DECIZIA VĂ APARŢINE …

DECIZIA VĂ APARŢINE …

Victor, pe noiembrie 24th, 2008 at 4:36 am cică: Edit Comment

Dragi colegi, urmand sfatul Presedintelui Iliescu am conceput aceasta scrisoare de protest pe care o voi adresa presedintelui CJ Caras-Severin , domnul Sorin Frunzaverde. Am tinut sa o public aici ca model si ca indemn pentu toti cei care doriti sa o ajutati pe Sibilla pentru a proceda in mod similar. Datele de contact ale Consiliului Judetean Caras-Severin sunt :

CARAS-SEVERIN RESITA PTA 1 DECEMBRIE 1918, Nr. 1
Cod postal: 320084
Contact:
Telefon(e): 0255/213776
0255/211421
0255/211422
0255/211420
Fax: 0255/211127
Internet:
Mail: cjcs@cjcs.ro
media.cj@cs.ro
Web: http://www.cjcs.ro
http://www.cs.ro

Domnule Presedinte,

Doresc sa imi manifest profunda indignare pentru modul in care este tratata de catre superiorii sai pe linie de serviciu colega noastra din blogosfera cunoscuta sub pseudonimul Sibilla, angajata la o institutie publica aflata in subordinea Consiliului Judetean Caras – Severin.

Am aflat despre abuzurile la care este supusa Sibilla pentru indrazneala de a denunta nepotisme şi favoritisme, nereguli şi disfuncţionalităţi din sistemul de protecţie a copilului .

De asemenea, am aflat cu stupoare ca o Comisie de Disciplina a institutiei unde-şi desfăşoară activitatea a sanctionat-o pe colega noastra invocand in motivatie, printre altele, transparenta si cooperarea manifestata de Sibilla in relatiile cu corpul de control abilitat a fi prezent in institutiile publice precum si opiniile acesteia publicate pe blogul personal (http://sfinx667.wordpress.com ) . Mentionez ca blogul respectiv este administrat sub pseudonimul Sibilla – Sfinx667 si ca atare numele doamnei nu a fost facut public pana acum si nici denumirea institutiei in care isi desfasoara activitatea. Am tinut sa fac aceste precizari pentru ca din fragmentele motivatiei Comisiei de Disciplina publicate de Sibilla pe blogul sau se intelege ca este acuzata si de incalcarea clauzei de confidentialitate. Sunt convins ca un contract de confidentialitate avand ca parte o institutie publica nu poate obliga cealalta parte semnatara la ascunderea neregulilor in cazul in care acestea exista. Din scrierile Sibillei se intelege ca o intreaga mafie aplica “politica pumnului in gura” asupra unei angajate in sistemul public si, mai grav, isi permite sa sanctioneze pe linie de serviciu prin diminuarea salariului o femeie care isi creste singura copilul invocand motive aberante cum ar fi articole publicate pe blogul personal si care in fapt reprezinta in mare parte un colaj de articole preluate din presa.

Sunt stupefiat ca dupa aproape 19 ani de la Revolutia in care ne-am castigat dreptul la libera exprimare astfel de practici staliniste sunt inca posibile in tara noastra.

Stiu chiar de la Sibilla ca sunteti un om deosebit si ca atare imi pun speranta in dumneavoastra convins fiind ca veti ordona o ancheta in acest caz care a indignat sute de colegi din blogosfera printre care si personalitati ale vietii publice cum ar fi Presedintele Ion Iliescu.

Cu stima,

Victor Babiciu – Bucuresti

Domnului Presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde

Victor, pe noiembrie 24th, 2008 at 9:33 am cică: Edit Comment

OK, cei care doresc sa scrie un protest in nume personal o pot face in continuare, in acelasi timp ramane ca eu sa inaintez protestul sub forma unei petitii online pe care va rog sa o semnati aici :

http://www.gopetition.com/online/23575.html

Faceti public cazul si linkul pentru a aduna mai multe semnaturi in sprijinul colegei noastre.

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

43 de răspunsuri la DECIZIA VĂ APARŢINE …

 1. dadatroll zice:

  Mey da nui prea lung postu? Mai bine bagai o poza, poate chiar cu o gagica dezbracata care sa sumarizeze tot postu.

  Apreciază

 2. g1b2i3 zice:

  Nu stiu daca trebuie sa scriem toti la CJ Caras.Nu e mai simplu sa ne exprimam solidaritatea cu Sibilla printr-o petitie online?Scrisoarea ta sau a altuia priceput ar putea fi petitia.
  Macar cei care ne-am declarat solidari cu Sibilla daca semnan cred ca suntem destul de multi.
  Sper sa se termine cat mai repede balamucul asta.
  Gabi.

  Apreciază

 3. Pingback: Bloggerita Sibilla a fost sanctionata « my heart to your heart

 4. Victor zice:

  OK, cei care doresc sa scrie un protest in nume personal o pot face in continuare, in acelasi timp ramane ca eu sa inaintez protestul sub forma unei petitii online pe care va rog sa o semnati aici :

  http://www.gopetition.com/online/23575.html

  Faceti public cazul si linkul pentru a aduna mai multe semnaturi in sprijinul colegei noastre.

  Apreciază

 5. ŞuKăRiT zice:

  Da!!!
  Victore, unde putem semna petiţia ta?

  Apreciază

 6. SkyRain zice:

  Am semnat şi eu.

  Apreciază

 7. Groparu zice:

  Subscriu in totalitate!

  Dreptul nostru la libera exprimare, dupa cum ziceau si altii, nu e un dar pe care ei ni-l fac.

  Apreciază

 8. forevergreen zice:

  Am sa popularizez si eu petitia cat am sa pot. O sustin pe Sibilla!

  Apreciază

 9. Pingback: Dosar cu blog&Blog cu dosar « Isabellelorelai’s Weblog

 10. Pingback: Scrisoare si petitie pentru sustinerea Sibillei-bloggerita sanctionata pe nedrept « Forever-green.org - fresh facts, attitudes and positive vibes

 11. cb zice:

  o sa pun pe Gavrosh sa semneze de 2 ori…

  Apreciază

 12. CELLA zice:

  curaj Sibilla nu eşti singură şi dreptul de-a ne exprima ni l-au dat mamele noastre cînd ne-au adus pe lume;credeam c-am uitat capul plecat şi pumunu-n gură … ne-ajunge trecutul şi laşităţile … din urmă
  atîta frig în sufletele pustiite
  sunt oameni laşi care nu mai locuiesc în ei … este doar un pustiu în unii
  să ne dai veste bună

  Apreciază

 13. cb zice:

  si pentru ca ai recomandari excelente, ti-am acceptat linkul de la mine 😉 succes!

  Apreciază

 14. g1b2i3 zice:

  Am semnat si eu.Sper ca se va rezolva cat mai repede.
  Multa sanatate!
  Gabi.

  Apreciază

 15. George Enea zice:

  Am semnat petitia si o sa urmaresc in continuare ce se mai intampla. pe curand!

  Apreciază

 16. Pingback: Bloggerita Sibilla a fost sanctionata « Supravietuitor’s Blog

 17. sfinx667 zice:

  Vă mulţumesc frumos, tuturor !
  Nimeni nu are voie ca într-un stat de drept să ne îngrădească libertatea , opiniile, dreptul la informare şi informaţie. Mai mult, e datoria şi responsabilitatea noastră a tuturor să semnalăm orice nereguli, abateri şi disfuncţionalităţi, dacă ascundem mizeriile sub preş, dacă vom continua să ne ascundem după degete, să nu ne recunoaştem problemele, niciodată nu le vom corecta, rezolva !
  Problemele există, e grav şi incalificabil că se impune legea tăcerii, că nu se recunosc lucruri grave, că se fac scenarii şi încă mai sunt personaje ce se dedau la tot felul de mascarade !
  Vă mulţumesc, şi celor ce mă vizitaţi aici, pe Sfinx, şi celor ce aţi semnat, gestul vostru mă voi ruga să fie întors însutit, pentru că e vorba de libertatea la exprimare, de o cauză nobilă-copii şi tineri … de atât de multe !
  Respecte şi preţuire tuturor :
  Sibilla

  Apreciază

 18. Pingback: SIBILLA ŞI BLOGUL SANCŢIONAT | alinfarcas.ro | pamflezistul

 19. Pingback: Împotriva dictaturii « Alandra

 20. eugeno zice:

  @ Toti cei interesati

  Cu scuzele de rigoare, va marturisesc ca nu am timp nici sa mor. Din acest motiv sper sa fiu iertat ca indraznesc sa „repostez” aici mesajul meu din 23.11.2008 postat pe blogul Dlui Profesor Adrian Nastase:

  ” @ sfinx667

  Stimata Doamna, cu regretul de a nu avea timpul necesar “cultivarii” unui blog propriu, prin care sa fac cunoscut si sa condamn “atentatul la democratie” savarsit in cazul domniei voastre, va asigur ca va sunt alaturi in tentativa de aducere la realitatea zilelor noastre, a celor ce incearca, in mod nedemocratic si anticonstitutional, sa reinvie “delictul de opinie”.
  Pentru ca astfel de tentative sa nu se mai repete, este cu adevarat nevoie de “solidaritatea de breasla” a celor ce acceseaza sau posteaza pe bloguri.
  Daca pana acum nu mi-am gasit timp sa accesez alte bloguri, promit sa postez pe blogurile unor politicieni (portocalii si nu numai), un mesaj de protest. Va rog sa ne tineti la curent cu ceea ce se intampla in continuare.

  Sanatate si sa auzim numai de bine

  Apreciază

 21. BoBo zice:

  E ok că vrei să ajuți, dar e nașpa că faci spam.

  Apreciază

 22. ionborgo zice:

  Ma raliez initiativei lui Victor si in nume propriu si asociat .Consider ca acest demers trebuie extins si in presa centrala ca un fapt care demonstreaza”incalcarea drepturilor si libertatilor cetatenesti”.Repet intrebarea pusa de mine acum cateva zile””Pentru imbecili si impostori in functii de comanda la diverse nivele au murit in l989 peste 1000 de tineri?”IonBorgo.

  Apreciază

 23. ionborgo zice:

  Niko!
  Curaj! Atunci cand stii ca ai dreptate trebuie sa mergi inainte cu orice risc.Daca mai permitem acum in sec.XXI sa se foloseasca metodele de opresiune si intimidare pe care le dorim uitate,metodele staliniste,atunci ne meritam soarta.
  Nu este permis ca un angajat sa fie sanctionat disciplinar cu diminuarea salariului cu 10 %,forma extrema de sanctionare,decat in urma unei analize competente si a unei expertize de supracontrol.Codul Muncii in vigoare consider ca a fost incalcat.Ar fi de dorit ca bloggul sa nu fie considerat ca probe deoarece este o activitate libera si nu angajeaza administrativ nicio sanctiune.Imi pun intrebarea ,ce secrete extraordinare ai divulgat pe blog,cand prin toate ziarele lumii si pe posturi straine si autohtone sunt prezentate stari de fapt din Case de copii,Centre de plasament,etc.O stare de fapt este o stare de fapt si nu consstituie „secret profesional” deoarece nu contravine nici unei legi din Romania.
  Niko,cred ca esti surmenata si obosita ,dar trebuie sa te mobilizezi si sa ataci in justitie hotararile arbitrare cu referire la tine.Cred ca ar trebui sa stii ca lasitatea acum se va dovedi si vei afla despre tine lucruri ce nu ti le poti imagina,vei fi hulita,calomniata ,tradata ,dar daca vor vedea ca nu cedezi vor intra in panica .Sa nu cedezi .daca esti convinsa de adevarul demersului tau.Faptul ca ai expus pe bloggul tau exemple si situatii care incriminau responsabilii Centrului tau,asta-i alta poveste.Libertatea cuvantului trebuie sa-ti fie garantata iar cea a opiniei de asdemeni.Indivizii care te-au sanctionat ,am certitudinea,ca au citit Codul Muncii tot din doua in doua randuri,iar Constitutia tarii nici n-au vazut-o.Suntem alaturi de tine si am convingerea ca ti se va face dreptate!Repet! Nu da semne de slabiciune ca lasii atat asteapta.Inca odata curaj,si sper in dreptate.Cu drag,tata Borgo.

  Apreciază

 24. ionborgo zice:

  P.S.Nici Presedintele Romaniei nu si-a permis sa procedeze la represalii impotriva blogerilor di daca domnia-sa nu a fost in atentia acestora,atunci nimeni n-a fost!De aceea am spus si repet ca conducerea Centrului tau este lasa!

  Apreciază

 25. quadratus zice:

  sibi io te sustin da tac 🙂
  spun destul pe blogu meu: 🙂
  zamolxe

  Apreciază

 26. dadatroll zice:

  Da eu zic ca tot cu vro femeie dezbracata atragi mai multi cititori pe blog. E bun si protestu asta, la cui pasa, dar daca aveai pe sotia primarului in masina… hai ca nici nu mai pot sa scriu trebuie sa iau o pauza ca mam infierbantat.

  Apreciază

 27. agnosticus zice:

  A gândi este, categoric, un act intelectual blamabil. A gândi înseamnă a teroriza ignoranţa şi prostia. Ergo, Sibilla trebuie condamnată pentru că a îndrăznit să gândească şi, mai ales, să spună ceea ce gândeşte! Este o eretică şi merită ostracizată!
  Sibilla, nu ceda şi, mai ales, nu te enerva. Nu da satisfacţie cretinilor!
  Cu prietenie, Călin

  Apreciază

 28. anddij zice:

  susțin și eu ce ați început, am semnat petiția, aștept rezolvări

  yours,

  aj

  Apreciază

 29. Victor zice:

  Va rog semnati petitia de protest la adresa :

  http://www.gopetition.com/online/23575.html

  Sunt bune si comentariile pe bloguri dar acum trebuie sa semnam cat mai multi petitia. Faceti cunoscut cazul atat pe internet cat si in viata reala si incercati sa convingeti cat mai multi sa ni se alature. Este remarcabila sutinerea pe care ati aratat-o Sibillei aici pe blog dar trebuie sa faceti inca o data acelasi lucru semnand petitia. As aprecia daca ati folosi toti numele real si nu pseudonimele sub care scrieti pe bloguri. Este important pentru credibilitate. Va multumesc.

  Apreciază

 30. Victor zice:

  Pai bine ma m-ai scris cu litere mici in blog-roll?

  Apreciază

 31. Draga Niko, am semnat si eu plina de speranta petitia conceputa si redactata de Victor, dar mai este nevoie inca de multi sustinatori sa mearga acolo si sa voteze, numarul de voturi cumulat pana acum este extrem de mic, doar 32.
  Sa nu uitam, asa cum ne indeamna Victor, ca in unire sta puterea si trebuie sa fim solidari deopotriva si pe acest manifest, nu doar sporadic, pe bloguri.
  Sa sa faca neintarziat dreptate si sa triumfe adevarul!
  Sis, Doamne ajuta, suntem alaturi de tine si vom lupta cu consecventa si inteleptciune !
  Ne dorim din suflet ca acest final de an sa-ti fie favorabil si senin, si din acest motiv!

  Apreciază

 32. leo zice:

  Şi dacă decizia nu ne aparţine? Că e unul, Dumnezeu drăguţul, de nu bate cu bota… Iar eu ăsta, necredinciosul, iscoditorul, chinuindu-l pe Sfântu Guglă, ete peste ce dădui:
  http://www.caon.ro/stiri/im:caon:news-caras/articol/procurorul-vasile-cercetat/cn/news-20081124-04001480
  Să fie coincidenţă de nume, sau toată revolta izbucnită din toată suflarea blogosferei s-a strâns în vulcan spre Ceruri, de unde s-a-nturnat cum se cuvine ca ploaie de foc şi pucioasă asupra Sodomei şi Gomorei aciuate pe plaiuri cărăşene?
  Sper că Sibillina doarme, nu-i insomniacă precum baciu leo la ora asta, dar mâine tot oi afla dacă am nimerit-o şi de data aiasta…

  Apreciază

 33. sfinx667 zice:

  Vă mulţumesc frumos tuturor !
  Da, sunt obosită, curaj am pentru încă două vieţi, doar că sunt niţel bolnăvioară , dar, sperăm în mai bine, aşadar continuăm lupta, vă promit !
  Susţinerea tuturor îmi dă aripi, poate reuşiţi să şi semnaţi petiţia, vă sunt oricum recunoscătoare tuturor !

  Azi sunt eu în luptă de voie de nevoie cu legile aberante ale tăcerii, mâine poate fi oricare din voi, nu e normal, nu e legal, e aberant ! Cenzură, dictatură …. inadmisibil !
  Sunteţi minunaţi cu toţii, mă bucură enorm interesul vostru pentru copii, pentru mai bine, pentru respectarea drepturilor … solidaritatea e forma noastră de a sublinia importanţa şi rolul blogosferei, a implicării societăţii civile în bunul mers al lucrurilor, e o dovadă vie a faptului că românii au atitudine, le pasă, nu s-au resemnat şi doresc să participe efectiv …
  Că nu suntem lăsaţi, că se încearcă prin intimidări şi astfel de practici să ni se închidă gura, e limpede …
  Apreciez cuvintele voastre frumoase, sunteţi parte din viaţa mea, pe unii din voi vă cunosc, cu alţii comunic mult şi pe alte căi, pe ceilalţi sper să am ocazia a-i cunoaşte, pentru a vă strânge mâna tuturor !
  MULŢUMESC !
  respecte şi preţuire,
  Sibilla

  Apreciază

 34. leo zice:

  Mda, unde s-a văzut drac mort, babă frumoasă, copil cuminte şi Sibillină să doarmă… Eu unul plec, până n-adorm pe tastatură. Mă declar învins şi de data asta… 😦

  Apreciază

 35. sfinx667 zice:

  @duşo Leo,
  🙂
  şi eu mă declar … convinsă, de Cerberul meu, dobro ? 😉 🙂
  Laku noc, duşo ! Lepo spavai, lepo sanijai j hvala lepo … 🙂
  Pentru tine :

  Pentru mine, melodia ce reuseste sa ma mobilizeze, Sfinxul veghează şi iubeşte, copiii, munţi, flori de colţ …
  zdravo duşo ,
  Sibilla

  Apreciază

 36. claus zice:

  Draga Sibilla, sunt cu tot sufletul alaturi de tine. Am sa popularizez si eu petitia.

  Apreciază

 37. sfinx667 zice:

  V[ mulţumesc frumos !
  respecte,
  Sibilla

  Apreciază

 38. Pingback: Bloggerita amenintata cu concedierea! « Romania, un stat totalitar

 39. Pingback: Protecţia copilului ??? ” România, ţară de origine pentru traficul de copii ” – Rapoarte care ar trebui să doară şi să dea de gândit ! « Sfinxul

 40. Pingback: Ma ajutati? Nu vreau pomana! « Sfinxul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.