care consimt mai marii din judeţe ? Chiar au ajuns să conducă judeţele directorii de DGASPC ? Căci , după cum decurg lucrurile şi după cum guriţele lor urlă, ei fac legea …

Numai ieri răcnea un ” model ”cam aşa : ” Fac curăţenie , vă dau afară pe toţi cei care vorbiţi în plus, io-s director ”  … la interpelarea unui şef de centru, care a solicitat să vadă raportul unui corp de control, i s-a răspuns cam aşa : ” vă arăt eu vouă, merg la Bucureşti, ce-s alea corpuri de control care mi se impun MIE ”  …. i-auzi, stimabila nici măcar nu admite că acste controale sunt inopinate, au rol de a verifica, urmări, constata … cum adică ? Pe plaţul ei ? Ei, păi las că ne arată cine-i boss ! Dar de psiholog sancţionat pentru că a făcut o propunere ce nu-i convine directorului auzirăţi ? Adică un jurist la bază, decide că psihologul e tâmpit, la secunda doi impune şefului de centru să pedepsească aspru persoana, şi zbang, comisia de disciplină, ca să o pună la zid pe inculpată ( pe citaţiile comisiilor de disciplină se practică folosirea expresiei : învinuit/învinuită , din start !!! ). În fine nu intrăm în detalii, căci, se zvoneşte că va apare-n presa centrală episod cu episod fiecare ticăloşie, aceasta pentru că se pregăteşte destituirea câtorva incomozi pe motive atent fabricate şi ameninţările curg pe diverse căi … de ce toate astea ? Păi pentru că se încrâncenează cineva a menţine-n funcţie pe altcineva …

Să fie vorba de … şantaj ? Asta chiar le-ar întrece pe toate !

buzau

Un scandal intre consilierii locali din Buzau si conducerea Directiei de Asistenta Sociala lasa aproape 2000 de copii, din centre de plasament, muritori de foame.


Cei care raspund de soarta orfanilor spun ca alesii nu vor sa le mai dea bani, desi nu mai au alimente decat pentru o saptamana. Consilierii considera ca este doar vina sefilor de la Asistenta Sociala, care au cheltuit fondurile pe lucruri inutile.

In centrele de plasament din Buzau, depozitele de alimente sunt aproape goale. Situatia e disperata, se plang bucataresele.

In prezent, Directia pentru Asistenta Sociala are datorii de 800.000 de lei la furnizori. Nu are bani pentru salarii si nici pentru indemnizatiile persoanelor cu handicap. Iar copiii din centrele din plasament o duc tot mai greu.

Consilierii locali ii acuza insa pe cei din conducerea Directiei pentru Asistenta Sociala ca au ajuns la fundul sacului numai din vina lor, din cauza unor cheltuieli nejustificate.

De altfel, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau a demisionat.

Bucataresele din centrele de plasament spun ca mai au rezerve de hrana doar pentru cateva zile si asta cu mari economii.

Saptamana viitoare, presedintele Consiliului Judetean ii va convoca din nou pe consilieri, intr-o sedinta in care spera sa aprobe deblocarea fondurilor.

galati

De cati bani e nevoie pentru a intretine un copil institutionalizat? La Galati, de 430.000 de lei  pe an, adica de 1.200 de lei in fiecare zi!


Sub conducerea directoarei Marinela Dobrea, Directia pentru Protectia Copilului a devenit o institutie care consuma de patru ori mai mult decat inainte de instalarea ei in functie, in conditiile in care numarul copiilor a ramas relativ acelasi.

In 2004, bugetul Directiei de Protectia Copilului era de 9 milioane de lei. Sub conducerea directoarei Dobrea, nevoile financiare au crescut spectaculos, pana la 40 de milioane.

Daca bugetul s-a marit de peste patru ori, nu acelasi lucru s-a intamplat insa cu numarul copiilor, care a crescut doar cu 70, respectiv de la 1.500 la 1.570.

Pentru ce au fost necesari toti acesti bani? Actualul presedinte al Consiliului Judetului spune ca macar o parte s-ar justifica prin faptul ca, in 2004, toti copii erau in centre de plasament, iar acum au ajuns in grija unor asistenti maternali, fapt ce ar duce la marirea costurilor.

Controalele in curs vor arata daca bugetul este sau nu justificat.

Daca directoarea e greu de gasit, neregulile de la Directia de Protectia Copilului Galati sunt din ce in ce mai usor de aflat.

Pana in momentul in care directoarea Marinela Dobrea va raspunde intrebarilor Comisiei de Disciplina a Consiliului Judetului Galati, 24 de angajati de la Directia pentru Protectia Copilului vor trebui sa restituie sporurile incasate ilegal.

Sursa : www.stirileprotv.ro

Ce va avea de zis Comisia Europeană la un moment dat, vom afla … la ce ne mai miră conţinutul unui Raport de ţară, când puncte nevralgice precum justiţia, lupta cu corupţia din România, reforme în protecţia copilului, continuă să ne doară, căci din pricina unui sistem ticăloşit, printre altele şi datorită promovării în posturi de conducere a unor cameleoni ce în foarte scurt timp şi-au construit clanuri, adevărate fortăreţe mafiote piramidale şi, cu toate neregulile aspru sancţionate şi evidenţiate în nenumărate rânduri în presa centrală şi de către corpurile de control, se continuă totuşi o patimă nejustificată a mai marilor dreguitori de a-i menţine în funcţii pe aceşti directori de … numai Dumnezeu ştie ce …

Dileme :

Ineficienţă În, 2007 Banii pentru protecţia copilului – returnaţi aproape integral la stat.

ANPDC a cheltuit pentru copiii în dificultate doar 1,8% din buget.

Programele de Interes Naţional (PIN-uri) din domeniul protecţiei copilului, pentru care s-au alocat, anul trecut, 16.800.000 RON, au existat numai pe hârtie. La sfârşitul lui 2007, o sumă-record s-a întors la bugetul de stat.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) a reuşit să contracteze numai 304.068 RON, ceea ce înseamnă, în procente, doar 1,8%. Cum s-a ajuns la această „performanţă”?

…………………………………………………………………………………………………………

În timp ce zeci de mii de copii în dificultate suferă, banii de la stat se întorc în proporţie covârşitoare la buget. În 2007, însă, România a semnat un acord de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în valoare de 14 milioane de euro, cu tot cu contribuţia României, pentru proiectul „Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa şi de reintegrare în familie a copiilor”, ce se va desfăşura între 2008-2012. Dacă cu bani de la stat nu se poate, măcar din împrumuturi să se facă ceva. (M.C.)

Sursa : www.gandul.info

Gurile rele spun că, din suma ” economisită ” prin ” buna gestionare a bugetului alocat ”şi pe care o returnează statului la sfârşitul fiecărui an, directorii de Direcţii, primesc sub formă de primă cca 30% … interesante ” economiile ”, nu ? O fi adevărat că zeci de milioane intră-n buzunarele unor nababi ?

Ce PIN-uri în domeniul protecţiei copilului, interes aproape nul. Nici Buzăul, nici Galaţiul, nici Caraş-Severin nu se pot lăuda că ar excela la acest capitol , dar, cică totul e roz … mda … Concluzionând, presa e tâmpită, corpurile de control sunt tâmpite, Sibilla e tâmpită, beneficiarii serviciilor sociale sunt o ” adunătură de tâmpiţi ”, Inspecţia Socială e tâmpită, opinia publică e tâmpită, etc. etc. … numai ei sunt deştepţi şi porumbei , neprihăniţii directori ai DGASPC-urilor din România, clar ? Cică, cineva are ceva cu ei, nu există nereguli, se exagerează, presa e răiu intenţionată, controalele ” se impun ” , Sibilele sunt nebune dar le dăm noi afară, etc. , etc., … atunci de ce pute duhoarea ticăloşiilor din protecţia copilului la nivel naţional ? Cine minte ? Cine se agaţă cu disperare de funcţii ? Cine pe cine apără şi cine pe cine răstigneşte cu metoda pumnului în gură ? Într-o ţară de atât de mulţi tâmpiţi, cum buba s-or fi născut câţiva ” deştepţi ” ce-au ajuns să terorizeze atât de mulţi oameni şi să-şi impună dictatura şi cenzura la nivel judeţean … minuni sau fenomene paranormale,vom afla, poate că nu aici, poate că ne va arăta din nou Europa cu degetul … nimic nu durează la nesfârşit, absolut nimic,va veni timpul când fiecare va da socoteală !

Până atunci, da, oamenilor li se transmite zilnic că-i paşte restructurarea dacă spun ceva precum Sibilla, cea care urmează să plătească pentru că vorbeşte ! Da, a ajuns mesajul, mai contează pe ce căi mi s-a transmis, adică să nu pot dovedi, cică, important e că a ajuns la destinatar, Sfixul-Sibilla şi blogul ei personal, ei şi ? Vom dovedi însă ceea ce ei chiar nu cunosc, poate că din afara sistemului va fi mult mai simplu şi chiar de neoprit şi ne vom întoarce la rădăcini … poate că e timpul !


Sibilla


imagini – google.ro

informaţii – http://www.gandul.info

http://www.stirileprotv.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Protecţia copilului, încotro … ?

  1. agnosticus zice:

    Chiar nu mă mai miră nimic. „Seceta a ucis orice boare de vânt/ Soarele s-a topit şi a curs pe pământ…” Mă întreb, ca şi Eminescu: „Unde ni sunt visătorii?” Capitalismul barbar, de jaf, a atrofiat orice urmă de umanitate. Devenim animale care luptă pentru supravieţuire şi nu ne mai pasă când călcăm pe cadavre. Ce mai contează că un om doarme în frig şi se zvârcoleşte de foame?… Dar mai avem curaj să vorbim fără a suporta consecinţele? Tăcem, înghiţim mojiciile şefilor şi mergem mai departe, mulţumiţi că avem un loc de muncă…

    Apreciază

  2. Sfinxule incarcat de griji si framantari, dar plin de dinamismul luptei necontenite, primeste te rog aceste ganduri razlete, pe care le-am cules pentru a incerca sa intelegem de ce se intampla aceste lucruri revoltatoare.
    ” Ne trebuie doi ani sa invatam sa vorbim si intreaga viata sa invatam sa tacem.”
    (OXENSTIERNA)
    „Sufletele josnice nu se bizuie decat pe nobletea celorlalte.”
    (Jules RENARD)
    „Nu te agita atat, lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand le astepti mai putin.”
    (Gabriel Jose GARCIA MARQUEZ)
    ” Zambetul celui care sufera e mai dureros decat lacrimile celui care plange.”
    (Gabriel Jose GARCIA MARQUEZ)
    „Frica de viitor este cancerul prezentului.”
    (Jeanne WASBRO)
    Asteptam sa vina acel timp despre care pomenesti tu, acela al dreptatii si al normalitatii!
    Multa forta si determinare sis, lumina asteapta ca intunericul noptii sa piara si ea sa rasara cu hotarare, plina de biruinta!

    Apreciază

  3. g1b2i3 zice:

    Draga Sibilla,chiar ieri am auzit despre neregulile de la Asistenta Sociala de care ai pomenit si m-am gandit la tine si la cat ai luptat si lupti ca sa se termine odata cu neregulile si copiii sa nu aiba de suferit.Cum se vede,in Romania asa merg treburile,iar oamenii se tem sa spuna prea multe ca nu cumva sa ramana fara servici.iar acum,mai ales acum dupa ce am citit ca avem deja guvern,parca as fi primit o lovitura de baros.Imi vine sa dispar de tot ca sa nu-i mai vad sau sa-i aud.Oare cat ii mai rabdam?
    Ca sa te inveselesti putin,ti-am adus o poza frumoasa de Craciun 🙂

    Gabi.

    Apreciază

  4. Sibilla zice:

    Vă mulţumesc frumos pentru vizită şi cuvintele de încurajare 🙂
    Îmi sunteţi dragi 🙂
    @Agnosticus,
    Călin, dobrodoli, prieten drag !
    Ba nu, ba nu … nu şi nu, cât mai există luptători ca noi, şi sunt, mai sunt, dacii liberi, cum mi-e drag a zice mie, mai xistă spranţă. Nu avem voie să ne resemnăm şi să renunţăm nici atât !
    Desigur că tu ai mare dreptate, e adevăr în tot ce spui şi simţi, dar dintoate vom învăţa şi nu vom înceta a-i învăţa şi pe alţii, trebuie, vom lupta după putinţă, nu trebuie să avem teamă de nişte vai de ei, nimic nu au de fapt, deşertăciuni, atât ..
    Uite, şi eu şi tu avem curaj, nu că nu am ştii ce eteama, dar din teamă ne insuflăm acel curaj şi mergem înainte !
    Pentru tine cu drag, de la unicornul sibilin :
    Rugăciune

    Doamne, creatia a dat inapoi
    Ca un cucui al universului.
    Doamne, creatia ta s-a retras in sine
    Cu tine cu tot si orbecaim in nestire.

    Doamne, da un pumn in bezna,
    Sa creasca, Doamne, la loc cucuiul.
    Unicornul, cand ii crestea cornul,
    Era numai durere si cunoastere.

    Lumea sorbita de hau
    Se pierde in circumvolutii prea destepte.
    Doamne, da-ti Doamne un pumn drept in frunte
    Si mugind ia-o de la-nceput.
    Si mugind ia facerea de la-nceput.”

    (MarinSorescu)
    calde îmbrăţişări Călin, continuăm, cu zâmet izvorât din lacrimă spre înainte … 🙂
    Sibilla

    Apreciază

  5. Sibilla zice:

    @Pescăruşul argintiu,
    zbuciumata de mine nu aşteaptă, lupt pe redute, ce să aştept trebuie să fie şi trebuie să se petreacă altfel, pentru că se poate altfelsănu-mi spună mie nimeni că nu, nu admit, ce atâta tevatură pentru câţiva cameleoni, ce atâta patimă pentru toanele şi zminteala celor ce ţin cu dinţii de funcţii, vor trebuisă accepte că nu-s buricul pământului şi lumea îşi urmează cursul firesc, lumea nu a început şi nu se termină cu şi de la ei !
    Pentru tine sis :
    O vreme

    Ma uit la fiecare carte noua
    Ca Avram la Isac,
    Pe cand se pregatea
    Sa-l injunghie.

    Te voi sacrifica si eu
    Pe aceste cateva vreascuri
    Ale cunoasterii,
    Si din litere va curge sange.
    Si ma voi invalui in fumul lui
    Sa nu ma mai vada duhurile.

    Si asa voi fi bun
    Materiei
    Inca o vreme.
    ( Marin Sorescu )
    Ho, ho, inca o vreme le voi sta in coasta, dar stiu ca voi izbandii, pentru ca am depasit teama, nu mi-e teama de ei, nu eu am gresit, nu eu mi-am vandut sufletul nu eu folosesc copii ca masa de manevra, am insa ceva sa le dau, poate candva sansa de a-mi fi mila de ei, de fapt de sufletele lor sarace, pe mine m-au ars la bani in micimea lor, si acum au altceva de gand, dar abia atunci incepe balul, wow, sa te tii, nu e de pus cu omul ce nu mai are nimic de pierdut ! Merg inainte si punct, tot mai multi mi se alatura si lucrurile decurg de la sine, recunosc, am resurse ptinca o viata si mai am ceva, DEMNITATE, nuam motiv sadau inapoi, cândva vor intelege,ugresit, cu ani in urma, si au gresit subestimandu-ma, nu la banise reduce totul si nu in bani si nici in functii sta puterea, am spus,imi asum risurile si da, poate ca din afara va fi….wow, nu le doresc ! Amspus cuiva mai deunazi, nici daca ma impusca nu le maie de folos,au mers prea departe si nici eu nu am stat, gata, destul ! Reforme sau valea, au de ales, repet, se poate , nu cu clanuri si incrancenari prostesti ale unor ce stiu doar sa se tanguie fara temei, nu cu fiţe, nu cu ideide genul” sunt de neînlocuit ”, ba vor fi înlocuiţi şi contează nu persoana din frunte cât echipa aleasă a munci, cam aşa.
    numai bine sis,
    Sibilla

    Apreciază

  6. Sibilla zice:

    @Gabi,
    Ei zic că se exagerează şică nuexistă nereguli dar nu au justificări entru nimic, la nivelnaţional e jale ia raporturile de ţară vor sublinia şi ” competenţa ” şi aşa zisele … cică rezultate, de rapoturi de activitate în dorul lelii s-a cam lămurit şi românul şi cei din afară, dovadă tot ce apare în presă, nu numai …
    Vor trebui să facă ceva pentru că suntem la nivel de ţară cei decişi să insistăm, vom forţa lucrurile incluiv la PE, iar instituţiile abilitate nuşed în câteva persoane ce i-au tot ţinut sub umbreluţă, gata!
    Mulţumesc frumos,Gabi !
    Pentru tine :
    Contemporan

    Nu mă-nspăimântă cerul, nici pământul;
    Pe unul calc, pe celălalt îl străpung;
    Sunt slab, sămânţa care-o suflă vântul
    Pe stepele vieţii îndelung,
    Dar el mă suflă unde vreau s-ajung!

    Chiar dacă eşti la infinit de mine,
    Dar ştiu că eşti şi-Ţi cat Împărăţia,
    Nu-mi mai trăiesc în van nimicnicia.
    O, Doamne, sunt contemporan cu Tine
    Şi sunt contemporan cu Veşnicia.
    ( Vasile Voiculescu )
    zdravo,
    Sibilla

    Apreciază

  7. Pai Nico curind va fi ziua ta! Asa-i ?Tare as vrea sa-mi amintesc cind ,pentru ca mi-ai spus odata!
    Ce-mi place cum ninge pe blogul lui Gabi!
    Trebaluind prin casa am avut timp sa reflectez,ma gindeam cit talent si energie risipesc unii oameni.Si tu esti unul dintre ei!Cite n-ai putea tu face cu talentul tau!Citi copii ai putea tu ajuta!Numai daca ai face un cerc de literatura si pentru copii dar si pentru adulti,ar fi grozav.Nu ar fi grozav sa mai culturalizam marea asta de manelisti care ne inconjoara.Copii retin usor versuri de ce sa nu retina versuri de Eminescu,de Nichita in loc sa retina versurile cintate de copilul minune.
    Nu te mai irosi acolo!Timpul zboara ca nebunul in defavoarea noastra.Odata te-ai trezit ca te-ai luptat cu morile de vint si ca ai imbatrinit.Asculta-l pe unul care af acut asta de ani de zile si nu a rezolvat mare lucru.E drept ca eu nu am avut un blog la dispozitie.Stii la ce concluzie am ajuns?Ca in tara asta nu ai cui sa reclami!Ca toti sunt la fel.Asculta-ma bine, nu ai cui sa te plingi!Numai cind se deranjeaza prea tare unii pe altii, d-abia atunci mai cade cite unul.Si cu mare atentie, pentru ca principiul dominoului functioneaza perfect.Daca va cada o pietricica va fi reactie in lant si cine vrea asta?Nu fi o „biata idealista a societatii civile „cum scria cineva pe la ceva comentarii.Fa lucruri mari,ai dovedit ca poti,ramii in istorie pentru constructii, nu pentru demolari.Pe nemernici lasa-i in grija divina sau la cheremul legii compensatiei.Nu fii naiva Sibbila,tu nu te lupti cu un om ,tu te lupti cu un sistem.Propriul tau exemplu,admirabil de altfel,iese din tiparele lor.Tu esti doar cineva incomod pe care vor incerca sa-l anihileze.Nu te increde in politic, e tot ce pot sa-ti spun.Vezi bine ce aliante se fac si se desfac.Cei ce ieri se dusmaneau de moarte azi isi dau mina sa mai distruga tara asta atit cit a mai ramas din ea in 19 ani.Eu si sotul meu ne-am lasat copii in casa singuri,ca sa mergem la revolutie.Erau mici si speriati, nu intelegeau ce se intimpla si unde plecam noi.Ne rugau sa nu plecam iar noi le spuneam:pentru voi mergem, sa traiti o viata mai buna decit a noastra! Eram tineri si nebuni,ne-am mintit pe noi insine,ne-am mintit copii! Viata a trecut ca tavalugul peste noi,peste dorintele si idealurile noastre.Cel mai teama imi este pentru copii nostri,ei nu au idealuri si asta e cel mai trist.Eu nu mai indraznesc sa-i mint, sa le spun ca va fi bine ,pentru ca nu va fi.

    Apreciază

  8. gian maria volonte zice:

    O sa zici ca sunt prea pesimista.Nu sunt deloc pesimista dar am trecut in faza in care incerc sa construiesc.Nu-mi pasa de raul ce ma inconjoara.Ma uit la cei neajutorati si la binele pe care il pot aduce in viata lor.Daca pot sa fac un om fericit intr-o zi,daca pot sa aduc zimbet pe fata unui copil,stii cit de bine adorm seara!Nici nu-ti imaginezi.
    Intr-o zi, o familie a venit la mine, cu trei copii ca nu si-au platit gazul si ca cei trei copii mor de frig in casa.
    Eram suparata pe ei,cu ceva timp in urma ii ajutasem cu bani ,sa cumpere o bicicleta pentru cel mai mic copil,deoarece avea picioarele foarte deformate de la lipsa de calciu.I-am rugat sa-mi aduca factura, sa vad ca au cumparat bicicleta,dar bineinteles ca nu i-am mai vazut ceva perioada de timp.
    Acum aveau alta dandana si au apelat din nou la mine. Ma durea sufletul sa nu-i ajut cind ma gindeam ca trei copii dorm in frig.Dar incercam sa rezist ispitei de a-i ajuta din nou, pentru ca mi-era teama ca nu-si vor plati gazul.Stind eu in cumpana, il aud pe cel mic cum imi zice:Dar imi iei si mie o pusca cu bile?
    Acum au caldura si cel mic mi-a zimbit fericit cind i-am daruit pusca cu bile.Am dormit bine in noaptea aia, te rog sa ma crezi.Am dormit bine cind am putut sa pun umarul ,sa fie caldura intr-un centru cu 80 de batrini ce stateau sub plapumi,cu manusi si cu caciuli pe cap.
    Vezi asta consider eu ca e important acum. Sa facem fapte marunte, fara presa, fara tam tam,fapte care conteaza insa enorm pentru un seaman al nostru!
    Dar gata cu bravurile!
    E sfirsit de decembrie si capricornii joaca in teritoriul lor. Sper din suflet sa ai succes!
    As vrea sa te pot ajuta!Nu ai idee cit as vrea! As vrea ca o mare de oameni sa ti se alature.As vrea sa urlam in piata publica impotriva nedreptatilor. Dar se va schimba ceva oare?Nu stiu ce sa zic!Dar unde e marea aia de oameni!Pentru ca daca iesim doar noi doua cu o pancarda de git,o sa cheme cineva salvarea sa ne duca la sectia de psihiatrie!
    Imediat ni se va pune o eticheta!Nu ca mi-ar pasa prea mult dar am plati un pret prea mare pentru un rezultat nesemnificativ.

    Apreciază

  9. Sibilla zice:

    @gian maria volonte,
    31 decembrie 🙂
    Cineva trebuie să facă şi ceea ce fac eu, nimeni nu e mai presus de lege şi nimic nu e pentru totdeauna !
    Nu am nici o treabă cu politicul, nu la modul în care se insinueazâ tot mai des, eu stimez, cred şi preţuiesc valori, principii,oameni, cât despre partide, nu e nici măcar unul suficient de … să zicem , atractiv pentru zbuciumata de mine, never ever n-am să accept nici compromisuri, nici să mă compromit, asta mă şi diferenţiază de spiritul de turmă din vai de el judeţul nostru, de-asta eu pot zbura liber iar ei se tot poticnesc în mizerii, lanţurile ce-i leagă prin ticăloşii şi ” slăbiciunile ” le îngreunează aripile, ca de obicei, am dreptate 😉 🙂
    Ba va fi bine, ai să vezi, într-o zi va fi, pentru generaţiile ce vin, noi, avem datoria morală să ne implicăm, după putinţă, numai să înţelegem că trebuie să renunţăm la renunţare.
    Principiul dominoului nu mă încântă, pică da, în serie, dar, mereu vor fi, se vor naşte alţi şi alţi ticăloşi, asta nu înseamnă că ne vom limita la a fugi din calea piedicilor. Eu nu-s laşă, nu am de ce să plec, nu am greşit eu, să plece cei care sunt în plus, aştept cu curaj tot ce urmează sau mai pun la cale, să-i ferească Tatăl de mine din fara sistemului, am eu aşii mei, care duc spre ceea ce nici măcar nu viseazî, dacă am tăcut nişte ani nu înseamnă că nu am avut un motiv foarte bine întemeiat ca să tac şi nici singură nu sunt, dar nici cu cine se înşeală ei 🙂
    Sărbători Fericite, alături de toţi cei dragi !
    Şi, ai un pic de răbdare, numai greşelile din ultimele luni şi pot să înceapă să-şi scrie demisiile,repet, cu sau fără mine prin zonă 🙂
    zdravo,
    Sibilla

    Apreciază

  10. gian maria volonte zice:

    Am vrut sa plec la culcare si sa inchid computerul si o hirtie mi-a zburat din vraful dezordonat de hirtii de pe biroul meu,Era scrisoarea unui batrin pe care l-am intilnit intr-un centru.Inginer de profesie ,fost director la o fabrica de lapte, a ajuns sa traiasca intr-un azil de batrini, cum spunea el cu tristete.
    Paralizase in urma unui atac cerebral dar isi revenise si putea sa vorbeasca,sa se miste.Mergea la gimnastica recuperatorie.Locuia intr-o camera cu alti 4 batrini.Unul dintre ei era un cersetor betiv.
    Inginerul era intrigat ca locuia in camera cu individul acela murdar,urit mirositor si pus mereu pe harta.Dar nu era intrigat ca locuia intr-un azil .Fii lui erau domni mari, prin tari straine dar nu veneau sa-l viziteze.El spera, ca intr-o zi ,va merge sa-i viziteze.
    Vezi cum ne duce viata. Era un barbat dragut si se tinea bine.Ma gindeam ce falos o fi fost tipul asta in tinerete ,director,cu bani,cu masina la scara,cu secretara,cu tot tacimul.Nu prea a avut timp sa se ocupe de copii lui si de nevasta.Roata vietii s-a intors si pentru el.Acum nici ei nu au timp pentru el.Vezi ce triste sunt astfel de povesti.Vezi cum se schimba cursul vietii pentru oameni care se cred pe val toata viata?Nu stim cum ne duce viata!Dupa ce am vizitat caminul asta,le-am spus fiilor mei sa nu indrazneasca vreodata sa se gindesca macar sa ma trimita in vreun azil.
    Dar stii ce era mai trist ,ca in decurs de 3 ani ,murisera 30 de batrini, la scurt timp dupa ce fusesera internati acolo.
    Gata acum chiar ma duc la culcare!In seara asta nu o sa dorm bine,pentru ca m-am gindit doar la lucruri triste si toate o sa ma napadeasca inainte sa adorm.
    Somn lin si tie draga Sibbilla!

    Apreciază

  11. Pingback: Protecţia copilului ??? ” România, ţară de origine pentru traficul de copii ” – Rapoarte care ar trebui să doară şi să dea de gândit ! « Sfinxul

  12. Sunt batuta mereu de mama mea chiar azi am luat bataie putin mai devreme :(( ajutati copii care pentru nimik isi iau bataie de la niste parinti iresponsabili… am o bunica foarte rea si foarte bagacioasa.. din cauza iei apar toate certurile :(( va rog .. mai bine numai ma nasteam :(( la 15 ani sunt amenintata aproape zilnic si mereu sunt data in curte sau pe strada in picioarele goale si gonita:( va rog.. faceti ceva pt copii ca si mine ! multumesc

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.