* Comportament de ”găinar ” – procurorul Viorel Vasile * ( II )

* Comportament de ” găinar ” – procurorul Viorel Vasile * ( II )

tb_240_290528_0804_spaga

Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie si Directia Nationala Anticoruptie a dispus punerea în miscare a actiunii penale fata de procurorul Viorel Vasile de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Caras-Severin, cercetat în calitate de inculpat în Dosarul 289/P/2008 pentru savârsirea infractiunii de luare de mita. Viorel Vasile a fost delegat în functia de procuror-sef al Sectiei de Urmarire Penala în cadrul aceleiasi unitati.
Conform unui comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Vasile lucra la instrumentarea Dosarului 324/P/2008 al Parchetului de pe lânga Tribunalul Caras-Severin în care inculpatul Napoleon-George D. era cercetat pentru comiterea unei infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice. Pentru a dispune o solutie favorabila în acest caz, în 23 noiembrie, procurorul a pretins suma de 1.200 de lei. A doua zi, procurorii DNA au organizat flagrantul în biroul magistratului resitean, acesta fiind surprins în timp ce primea de la denuntator suma de 800 de lei.
În aceeasi zi, s-a dispus retinerea inculpatului, iar Consiliul Superior al Magistraturii a încuviintat arestarea preventiva a acestuia. Ieri, Curtea de Apel Timisoara a dispus arestarea preventiva pe o perioada de 29 de zile a inculpatului Viorel Vasile. Pe timpul cercetarilor, acesta va fi suspendat din functia de procuror.
Interesant este faptul ca din probatoriu a rezultat faptul ca Viorel Vasile nu era la prima infractiune de acest fel, dovada ca în aceeasi zi inculpatul primise foloase necuvenite si de la o alta persoana si tot pentru a solutiona favorabil un dosar în care aceasta era cercetata pentru acelasi gen de infractiuni la regimul circulatiei rutiere. Din câte se pare, procurorul resitean îsi facuse un obicei în solutionarea unor astfel de dosare, dar, în ciuda zvonurilor care au circulat pe seama sa de-a lungul anilor, pâna acum nimeni nu a încercat sa-i probeze vinovatia.
La Parchetul de pe lânga Tribunalul Caras-Severin a fost imposibil, ieri, sa gasesti un sef al procurorului inculpat, toti fiind plecati pe teren, la unitatile din subordine. Colegii sai sustin ca situatia în care a ajuns acesta este cu mult mai grava, flagrantul de la începutul saptamânii fiind doar vârful aisbergului. Nu ar fi exclus ca procurorii DNA sa extinda cercetarile si asupra altor cazuri dubioase instrumentate si solutionate de inculpat pâna acum. De altfel, procurorii DNA au revenit, ieri, la Parchet pentru continuarea cercetarilor.
De precizat ca Viorel Vasile este cunoscut ca unul dintre cei mai bogati magistrati caraseni. Împreuna cu sotia sa, Ana Vasile, director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copiilor Caras-Severin, detine mai multe bunuri imobiliare, asa cum reiese din declaratia de avere a acesteia. Este vorba de case în Resita si Valea Deni, de terenuri agricole, precum si de câteva firme trecute pe numele fiului acestora, student la Timisoara, si mamei procurorului.

De câtiva ani, Ana Vasile este mereu reclamata pentru modul în care gestioneaza activitatea DGASPDC, însa controalele de pâna acum, inclusiv cele venite de la Bucuresti, nu au relevat ilegalitati savârsite de aceasta. Gurile rele spun ca nimeni din judet n-ar fi avut curajul sa afle adevarul, atât timp cât timp Ana Vasile este sotie de procuror.

De mentionat ca ultimul flagrant de primire de mita la Resita a avut loc în urma cu sapte ani, când un judecator de la Tribunalul Caras-Severin a fost surprins de procurori în timp ce primea bani pentru rezolvarea unui dosar. În cazul în care va fi gasit vinovat, procurorul Viorel Vasile risca o pedeapsa cu închisoarea cuprinsa între 3 si 12 ani.

Procurorul Viorel Vasile, delegat în funcţia de şef al Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului Tribunalului Caraş Severin, a primit mită, ieri, de la două persoane, una dintre acestea denunţându-l procurorilor anticorupţie, informează Direcţia Naţională Anticorupţie.

Anchetatorii din cadrul DNA efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Viorel Vasile, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei de urmărire penală în cadrul aceleaşi unităţi, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, precizează Biroul de presă al DNA. „Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, duminică, procurorul şef ar fi pretins unui denunţător suma de 1.200 de lei, pentru a dispune o soluţie favorabilă în cauza în care aceasta era cercetat pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice”, susţine sursa citată. Luni, inculpatul a fost prins în flagrant delict, în biroul său, în timp ce primea de la denunţător suma de 800 de lei. Din probatoriu a mai rezultat că, în aceeaşi zi, inculpatul primise foloase necuvenite şi de la o altă persoană pentru a soluţiona favorabil un dosar în care aceasta era cercetată pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Ieri, procurorii au dispus reţinerea inculpatului Vasile Viorel, iar la aceeaşi dată Consiliul Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă a inculpatului. Astăzi, Curtea de Apel Timişoara a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a procurorului Vasile. Acesta a fost suspendat din funcţia de magistrat, a comunicat, pentru Mediafax, Biroul de presă al CSM.

Recent, Ministerul Justiţiei a plătit sumele restante cuvenite magistraţilor, care au încasat zeci de milioane de lei, unul dintre aceştia fiind şi Viorel Vasile, susţin surse judiciare. Potrivit declaraţiei de avere a procurorului Vasile, salariul lunar al acestuia era de aproximativ 1.900 de euro.

Sursa : www.jurnalul.ro

Şeful Secţiei Urmărire Penală şi Criminalistică din Caraş-Severin, comportament de „găinar“. Viorel Vasile a fost reţinut pentru 29 de zile, magistratul fiind acuzat că a luat banii pentru a scoate nevinovat un şofer cercetat penal

_3_col_procurorcoruptcaraskkz1

Procurorul Viorel Vasile, şeful Secţiei Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, a fost arestat pentru luare de mită, ieri-dimineaţă, de Curtea de Apel Timişoara. Magistratul a fost reţinut, luni, de procurorii Anticorupţie chiar în biroul său de la sediul parchetului din Reşiţa.

Cazul a fost instrumentat de anchetatori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Bucureşti, care l-au reţinut imediat după ce a primit mita de la un şofer din Reşiţa.

„Inculpatul a fost prins în flagrant delict, în biroul său, în timp ce primea de la denunţător suma de 800 de lei”, a precizat judecătorul Cristian Pup, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara.

„Este o înscenare”

Denunţătorul procurorului este cercetat penal pentru o infracţiune la regimul rutier, fiind cercetat deoarece a fost prins de Poliţie la volanul unei maşini neînmatriculate şi cu numere false.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Viorel Vasile urma să-l scoată de sub urmărire penală pe şofer şi să-i aplice o simplă amendă administrativă de o mie de lei.

În plus, denunţătorul şi-ar fi primit înapoi şi carnetul de conducere. Potrivit Mediafax, procurorul-şef ar fi pretins iniţial, duminică, suma de 1.500 de lei. De asemenea, se pare că tot luni, Viorel Vasile ar mai fi primit foloase necuvenite şi de la o altă persoană pentru a soluţiona favorabil un dosar în care acesta era cercetat pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Pe tot timpul audierilor, procurorul nu a ridicat privirea din pământ. La final, înainte de a fi arestat, a negat acuzaţiile care i se aduc. „Este o înscenare, însă nu vreau să spun mai mult”, a declarat procurorul în faţa instanţei.

Judecătorul timişorean Gheorghe Bugarsky a decis însă ca magistratul  să-şi petreacă următoarele 29 de zile după gratii. „Instanţa hotărâşte arestarea pentru luare de mită”, a spus judecătorul.

Şef cu delegare

Avocatul procurorului arestat susţine că Viorel Vasile a încercat, de fapt, să-l prindă el pe şofer cu şpaga. „Este o provocare. Clientul meu a încercat să facă el un flagrant. Asta pentru că şoferul a venit de mai multe ori să-i ofere mită”, spune avocatul Petru Dalea.

Sentinţa Curţii de Apel Timişoara va fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a mai spus avocatul. Imediat după eliberarea mandatului de arestare, procurorul a fost urcat în duba Poliţiei şi a fost transportat la Bucureşti.

Viorel Vasile este de patru ani procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, fiind delegat să conducă Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică.

„Ocupa funcţia de şef cu delegare. În perioada următoare trebuia să se organizeze concurs pentru ocuparea funcţiei, iar procurorul Viorel Vasile era înscris la acest concurs”, a spus procurorul Valentin Cârstea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Avere de magistrat

Procurorul arestat avea un salariu lunar de aproape 6.800 de lei, potrivit declaraţiei sale de avere. Soţia procurorului, Ana Vasile, este directorul executiv al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Caraş-Severin şi are un salariu lunar de 7.000 de lei.

„Nu am ce să spun despre această situaţie”, a declarat Ana Vasile, în timp ce aştepta verdictul judecătorilor.

Împreună cu soţia, procurorul a achiziţionat trei parcele de teren în 1997, 2005 şi 2006. Suprafaţa acestora este de peste cinci hectare, terenurile aflân­du-se în localitatea Valea Deniei. Cei doi soţi au mai achiziţionat 2.700 de metri pătraţi pe Muntele Semenic în anul 2000 şi au cumpărat alţi 4.300 de metri pătraţi în oraşul Reşiţa, în 1994.

Potrivit declaraţiilor de avere, soţii Vasile mai au în proprietate două clădiri. Unul dintre imobile, în suprafaţă de 106 metri pătraţi, se află în comuna Valea Deniei şi celălalt, de 313 metri pătraţi, se află în Reşiţa.

Viorel şi Ana Vasile au mai vândut anul trecut un apartament cu aproape 23.000 de lei şi deţin împreună un automobil Volks­wagen Passat.

Decizie contestată

Sentinţa Curţii de Apel Timişoara, potrivit căreia Viorel Vasile a fost arestat pentru 29 de zile, va fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către avocatul apărării.

Arestări şi la Tulcea

Tribunalul Bucureşti a dispus, marţi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a directorului general al Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea, Dumitru Lascu.

El este acuzat că a cerut 10.000 de euro de la un furnizor de servicii medicale, fiind prins în flagrant luni când primea o parte din această sumă. Cristi Dogaru

Sursa : www.adevarul.ro

semnul-intrebarii

Declaraţiile de avere şi interese ale Anei Vasile, (soţia procurorului Viorel Vasile ), director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin le găsiţi pe :

www.cjcs.ro

clik stânga ” structuri subordonate ”, clik ” instituţii publice ” , apoi clik dreapta ” declaraţie de avere Ana Vasile ”

La alte venituri , NU apar venituri realizate urmare a orelor predate la Universitatea Eftimie Murgu Reşiţa şi Universitatea Tibiscus Timişoara … orarele nici atât, concid orele, cu cele de muncă în instituţia publică al cărei director executiv suntem … deh , dacă se poate, mai contează că nu e ” conform legii ” ?

Să fie fals în declaraţia de avere a doamnei Ana Vasile ? Instituţiile abilitate să verifice, dorm ?

Nu avem un răspuns oficial, pentru moment … doar un , alt semn de întrebare …

Sibilla Poesis

imagini preluate de pe google.ro

informaţii preluate din presa online :

www.gardianul.ro

www.cjcs.ro

www.adevarul.ro

www.jurnalul.ro

Update : tovarăşei Ana Vasile care a SANCŢIONAT BLOGUL SFINX667 prin emiterea unei dispoziţii arbitrare , abuzând de autoritatea ce i-o conferă funcţia încă deţinută, aceea de director executiv al Direcţiei Pentru Protecţia Drepturilor Copilului Caraş-Severin şi divulgând identitatea persoanei mele …mai întâi întocmeşte un ” dosar de cauză ” , apoi emite dispoziţie de  sancţiune fără să dea dreptul Sibillei la cuvânt, neinformându-şi şefii ierarhici, abuzuri pe toată linia …. nevastă de procuror deh …

Legea nr. 571/2004

Legea nr. 571/2004 privind protectia personalului din autoritatile publice, institutiile publice
si din alte unitati care semnaleaza incalcari ale legii

(publicata in Monitorul Oficial nr. 1214 din 17 decembrie 2004) :

CAPITOLUL IV

Protectia functionarilor publici, a personalului contractual

si a altor categorii de personal

Art. 7.
(1) In fata comisiei de disciplina sau a altor organe similare, avertizorii beneficiaza de protectie dupa cum urmeaza:
a) avertizorii in interes public beneficiaza de prezumtia de buna credinta, in conditiile art.4 lit.h), pana la proba contrara;
b) la cererea avertizorului cercetat disciplinar ca urmare a unui act de avertizare, comisiile de disciplina sau alte organisme similare din cadrul autoritatilor publice, institutiilor publice sau altor unitati prevazute la art.2 au obligatia de a invita presa si un reprezentant al sindicatului sau al asociatiei profesionale. Anuntul se face prin comunicat pe pagina de internet a autoritatii, institutiei publice sau a unitatii bugetare cu cel putin 3 zile lucratoare inaintea sedintei, sub sanctiunea nulitatii raportului si a sanctiunii disciplinare aplicate.
(2) In situatia in care cel reclamat prin avertizarea in interes public este sef ierarhic, direct sau indirect, ori are atributii de control, inspectie si evaluare a avertizorului, comisia de disciplina sau alt organism similar va asigura protectia avertizorului, ascunzandu-i identitatea.

Art. 8.
In cazul avertizarilor in interes public, prevazute la art.5 lit.a) si b), se vor aplica din oficiu prevederile art.12 alin.(2) lit.a) din Legea nr.682/2002 privind protectia martorilor.

Art. 9.
(1) In litigiile de munca sau cele privitoare la raporturile de serviciu, instanta poate dispune anularea sanctiunii disciplinare sau administrative aplicate unui avertizor, daca sanctiunea a fost aplicata ca urmare a unei avertizari in interes public, facuta cu buna credinta.
(2) Instanta verifica proportionalitatea sanctiunii aplicate avertizorului pentru o abatere disciplinara, prin compararea cu practica sanctionarii sau cu alte cazuri similare din cadrul aceleiasi autoritati, institutii publice sau unitati bugetare, pentru a inlatura posibilitatea sanctionarii ulterioare si indirecte a actelor de avertizare in interes public, protejate prin prezenta lege.

Ca la noi la cărăşeni … adevăru-i , la nima-n lume …

Sibilla

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini, Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

0 răspunsuri la * Comportament de ”găinar ” – procurorul Viorel Vasile * ( II )

  1. mgabim2008 zice:

    Hi Sibila, daca ai timp poate te opresti pe pe pagina mea. Ma gasesti la
    http://gabimihaela.wordpress.com

    Hope to see you there!

    Apreciază

  2. sfinx667 zice:

    @mgabim2008,
    Hi 🙂
    Voi încerca să trec periodic, mulţumesc pentru vizită .
    respecte,
    Sibilla

    Apreciază

  3. Nea Costache zice:

    Vezi ca God se gandeste la toti? Si… asa frumos le cerne… Sunt sigur ca te asteapta niste surprize: de data asta placute! O noapte pufoasa!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.