” Orice şut în fund e un pas înainte. ”

” Orice şut în fund e un pas înainte. ”

Vă supuneam atenţiei prin intermediul câtorva articole, cazul Elly, mediatizat în presă, cunoscut ca ” Dramele din spatele dosarelor ” …

Sursa : www.caon.ro

Vă reamintesc, celor interesaţi de multe şi deloc mărunte zminteli ale celor ce se joacă de-a v-aţi ascunselea pe miriştile Protecţiei Copilului :

Singura speranţă, justiţia divină ??!

Există Justiţie Divină, există Dumnezeu şi da, există încă oameni cinstiţi, oameni cu suflet în această ţară,cei care aleg să lupte, aleg să nu renunţe, aleg Lumina …. există solidaritate umană, există un revers al medaliei în toate :

Elly, se întoarce la familia Steiner, acolo unde îi e locul, la familia care a crescut-o cu dragoste … Da, familia Steiner a câştigat procesul, a învins în lupta cu sistemul bolnav de ” dive ” şi cameleoni !!!

Felicitări familiei Steiner, bucurii şi împliniri micuţei Elly ! Se poate, iată că se poate … !

Drumul e încă lung şi anevoios, mai sunt procese şi ” procese ” pentru că, aici, în acest colţişor mioritic TPI e bebe mic, există un ” Tribunal ” care se ” ocupă ” cu tocata nervilor, intimidarea, hărţuirea şi terorizarea psihică a celor care spun lucrurilor pe nume, a celor care pun întrebări, a celor care mişcă-n ” plaţ ” – front – teritoriu, a celor incomozi …. se trimit citaţii peste citaţii, cu acuze gen ” învinuită/învinuit pentru săvâtşirea unor fapte ” … adică, un instrument/unealtă în mâna celor ce se erijează în organe de anchetă, voi reveni cu detalii şi exemple clare, ca să se minuneze toată ţara, pentru că se întâmplă în România mileniului III, pentru că bubele din sistem trebuie să se spargă, pentru că interesul copilului ar trebui să primeze, şi nu orgoliile unora … Voi revenii, pentru că, există posibilitatea ca oamenii ce lucrează în sistemul de protecţie socială, să nu-şi primească salariile prea curând, ceea ce e foarte grav, pentru că, aceşti oameni lucrează, inclusiv sâmbetele şi duminicile, de sărbători, şi vă asigur că nu ei sunt plătiţi precum nababii ce n-ar fi rău deloc să fie niţeluş verificaţi prin ungherele statelor de plată, aţi fi uimiţi să vedeţi cum s-au îmbogăţit unii pe spinarea altora, la umbra scăunelelor pe care sunt instalaţi, trăgându-şi cu de la ei citire, salarii de-o iei razna, ore suplimentare cu ghiotura, prezenţa în zeci de locuri comiţii şi comitete, în toate încasări, deh … oare instituţiile statului aud, se vor autosesiza, sau am păpat bugetul noi, amărâţii ce nu ne vom primi salariile ….

Tare binevenită ar fi iniţierea unei Legi care să impună ca pe teritoriul României, în sistemul de protecţie socială, înalt funcţionarii publici, cei aflaţi la conducerea Direcţiilor de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, să nu aibă  permisiunea a-şi încadra în  sistem, rude de gradul I, II şi III …. astfel, nu vor mai  exista suspiciuni, nu se vor mai închega găşti locale, va exista aşa cum cere cadrul legal mai multă transparenţă, poate vom apuca şi zile senine când o mână nu va mai spăla pe alta, când nu se vor mai premia cu mii de beneficii nimşagurile, când nu vor mai zbârnâi telefoanele între rude, când … când beneficiarii serviciilor sociale nu vor mai fi trataţi drept numere de dosare şi va prima interesul superior al copilului, cum le place nababilor să trâmbiţeze pe te miri unde, lăudându-se cu munca celor pe care-i etichetează drept ” nebuni” pentru că sunt prea mari în gură … pentru că vorbesc despre ” secrete de stat ” ….

Oare dacă nu vor exista bani de salarii, căci s-au volatizat chipurile peste noapte, iar cei care i-au împărţit ” frăţeşte ” şi-au ascuns capetele ” luminate ” în nisipuri cel puţin ciudate, oare vă gândiţi că până şi cei care tac de frică , de teamă să nu-şi piardă locurile de muncă, vă vor taxa la alegerile ce se apropie cu paşi repezi … ? Fenomene paranormale nu alta, unde sunt banii … i-auzi … dar i-a căutat cineva unde trebuie ? Poate că e timpul să se verifice … nu-i aşa ?

Vă împrospătez memoria cu informaţii deloc de neglijat, pentru că spun limpede atât de multe :

” Ca la noi, la nima … ! ”

INSPECŢIA SOCIALĂ – FAŢĂ CU ” REACŢIUNEA ” !

Sursa : sfinx 667 – categoria ATITUDINI … cu informaţii preluate din presă, specificate ” conform legii ” ( că dragă le e expresia unora, numai că o folosesc … selectiv, după cum convine , deh … )

Mai spuneam eu, mai deunăzi, să nu ne pierdem credinţa , să sperăm că lucrurile se vor aşeza pe făgaşuri normale, să nu aşteptăm să se întâmple ceva de la sine ci, să punem umărul, să cerem socoteală celor vinovaţi, ei să plătească, nu cei nevinovaţi … că doar asta ar însemna acel ” să trăim bine ” nu ? Păi să trăim bine dragilor , toţi, nu doar nababii, care mă tot întreb dacă ştiu în adevăr ce înseamnă echitate socială, egalitate de şanse, interes superior al copilului … nu vreau să cred că au memorat doar nişte expresii care să dea bine în rapoarte … ar suna urât şi înfiorător ca neştiinţa să fie cea care le-a mânat pornirile şi nu rea credinţa … căci, de bună credinţă, nu poate fi vorba, încă … sperăm în apariţia bunei credinţe, da sperăm, încă sperăm !

Omul nu se bate cu băţul, ci cu cuvântul.

A fi domn nu-i lucru mare, a fi om e de mirare.

Apa, vântul şi gura lumii nu le poţi opri.

Dă-mi, Doamne, puterea tânărului şi mintea bătrânului.

Un om înţelept nu învaţă din greşelile lui, ci din greşelile altora.

Orice şut în fund e un pas înainte. – cine îl va da ăstora ?

( proverbe româneşti )


Sibilla Poesis

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la ” Orice şut în fund e un pas înainte. ”

 1. leo zice:

  nu-nţelegeam eu de ce le merge nemernicilor aşa bine în ţara asta! de la atâtea şuturi în fund luate din partea presei, ei tot avansează; în vreme ce noi, ca tot racul, tot înapoi dăm, că nouă n-are cine ne da … imbolduri… 😦
  mă bucur că măcar se mai întâmplă şi câte-o veste bună, şi că o fetiţă şi-a regăsit zâmbetul… deşi numai Dumnezeu ştie ce va rămâne adânc îngropat sub acel zâmbet şi dacă şi când va răzbi la suprafaţă dintr-un om ce va creşte mare dintr-un copil condamnat să plătească de mic nemernicia societăţii în care a avut ghinionul a se naşte…

  Apreciază

 2. ionborgo zice:

  Niko & Leo !
  N-am disparut ca prietenul omului in ceata,Am zis sa mai stau putin cu gandurile mele de om „trecut prin rele” si sa cujet la harababura iscat in acest colt de lume,numit Romania.
  Leo prietene cred ca suntem intr-o tara condusa de nebuni si tampiti din nastere.Sunt asa de manios de numa,numa.Daca as avea posibilitatea fizica pe toti tampitii ce ne conduc azi i-as trimite in cele”doua temniti large” ale lui Eminescu.Tot mai des imi pun intrebarea daca in 89 a meritat sacrificiul de sange de copil varsat pe altarul „libertatii”.Iubesc libertatea dar urasc haosul.Tu fiind mai „prezent” in ale vietii de azi poate treci mai usor,dar eu nu pot ierta minciuna si impostura.
  Niko,fata inimoasa,remarcam mai daunazi ca si tu ai avut o reactie nu tocmai”catolica” cu adresa la tembeli si impostori,dar tu care esti o fata distinsa ai folosit alt fel de exprimare.
  Stau de trei zile cu ochii beliti pe „sticla” si ascult „caposenia” greco-Tariceanului si smechereala de lupanar a „dragului nostru Presedinte”.Oare ce vina avem noi ca ei nu se suporta de nicio culoare.Si culmea,toate in numele unui ideal caragialesc „biata tarisoara ,,”Doua personaje.Catavencu si Farfuridi .Si sda spui ca viata nu-i o comedie?De aceea nu am mai aparut pe bloage.Acumulez venin pentru a ma descarca Social-democrat cum sunt,dar nu frate cu Gioala,pardon Gioana cel cu nume de Tandala.Pe voi dragi prieteni intr-u suferinta si siktir la tot ,va pup si va doresc sa „traiti bine” Cu mult drag,al vostru tata Borgo(furiosul) 😛

  Apreciază

 3. ionborgo zice:

  P.S.Treaba cu „sutul in fund” si „promovarea” m-a stimulat ! I,B. 😛

  Apreciază

 4. leo zice:

  Tati borgo, mă tem că urarea stă să ţi se împlinească, şi om apuca la „trăit bine” în republica pedelachee! la ce fac social-democraţii noştri… eu unul am să-ţi urmez exemplul tălică, şi mă retrag la vorbit cu mine… asta ca să nu ajung să vorbesc ca alţii cu… halatu, cât e halatu?!??!

  Apreciază

 5. Gabriela Savitsky zice:

  Nimic nu e intamplator. Asa trebuie sa fie pentru ca noi sa ajungem sa nu mai suportam.

  Sibilla,

  Domnul sa-ti dea Putere. Eu iti dau ajutor, nu pentru ca as avea ceva cu cineva – n-am! – dar trebuie sa se dreneze putin infectia…
  Stii cum e? Nimeni nu-ntelege ce se intampla in sistemul de protectie, toata lumea crede ca li se acorda doar grija si dragoste copiilor nimanui, pentru ca asa gandeste un om normal, nimeni nu-si inchipuie ca acesti copii sunt „de inchiriat” contra uui salariu si a unei carti de munca la neamurile de la sat ale celor din administratie… Nimeni nu crede pentru ca in jurul sistemului s-au cladit ziduri de hartii, hotarari, decizii, conventii, acoperind cerul.

  Nicio institutie publica, alta decat Tribunalul, nu are voie sa foloseasca Citatia ca forma de invitare. E un fals grosolan in acte si un mijloc de intimidare.
  E vreun jurist pe-aici altul decat John, sa spuna clar si raspicat daca o Comisie de Disciplina dintr-o institutie publica are calitatea juridica de a trimite unui angajat, acasa, Citatie?
  Sibilla, tu nu vezi ca psihopatii sunt ei? Sunt numa’ buni de bagat in camasa de forta.

  Apreciază

 6. Gabriela Savitsky zice:

  Si se spune „cur”, nu „fund”. Fundul e ala pe care-l uduie smochinita aia suferinda de fiere pe sub nasul lui John. Cred ca-si imagineaza ca e si frumoasa…
  „Fost-ai lele cat ai fost/
  Si-ai ramas un lucru prost…” (din lirica populara)

  Apreciază

 7. Trexel zice:

  mersiiiiiiiii
  deci e cea mai buna veste din ultima vreme. o sa am o zi super misto din cauza ta. hai sa facem o cheta si sa luam la copilu ala un cadou maaaaaare mare. macar atata lasati-ma si pe mine sa fac

  Apreciază

 8. siR`din`nori` zice:

  In sfarsit ,Doamne ajuta! 🙂
  Rezista draga prietena caci tu esti o invingatoare prin natura-ti nobila!
  Mai suntem cativa iubitori de tarisoara si nu vom intoarce privirea in directia inversa.
  Reverenta !

  Apreciază

 9. sfinx667 zice:

  Vă mulţumesc frumos tuturor pentru vizită şi comenturi !
  Vă cer scuze pentru întârzierea răspunsurilor, trebuie să fiu mereu atentă pe unde merg …. la veşti trimise prin te miri ce căi, cu mesaje clare : ” o omor cu mâna mea … ”, numai prezentă nu pot fi, acolo unde mi-e drag, pierd timpul cu nişte neica nimeni, singură în faţa haitei …
  @duşo Leo,
  Şi eu mă bucur, deşi, nimic din toate nemerniciile ce se întâmplă încă, nu ar trebui să se întâmple şi, se întâmplă totuşi în continuare … Vodă doarme, năpârcile nu se tem deloc de el, ” divele ” intrară-n campanie, cotizează la greu deci au susţinere, c-aşa-i în ţara fără stăpân ….
  Puiul de zâmbet Elly, oricum va rămâne marcată de toată mascarada zmintiţilor, dar, asta nu-i interesează pe ei, banii să curgă … ca la noi în Caraş-Severin, la nima , ştiu exact ce spun !
  Nu mă plac rea, dar , am ajuns la concluzia că numai Justiţia Divină îi poate opri cu adevărat, habar nu aveţi de ce sunt în stare …. poate dacă-i loveşte pe fiecare în parte unde-i doare mai tare, vor realiza ceva şi nici atunci nu-s convinsă , ăştia-s diabolici !
  Mulţumesc frumos duşo, fie binecuvântaţi puii tăi de zâmbet, om bun !
  Sibilla
  @tati Borgo,
  Eu cred că durerea absenţei durerii doare mai mult ca orice… Sunt nişte lache, nişte neputincioşi şi frustraţi, care nu au habar să gestioneze toată aceasta situaţie a lefurilor … Ce treabă să aibe Băsescu şi Tăriceanu cu lefurile dascălilor, trăi-le-ar lefurile înalt funcţionarilor publici şi ale directorilor din DGASPC , alea lefuri, aşa , ca între portocalii … frăţeşte cum altfel …
  Caragiale e mai de actualitate ca oricând, adevărat , tati Borgo ! Curând, am să public în presa centrală nişte citaţii şi o poveste, e ceva nemaipomenit şi nemaiauzit … tribunale de n-a auzit … Parisul, numai în plaţurile cărăşene se puteau înfiinţa !
  Ba să-i voteze buba pe careva, eu una mă lipsesc de asemenea mizerii şi mizeri …. mă respect pe mine însumi, aşa că nu mă pun la vălău cu porcii ….
  Sănătate tati drag, vor plăti nesimţirea şi incompetenţa, poate nu când dorim noi, dar de scăpat nu scapă !
  respecte şi preţuire,
  Niko
  @Gabriela Savitsky,
  Eu nu sunt funcţionar public, neam cu vreunul din ei m-a ferit Dumnezeu, mi-am luat examenele cu cea mai mare notă , rezultate şi premii eu aduc, doar să fiu ţinta scenariilor şi mizeriilor pot fi, pentru că să manipuleze copilaşi se pricep …. da, se mai pricep şi la revocări cu scop bine trasat, la scos bani din poşetă, la intimidat … cam atât.
  Adevărt, victima e tratată ca fiind abuzator, invitaţiile se numesc citaţii pe care scrie ” se citează numita în vederea cercetării săvârşirii faptelor ” …. se cred va să zică organe de cercetare, îşi arogă mişte drepturi, am primit deja trei citaţii în câteva zile … asta chiar trebuie publicat, originalele le păstrez pentru cine nici nu se aşteaptă, merită să vadă toată lumea ce minuni se petrec pe miriştile mioritice !
  Apăi marele jurist ştie şi consimte la tot circul, doar e vb de cine e , numai că de data asta a luat-o rău pe arătură, iar eu nu am greşit, nu mă tem de ei, oricum plec curând căci a rămâne între asemenea personaje înseamnă să-mi insult inteligenţa … voi ajuta altfel, nu voi mai tremura eu de frica ameninţărilor cu bătaia sau moartea, dar ei cu siguranţă da ! Au copii la rândul lor, mama mea bolnavă de cancer, primind citaţiile a făcut un şoc, cu siguranţă nu le-a rugat de sănătate …. copilul meu tot plângând mă vede, vor plăti fiecare lacrimă. Important e să nu-şi mai bată joc de destinele nevinovaţilor …. voi povesti curând ce au făcut după plecarea controlului din judeţ, chestii despre care ei zic că eu nu ştiu , cică … le voi aduce la cunoştinţă cui trebuie, conform legii…
  Că bine zici minunato, numai că nu pricepe ” fost-ai lele ”, se laudă prin tot târgul că ne va îngropa, şi oamenii vorbesc !
  Mai deunăzi am fost să cer copie după un certificat medical, şi una din ” distinsele ” sale slugi, mi-a trântit ” sună la poliţie şi cere ”, o madamă de pe etj III …. asta e tot ce poate, tipic ţărăncilor parvenite , nu ?
  Să mai spun şi ce pun ilegal la dispoziţia copiilor, numai ca să-i întărâte … se servesc între ele cu ultimele zbateri …. mi-e silă, silă şi scârbă …. nu am nici un destin pe conştiinţă, şi nu mi-am obţinut postul pe concediile nimănui prin staţiuni, pe spinarea părinţilor …. Ehe … Doamne, Doamne nu dă cu boata, răbdare am şi incă ….
  Mulţumesc frumos pentru tot, am încredere în mine şi în Lumină ei , nu au nimic, vorba ta, venin, conştiinţele pătate de prea multe şi cine ştie cine le va plăti nemerniciile ….
  respecte şi preţuire,
  Sibilla
  @kuskre Trexel,
  hvala lepo 🙂
  Ţinem legătura, mulţumiri din suflet !
  Pupici Luanei, bucurii şi împliniri !
  Eşti un OM pe toată cinstea, uite că mai există oameni în ţara , semn bun !
  respecte şi preţuire,
  Sibilla
  @siR`din`nori,
  Mulţumesc druje 🙂
  Rezist, nu prea am de ales, deşi, se continuă cu ameninţările …
  Pupici Mariei şi pentru Lady, calde îmbăţişări, pe tine te ţuc sârbeşte 😉 🙂
  Vom vorbi curând la telefon Sir , promit 🙂
  Hvala lepo za sve, druje moja :),
  Sibilla

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.