Dispute cu ofiţerii anticorupţie ?

Locked Up

Procurorul cărăşean Viorel Vasile spune că a avut dispute cu ofiţeri anticorupţie :

”Procurorul Viorel Vasile, arestat pentru corupţie şi suspendat din funcţie, a spus, vineri, la instanţa supremă, că avea o bănuială în privinţa denunţătorului său şi că era în relaţii tensionate cu DGA zonală, după ce le-a atras atenţia unor ofiţeri anticorupţie că nu au dat informaţii de calitate, transmite MEDIAFAX.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dezbătut, vineri, contestaţia procurorului Viorel Vasile, fost şef al Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului Tribunalului Caraş-Severin, la decizia de arestare a sa în dosarul în care este acuzat că a primit mită de la două persoane pe care le cerceta. Procurorul Viorel Vasile le-a spus magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că l-a bănuit pe denunţătorul Dăneasa de colaborare cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Totodată, procurorul Viorel Vasile a mai spus că în ultima vreme a avut o relaţie tensionată cu DGA, după ce ofiţerilor anticorupţie li s-a atras atenţia că nu au furnizat o serie de „informaţii importante în sprijinirea luptei anticorupţie”.

Viorel Vasile a adăugat că „l-a simţit” pe denunţător, din cauza comportamentului pe care acesta îl avea şi după modul în care i-a făcut propunerea de a primi bani pentru a-i soluţiona favorabil dosarul de circulaţie pe care îl instrumenta. „În 21 noiembrie am instrumentat un dosar simplu de circulaţie. În ultima vreme am avut dispute cu DGA pentru că ei nu au furnizat nişte informaţii de calitate în lupta anticorupţie. Am simţit că ei vor să-mi facă flagrantul”, a spus magistratul Viorel Vasile. Acesta a arătat că a vrut să îl testeze pe denunţător şi că în final i-ar fi întocmit dosar penal pentru dare de mită. Vasile a spus că acest lucru nu s-a întâmplat pentru că procurorii anticorupţie au intervenit chiar în momentul în care el mergea la un coleg de-al său pe care vroia să îl sesizeze cu privire la acţiunile denunţătorului.

Totodată, magistratul a mai arătat că la momentul flagrantului nu s-au găsit urme de praf pe mâinile sale, ceea ce denotă că nu a pus mâna pe bani. Procurorul Viorel Vasile le-a solicitat magistraţilor instanţei supreme să admită contestaţia lui şi să dispună cercetarea sa în stare de libertate. Judecătorii urmează să ia o decizie în acest caz.

Procurorul Viorel Vasile, delegat în funcţia de şef al Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului Tribunalului Caraş-Severin, a primit mită, luni, de la două persoane, una dintre acestea denunţându-l procurorilor anticorupţie. Curtea de Apel Timişoara a dispus, marţi, arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a procurorului Viorel Vasile. Decizia de arestare a fost contestată la instanţa supremă. Vasile Viorel a fost suspendat din funcţia de magistrat, a comunicat, pentru MEDIAFAX, Biroul de presă al CSM. Recent, Ministerul Justiţiei a plătit sumele restante cuvenite magistraţilor, care au încasat zeci de milioane de lei, unul dintre aceştia fiind şi Viorel Vasile, susţin surse judiciare. Potrivit declaraţiei de avere a procurorului Vasile, salariul lunar al acestuia era de aproximativ 7.000 de lei (1.900 de euro). ”

Sursa : www.banateanul.ro

” Procurorul şef din Caraş Severin Viorel Vasile mai are de aşteptat. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) nu au decis încă, dacă admite recursul depus de avocatul lui Viorel Vasile, împotriva mandatului de arestare preventivă pentru 29 de zile. ”

Sursa : www.amosnews.ro

Procurorul-şef Viorel Vasile a luat 800 de lei şpagă în sediul ParchetuluiCaraş-Severin. Agentul Virgil Malcotă, din Poliţia Timiş, a refuzat 1.000 de euro. Şeful Postului de Poliţie Birda a refuzat o şpagă de cinci ori mai mare şi un porc pentru aranjarea unui dosar identic.

” Şeful Secţiei Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, procurorul-şef Viorel Vasile, arestat marţi pentru luare de mită, cerea şpagă în biroul său persoanelor pe care le cerceta. Denunţătorul Napoleon D., cu dosar penal pentru conducerea unei maşini cu numere expirate, susţine că procurorul-şef Vasile i-a cerut mită chiar în biroul său din sediul Parchetului Caraş-Severin.

Potrivit autodenţului făcut la DNA Bucureşti, vinerea trecută, în momentul în care s-a dus la Parchet pentru a i se prelungi dovada de circulaţie cu 30 de zile, procurorul i-a cerut senin 1.200 de lei pentru a-i da o soluţie favorabilă. Este vorba de închiderea dosarului penal cu o amendă. Luni dimineaţa, procurorul Viorel Vasile a fost filmat în propriul birou în timp ce îi dădea instrucţiuni denunţătorului să pună şpaga în dosarul pe care urma să-l rezolve.

Anchetatorii susţin că Vasile l-a convocat special pentru şpagă pe Napoleon D. „Denunţătorul a pus banii marcaţi în dosarul său, la solicitarea procurorului, după care magistratul a aruncat banii din dosar şi a pus peste ei hârtiile dosarului în cauză”, se arată în motivarea arestării preventive . Potrivit înregistrării audio-video depuse la dosar, procurorul l-a asigurat pe denunţător că soluţia îi va fi favorabilă.

Flagrant pe cont propriu

Reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bucureşti, Viorel Vasile, care avea şi atribuţii anticorupţie, s-a apărat susţinând că încercat să-i facă de unul singur un flagrant lui Napoleon D. „Inculpatul a anunţat că a sesizat o mişcare a denunţătorului care putea fi momentul introducerii banilor în dosar, însă a lăsat pe acesta să se comporte liber pentru o obţine o eventuală probă în prezumptivul dosar pe linie de anticorupţie”, se mai arată în motivarea mandatului de arestare.

Faptul că a vrut să inducă în eroare magistraţii încercând, fără probe, să-şi creeze o imagine de procuror care urmărea facă un flagrant de unul singur l-a convins pe judecătorul Gheorghe Bugarsky să dispună arestarea lui Viorel Vasile.

Mia de euro, plus porcul de Crăciun

Marţi, când procurorul-şef era arestat preventiv de Curtea de Apel Timişoara pentru şpaga de 800 de lei, şeful Postului de Poliţie Birda refuza o mită de cinci ori mai mare. Agentul Virgil Malcotă a refuzat 1.000 de euro. Banii au fost oferiţi de un şofer cu permisul suspendat, prins la volanul unei maşini radiate şi cu numerele expirate.

„A venit cu banii la post. A ajuns de la 100 la 1.000 de euro şi apoi a plusat cu un porc”, a spus poliţistul, premiat pentru fapta sa cu 1.000 de lei de Poliţia Timiş. Bărbatul care a oferit mita, Nicolae Luca, de 39 de ani, din Belinţ, e cercetat în libertate pentru dare de mită. ”

Sursa : www.adevarul.ro

Sibilla

informaţii preluate de pe surse :

www.adevarul.ro

www.amosnews.ro

www.banateanul.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Dispute cu ofiţerii anticorupţie ?

 1. nimeni zice:

  Ar trebui regandita lupta anticoruptie deoarece pentru a primi mita, o persoana trebuie sa fie corupta de cineva care ofera asa ceva. Cred ca in procesul de dare-luare de mita este mai vinovat cel care da spaga decat cel care primeste.

  Apreciază

 2. Sibilla zice:

  🙂
  Si tu ai dreptate …
  Multumesc pentru vizita !
  respecte,
  Sibilla

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.