Sâmedrul !

Sâmedrul !

Astăzi, creştinii sărbătoresc Sâmedrul, denumire populară a zilei de 26 octombrie, Sfântul Dumitru. Cel ” plăcut lui Dumnezeu pentru bătrâneţea sa ”, Sâmedrul, este patronul păstorilor, paznicul caselor, cel care-i apără pe oameni de fiarele sălbatice.

El a preluat numele si data de celebrare (26 octombrie) a Sfantului Dumitru, Marele Mucenic de la Tesalonic, din calendarul crestin ortodox.

Împreuna cu Sfântul Gheorghe, Samedru imparte anul pastoral in doua anotimpuri simetrice: vara pastorala (23 aprilie-26 octombrie) si iarna pastorala (26 octombrie si 23 aprilie) .

” Mare aparator te-a aflat intru primejdii lumea, purtatorule de chinuri, pe tine cel ce ai biruit pe pagani. Deci precum mandria lui Lie ai infrant, si la lupta indraznet pe Nestor l-ai facut, asa, Sfinte Dimitrie, roaga-l pe Hristos Dumnezeu, sa ne daruiasca noua mare mila. ”

Peste 340 000 de români îţi vor serba onomastica în această zi de Mare Sărbătoare. Tuturor, le dorim împliniri de suflet , clipe de bucurii, pace şi linişte, satisfacţii, realizări. Doamne Ajută !

La Mulţi Ani, tuturor sărbătoriţilor !

Sibilla Poesis

informaţii preluate de pe http://www.crestinortodox.ro

imagini preluate de pe google.ro

muzica crestina preluată de pe youtube

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Sâmedrul !

 1. Draga Niko, la ceas de mare sarbatoare crestin-ortodoxa, sa ne rugam pentru sanatate trupeasca si sufleteasca, pentru sporirea mintilor tuturor semenilor nistri, pentru ajutorul celor oropsiti si patrunsi de suferinta !
  Sa murmuram cu smerenie rugaciunea puternica a Sfantului Dimitrie, Izvoratorul de Mir:

  „O, rabdatorule de chinuri al lui Hristos, Izvoratorule de mir, Sfinte Mare Mucenice Dimitrie, aceasta a noastra rugaciune, ce aducem tie acum cu umilinta, primeste-o, si de bolile sufletesti si trupesti si de vrajmasii cei vazuti si nevazuti, cu rugaciunile tale cele bineprimite catre Dumnezeu, ne pazeste, ca impreuna cu tine in veacul ce va sa fie, sa cantam Lui : Aliluia !”

  Asa sa ne ajute Dumnezeu, sa ne intareasca fortele si credinta pentru savarsirea tuturor faptelor bune, sporirea dreptatii si dreapta judecata !

  Apreciază

 2. corinacretu zice:

  Dumnezeu sa ne ajute la toti, Sibilla, si Sfantul Dumitru sa ne dea sanatate si sa ne indeplineasca dorintele! Sa ai noroc si o saptamana minunata!

  Apreciază

 3. sfinx667 zice:

  Vă mulţumesc frumos, cer scuze pentru întârzierea răspunsurilor, m-am rugat pentru voi, pentru că meritaţi, sunteţi OAMENI MINUNAŢI !
  @Corina,
  Tu eşti o floare de colţ, minune sub bolţi … vorba unui clasic în viaţă, eşti o mângâiere şi un prieten de suflet minunat ! Mulţumesc !
  Dumnezeu să fie cu tine mereu, eşti un om bun !
  O nouă săptămână bogată-n împliniri, prietenă dragă !

  http://www.desktopwallpapers.ro/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=1763&g2_serialNumber=2
  respecte şi preţuire,
  Sibilla
  @pescăruş argintiu,
  Să ne ajute Dumnezeu şi să ne lumineze la ceas de cumpene !
  Mulţumesc sis, fii binecuvântată !

  Sibilla

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.