INSPECŢIA SOCIALĂ – FAŢĂ CU ” REACŢIUNEA ” !

Inspecţia socială – faţă cu ” reacţiunea ” !

Inspectia Sociala din cadrul Ministerului Muncii a realizat un control de anvergura la Directiile de Protectia Copilului din toata tara, cu viza directa pe asistentii maternali.

Concluzia este ca in sistem domneste haosul: serviciile de asistenta maternala nu respecta standardele minime obligatorii pentru care au primit licenta de functionare, nu exista criterii de recrutare a „mamelor sociale”, unii asistenti maternali sunt recrutati fara a fi evaluati socioeconomic, analizele psihologice si neuropsihiatrice nu sunt realizate de centre specializate, iar asistentii maternali deconteaza cocktailuri cu fructe de mare.

Pregatirea asistentilor maternali se face superficial – au mai descoperit inspectorii –, asistentii sociali nu efectueaza vizitele lunare de verificare a situatiei copiilor dati in plasament si nici nu realizeaza evaluarea anuala a asistentilor maternali.  ( … )

Că în sistemul de protecţie socială, respectiv protecţia copilului ” domneşte haosul ” se ştie din nefericire până şi în afara graniţelor ţării, de ce nu se iau măsuri urgente, nu se fac controale mult mai dese, amănunţite şi inopinate, de ce nu se fac destituiri , nu se aplică sancţiuni drastice ,de ce nu se înteţesc verificările inclusiv la instituţiile aflate în subordinea DGASPC-urilor ( fostele leagăne, case de copii, centre, actuale complexe de servicii sociale ) ?

Lege nr. 211/2007 pentru aprobarea OUG nr. 130/2006 privind Inspectia Sociala :

La articolul 3, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„(3) In indeplinirea scopului sau, Inspectia Sociala are si urmatoarele functii specifice:

a) de control, prin care se realizeaza verificarea respectarii drepturilor sociale ale cetatenilor si a prevederilor legale in domeniu, a modului de asigurare, administrare si gestionare a prestatiilor si serviciilor sociale si a fondurilor destinate asistentei sociale, precum si a performantei furnizorilor si a calitatii serviciilor sociale;

b) de evaluare, prin care se analizeaza impactul politicilor si procedurilor publice implementate in domeniul prestatiilor si serviciilor sociale, in vederea stabilirii de diagnostice si elaborarii de propuneri si recomandari de imbunatatire a cadrului legal si institutional, precum si de eficientizare a alocarilor bugetare necesare dezvoltarii sistemului national de asistenta sociala;

c) de consiliere, prin care se acorda autoritatilor administratiei publice centrale si locale si persoanelor fizice si juridice publice sau private cu atributii in domeniul asistentei sociale indrumari si recomandari in vederea derularii in bune conditii a activitatii si a perfectionarii acestora si prevenirii faptelor de incalcare a prevederilor legale.”

La articolul 6, litera c) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„c) constata savarsirea faptelor care incalca prevederile legale din domeniul asistentei sociale si propune institutiilor competente aplicarea masurilor legale pentru stabilirea raspunderii juridice a persoanelor vinovate si, dupa caz, sesizeaza organele de urmarire penala competente in situatia in care faptele respective intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni;”.

La articolul 6, literele f), g) si m) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

„f) realizeaza inspectii tematice pentru evaluarea specifica a unor aspecte ale politicilor sociale, ale masurilor incluse in strategiile nationale in domeniul asistentei sociale;

g) exercita controlul operativ si inopinat in vederea prevenirii, descoperirii si combaterii oricaror acte si fapte din domeniul asistentei sociale care au condus la incalcarea drepturilor sociale ale cetateanului;

Inspecţia socială are în subordine 8 inspectorate sociale regionale, nu ne rămâne decât să ne implicăm cu toţii, să punem umărul sesizând orice suspiciune cu privire la existenţa unor abuzuri, disfuncţionalităţi, nereguli, fraude, etc. şi să sperăm că în urma unor verificări şi controale inopinate şi neanunţate în prealabil, dacă se găsesc grave abateri de la normele legale, se vor lua măsurile necesare, pentru că în primul rând cauzele ce au generat acele disfuncţii/nereguli trebuie îndepărtate şi abia apoi se poate discuta despre găsirea unor soluţii de îmbunătăţire a activităţii, de implementarea unor proiecte, altfel vom trăi în continuare în minciună .

Conducerea Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) a ajuns la aceleasi concluzii de-a lungul timpului, controalele efectuate de reprezentantii acestei institutii scotand la iveala aceleasi nereguli. „Problema este ca nu avem parghii pentru a lua masuri, tot ce putem face este sa cerem Consiliului Judetean in subordinea caruia se afla Directia de Asistenta Sociala gasita in neregula sa demita conducerea DASPC”, ne-a declarat Mariela Neagu, secretar de stat, sefa ANPDC, care recunoaste ca majoritatea problemelor din sistem sunt efectul faptului ca directorii institutiilor locale de protectia copilului nu-si fac datoria. „Este vorba de management defectuos, de lipsa de interes pentru respectarea legii. Un director care lucreaza in interesul copilului, pentru binele acestuia, nu cheltuieste bugetul pe termopane la directie ori pe computere performante, ci investeste in oamenii din subordinea lui si este atent la ce au ei nevoie pentru a-si face datoria”, spune Mariela Neagu.

Să înţelegem că s-ar putea demite din funcţii acei directori care în urma unorc ontroale ar fi găsiţi cu nereguli şi disfuncţionalităţi mari, dar nu se vrea ? Din ce motive ? Are cumva ANPDC măcar un singur exemplu de DGASPC în ţară, unde se fac eforturi serioase şi investiţii pentru achiziţionarea celor necesare bunei desfăşurări a activităţii ? Cunoaşte ANPDC că deplasările la Concursurile naţionale ” Floare de Colţ ” se fac exclusiv prin eforturile găsirii unor sponsori inimoşi de către unii angajaţi, care după ce obţin premii, sunt ” recompensaţi ” cu ” gura mică, altfel … ”, un ” bravo ” nici din greşeală nu tresare … ? Are ANPDC ştiinţă că în majoritatea direcţiilor acele mult trâmbiţate ” echipe pluridisciplinare ” există doar pe hârtie, că nu există sau nu sunt la zi PIP-urile ( planuri individuale de protecţie ) şi PIS-urile ( planuri individualespecifice ) care decurg din primele ? Cu unii şi aceaşi oameni ne acoperim în rapoarte , cu activitatea lor, iar când devin incomozi şi ” vorbesc în plus ”, căutăm cu orice preţ să ne descotorisim de ei, într-u liniştirea apelor, de parcă n-ar fi tulburi, de parcă mizeriile existente nu vor ieşi nicicând de sub preşurile unde au fost pitite, de parcă am sfida Divinitatea, de parcă suntem proprietari pe moşia statului …. ignorând posibilitatea petrecerii unor evenimente imprevizibile, nedorite de nimeni, care, ar putea da peste cap planurile unor personaje, ferească Dumnezeu .

Testarile psihologice sunt facute haotic

O problema importanta a sistemului de asistenta sociala este recrutarea asistentilor maternali, cei care sunt direct responsabili de ingrijirea copilului pe care-l primesc in plasament. Cazul de la Bistrita-Nasaud de acum doua luni a scos la iveala o extrem de grava problema: testarea psihologica deficitara a viitoarelor „mame sociale”.

In fiecare Directie de Asistenta Sociala ar trebui sa existe macar un psiholog, care are datoria de a evalua – prin metode specifice meseriei sale – candidatii pentru posturile de asistent maternal si pe cei care solicita reacreditarea, conform legii, la fiecare trei ani. Numai ca testele psihologice aplicate sunt alese haotic, dupa buzunarul personal al fiecarui psiholog angajat de DASPC locala. O baterie de teste bune ar costa macar cateva sute de euro si ar trebui sa fie cumparate de catre fiecare serviciu DASPC, care-l va folosi si dupa eventuala plecare a specialistului angajat, spun psihologi din sistem.

Sefa ANPDC, Mariela Neagu, este de acord cu acestia: „In fisa postului psihologului scrie ca este obligat sa faca aceste evaluari, iar Directia este obligata sa asigure logistica si materialele necesare acestei activitati. Nu trebuie sa scrie in lege asta, este de la sine inteles, deriva din prevederea ca directiile sunt obligate «sa asigure buna desfasurare a activitatii». Asa cum nu scrie in lege ca trebuie cumparate computere, dar se cumpara, asa ar trebui sa fie achizitionate si testele psihologice”.

Ar fi de dorit achiziţionarea bateriilor de teste psihologice în cadrul tuturor DGASPC din ţară, inclusiv pentru evaluările beneficiarilor serviciilor sociale ( copii/tineri instituţionalizaţi ), depistarea la timp a unor tulburări de comportament, eventuale modificări în evoluţie , etc. E vorba de nişte mii de euro pentru aceasta şi da, atunci mai ho … la dotări nejustificate şi fără limită ale unor birouri, adio plata orelor suplimentare fără număr, pentru unele personaje, să sperăm în curând de tristă amintire, sau stabilirea unor salarii exorbitate în raport cu ale simplilor angajaţi ai direcţiilor sau ai unităţilor aflate în subordine … dacă se vor verifica statele de plată, se va constata cum s-au dus naibii banii, cum s-a scurs bugetul în unele şi aceleaşi buzunare, iar în prezent nu sunt bani pentru plata salariilor, totuşi, vinovaţii se cunosc.

Inspectorul general de stat, Maria Muga, a declarat, ca va solicita revizuirea legislatiei privind protectia copilului si a organizarii si functionarii serviciului de asistenta maternală.

Cifre si concluzii ale controlului

» 2100 de dosare de asistenti maternali au fost verificate de echipa de control a Inspectiei Sociale;

» in 92,5% din cazuri asistentul maternal nu acorda copiilor jucariile la care au dreptul prin lege;

» in 97,5% din cazuri nu se acorda materialele cultural-sportive;

» in 92,5% din cazuri nu se acorda dreptul la transport;

– recrutarea, formarea profesionala si monitorizarea asistentilor maternali profesionisti nu se realizeaza conform prevederilor legale in vigoare;

– pregatirea asistentilor maternali se face superficial, numarul orelor de formare variaza de la un judet la altul;

– rapoartele de evaluare anuala ale asistentilor maternali profesionisti sunt superficial intocmite si nu sunt concludente fata de activitatea acestora;

– analizele psihologice si neuropsihiatrice nu sunt realizate de centre specializate.

Sursa : www.romanialibera.ro

Şi totuşi greu sunt urniţi de pe fotolii câte unii ce se vor unşi pe vecie ( edificatoare cazurile de la Bistriţa,Galaţi şi nu numai , căci nereguli au fost găsite în multe judeţe … ) şi greu se recunoaşte managementul defectuos, existenţa lanţului slăbiciunilor în sistem, promovarea nepotismului, numirea pe criterii politice în funcţii cheie, mai apoi lărgirea ariei şi mărirea numărului de nimşaguri în sistem, ca să se poată controla hăţurile şi apăra unele interese personale …  Interesul superior al copilului, rămâne pentru moment … o expresie, o teorie, frumos aşternută pe hîrtii, rapoarte şi atât !

Este pentru prima oară când ANPDC, doamna M. Neagu, recunoaşte că :

” …majoritatea problemelor din sistem sunt efectul faptului ca directorii institutiilor locale de protectia copilului nu-si fac datoria. „Este vorba de management defectuos, de lipsa de interes pentru respectarea legii. … ”

Inspecţia socială a început campania de curăţenie în sistem, stimă şi deosebită consideraţie doamnei Maria Muga – inspector general de stat, pentru eforturi, implicare şi , hai să dăm cu toţii o mânuţă de ajutor, semnalând orice se poate îndrepta, dorinţă să fie numai şi să nu ne mai complacem în a ţine cu orice risc sau preţ înscăunaţi pe cei de … ” neînlocuit ”  … ” Răul trebuie tăiat de la rădăcină”  iar ” peştele de la cap se împute ”  …

Sursa : www.inspectiasociala.ro

Inspecţiei Sociale îi sunt subordonate 8 inspectorate sociale regionale:


Inspectoratul social regional Nord-Est

cuprinde judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui. Sediul inspectoratului este în Bacău.

Adresa: Bacău, Str. I.S. Sturza nr. 78, jud. Bacău

Inspector social sef regional:

CALUSTIAN SERENELA IOANA

Inspectoratul social regional Sud-Est

cuprinde judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea. Sediul inspectoratului este în Galaţi.

Adresa: Galaţi, Str. Traian nr. 77, bl.. A2, parter, jud. Galaţi

Inspector social sef regional:

Pop Claudia

Inspectoratul social regional Sud-Muntenia

cuprinde judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman. Sediul inspectoratului este în Piteşti.

Adresa: Piteşti, Str. Teilor nr. 49, Pitesti, jud. Argeş

Inspector social sef regional:

PURECEL RADU CRISTIAN

Inspectoratul social regional Sud-Vest Oltenia

cuprinde judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea. Sediul inspectoratului este în Râmnicu Vâlcea.

Adresa: Râmnicu – Vâlcea, Sediu Prefectură, Str. T. Vladimirescu nr. 1, Rm . Vâlcea

Inspector social sef regional:

POPESCU NICOLAE

Inspectoratul social regional Vest

cuprinde judeţele Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş. Sediul inspectoratului este în Timişoara.

Adresa: Tmişoara, Ster. Andrei Şaguna, nr. 3, bl. U5, ap. 12, jud. Timiş

Inspector social sef regional:

BUCUREI CORNELIA

Inspectoratul social regional Nord-Vest

cuprinde judeţele Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj. Sediul inspectoratului este în Baia Mare.

Adresa: str. Scolii, nr. 3, Municipiul Baia Mare, Judetul MAramures

Inspector social sef regional:

HAIDU OVIDIU

Inspectoratul social regional Centru

cuprinde judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu. Sediul inspectoratului este în Târgu Mureş.

Adresa: Târgu Mureş, Str. Gh. Doja, nr. 22, jud . Mureş

Inspector social sef regional:

BOROS ANGELICA

Inspectoratul social regional Bucureşti-Ilfov

cuprinde judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti. Sediul inspectoratului este în Bucureşti.

Adresa: Bucureşti, Vasile Lascăr nr. 96, sect. 2 Bucureşti

Inspector social sef regional:

PĂSĂILĂ CIPRIAN

La nivelul fiecarei Inspectii Regionale, sunt organizate si functioneaza compartimente judetene de inspectie sociala, denumite inspectorate teritoriale judetene.

” Aparitia Inspectiei Sociale se circumscrie progreselor  înregistrate în cadrul reformei sistemului de asistenta sociala, fiind evidenţiate, ca atare, în Raportul de ţară al Comisiei Europene .

Tinta noastra majora este crearea unei institutii europene care sa contribuie eficient la imbunatatirea calitatii serviciilor sociale in Romania, la gestionarea eficienta a bugetelor alocate pentru plata prestatiilor sociale si la mentinerea obiectivelor  proiectelor sociale pentru care au fost alocate finantari  la nivel local si national.

Actionand cu profesionalism si determinare, transparenta si integritate morala, inspectorul social va participa direct la lupta impotriva nglijentei, lipsei de profesionalism, risipei, discriminarii si coruptiei. Este o sarcina grea, insa, in acelasi timp incarcata de o importanta resposabilitate publica. ”

( Maria Muga – Inspector General de Stat )

INSPECŢIA SOCIALĂ – Sediul central

Str. Vasile Lascăr, 87, Bucureşti, sector 2

” Pentru că nu putem să realizăm totul singuri, acţionăm în direcţia sporirii participării active a societăţii civile şi dezvoltării unor parteneriate durabile de toate tipurile care sa faciliteze o abordare comprehensiva a activitatii de inspectie sociala. ”  ( Maria Muga – inspector general de stat )

Sibilla Poesis

informaţii preluate de pe următoarele surse :

www.inspectiasociala.ro

www.avocatnet.ro

www.romanialibera.ro

imagini preluate de pe www.google.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la INSPECŢIA SOCIALĂ – FAŢĂ CU ” REACŢIUNEA ” !

  1. Oana zice:

    Am trecut sa te pup, sunt prea ametita sa imi dau seama de altceva. Numai bine si multumesc pentru incurajari.

    Apreciază

  2. Nereguli si iar nereguli…
    Cand vom putea spune ca totul este corect si bine in matca sa, cand ne vom intreba cum putem optimiza un sistem si nu sa-i dislocam putregaiurile adanc patrunse in fibre ?
    Pentru tine, despre rostul cuvintelor si importanta imensa a transmiterii unor stari de fapt, creionate de poetul libanez Khalil GIBRAN, in eseul „Profetul”:
    „Atunci un literat spuse: „Vorbeşte-ne despre cuvânt.”
    Şi el începu:

    „Vorbiţi atunci când încetaţi a mai avea pace cu propriile gânduri;
    Când nu mai puteţi rămâne în singurătatea inimii, viaţa vi se mută pe buze, iar sunetele sunt un divertisment spre trecerea timpului.
    Şi, de cele mai multe ori, în discursurile voastre, gândirea vă este pe jumătate ucisă.
    Fiindcă gândirea este o pasăre a înălţimilor, care, în colivia cuvintelor, izbuteşte doar să-şi desfăşoare aripile, dar nu poate zbura.
    Unii dintre voi, din teama de a fi singuri, caută tovărăşia vorbăreţilor.
    Tăcerea singurătăţii le dezvăluie acestora eul lor în toată goliciunea sa şi ar dori să fugă de ei înşişi.
    Unii dintre voi vorbesc şi, fără să ştie şi fără premeditare, dau la iveala un adevăr pe care ei înşişi nu-l înţeleg.
    Mai sunt şi alţii care păstrează în ei adevărul, însă nu-l dau pe seama cuvintelor.
    În firea acestora spiritul sălăşuieşte în ritmul tăcerii.
    Când îţi întâlneşti prietenul pe marginea drumului ori în târg, fie ca spiritul să-ţi anime buzele şi să-ţi călăuzească limba.
    Fie ca vocea-i prin vocea ta să grăiască auzului firii sale;
    Numai astfel sufletul tău va păstra adevărul inimii tale, aşa cum buchetul vinului este cel care stăruie.
    Chiar şi când i-ai uitat culoarea, iar cupa de mult nu mai este.”

    Recunostinta, sis, pentru toate eforturile tale neobosite si pentru curajul de a dezvalui adevarul intunecat al unor zone extrem de sensibile ale protectiei sociale !

    Apreciază

  3. Gabriela Savitsky zice:

    Sibilla,

    crezi că mai aude cineva ceva, aici, la Porţile Orientului? Va fi nevoie să ardă careva de viu să ia insituţiili statului, „conform legii”, o atitudine ceva.
    Stai liniştită să vină tragedia.

    Apreciază

  4. Eu ma tot mir de unde s-au adunat atatea minti intunecate in coltisotul ala dintre Carpati…

    Apreciază

  5. Leordean zice:

    S.O.S. Prefectura Maramures! Ce trebuie facut pentru a interveni aşa cum trebuie la Centru de Îngrijire a batranilor din Poienile de sub Munte, unde conditile de viata au devenit insuportabile atat din cauza bucatariei, unde angajatii vin si din turele libere ca sa serveasca o mancare ,,aleasa” din portia batranilor, mancare servita cu acordul doctorului Zimbran Petrisor si a contabilei Leordean Vioric. Asa mizerie nu sa vazut nici pe timpul lui Buciuta, date fiind conditiile existente atunci. Nu se mai poate sta in mizeria existenta in bucatarie, pe holuri, in saloane unde râia si păduchii sunt la ei acasa(curatenie se face doar la doctoru Zimbran Petrisor si la dispensarul lui), sa nu vorbim de toalete caci îmi vine greaţa. Prea multe angajari(peste 25 de suplimentari in ultimii 3 ani) si pe ,,multi Euroi” a facut doctoru Zimbran Petrisor cu directoarea Ilea Cornelica si acuma începe a se vedea rezultatul.

    Apreciază

  6. sfinx667 zice:

    Vă mulţumesc frumos pentru vizită şi comenturi !
    @Oana, bine ai revenit printre noi ! Însănătoşire grabnică, frumoasă Crăiasa a elfelor şi spiriduşilor !
    Aveam nevoie de prezenţa şi suportul tău 😉 🙂
    calde îmbrăţişări şi multă sănătate ,
    Sibilla
    @pescăruş argintiu,
    sunt personaje care au suflete goale, plin le e doar chimirul şi garajul de X6 sau tuareg , mai nou observ că fac o mare concurenţă bişniţarilor, singuri îşi dau ” arama ” pe faţă …
    Nu eu îi fac ticăloşi, ei sunt, altceva decât ticăloşii nu cunosc ..
    Orice suport, orice, dar când e vorba de copilaşi, de suflete nevinovate, turbez, numai că la mine e altfel, tac şi fac, când tac e jale …
    Mi se pare firesc ca adresele sediilor Inspecţiei sociale să fie făcute cunoscute !!! Nefiresc e că angajaţii direcţiilor nu le cunosc, nu le-au fost aduse la cunoştinţă … doar sunt informaţii de interes public şi e de datoria lor să le facă ştiute … nu toţi oamenii deţin un PC sau blog, ori ei pe asta mizează, pe lipsa de informaţie ca să-şi vadă liniştiţi de ticăloşii, cotizând pentru păstrarea funcţiilor pe unde apucă în disperarea lor … jalnici, incompetenţi şi parveniţi …
    Dacă ar fi altfel poate s-ar abţine de la a citi de pe foi ce au de zis, chipurile … altceva decât să jongleze printre legi, să-şi căpătuiască nimşagurile şi să-şi umfle conturile-n bancă nu ştiu … vai de educaţia pe care o dau propriilor lor copii !
    Mulţumesc pentru susţinere sis !
    Sibilla
    @Gabriela Savitsky,
    asta spun şi eu, dacă vine o tragedie, din nefericire, eu sunt singura acoperită cu acte, dovezi, numai că pe mine nu aspectul acesta mă interesează,ci faptul că vreau schimbări pentru că se poate, şi să nu-mi zică mie nimeni că nu !
    Să ferească Dumnezeu să mă hotărăsc să plec din sistem, pentru că voi fi o voce mult mai puternică, nu voi arăta cu degetul ci , voi demonstra, da, chiar şi din mormânt, m-am gândit până şi la varianta aceasta în ultimul timp … la ce ameninţări şi presiuni am fost supusă în ultimii ani, am învăţat tare multe, şi voi duce lupta impotriva corupţiei , nu renunţ, spre tristeţea unora …
    Să-mi fie milă că i-a apucat pe unii tahicardia ? Păi eu am făcut preinfarct, am pierdut un copil născându-l prea devreme, şi am continuat să muncesc mai înverşunat, să am rezultate ca să aibă cu ce se făli ” şinie mi-s io … ”, nu mi-e milă de ticăloşi, nu, sunt nemiloasă, tristă şi mâhnită sunt că nu am avut şi mai multă putere, că nu m-am implicat şi mai mult, că nu am reuşit de una singură să şterg lacrimile unor copile care au fost măturate, ca să scăpăm de … ” probleme ”, doar nu era să transpire careva pentru … cum le zice oare pămătuful de ” dive ”, că tot ” uit ” … ” cauze pierdute ”, nu-i aşa?
    Când se va trezi careva să recunoască haosul şi lanţul multitudinii de slăbiciuni din sistem, va fi târziu, prea târziu să mai reparăm ceva în unele cazuri …
    Avem şi alte arme, cum ar fi avocatul poporului, instituţiile internaţionale, parte din presa centrală. adevărat nu toată … între timp aflarăm cine sunt tartorii unde facem ” sponsorizări ” , şi ne mirăm că există rapoarte pozitive în munţii de mizerie … când foşti secretari de primării căpătate cadou cândva, ajung acum în puncte cheie şi e timpul să se ” revanşeze ”, cică… ce să-i faci, au transpirat cam multe şi e o dovadă că ticăloşii au la rându-le duşmani … multe se pot verifica, foarte multe … chiar şi prieteniile interjudeţene 😉 🙂
    Nu pot sta liniştită, nu cât timp se încăpăţânează nemuritorii să se ţină cu dinţii de fotolii, nu cât timp sunt consideraţi de neânlocuit de către mari dregâtori, e tipul să recunoască până şi ei că păduchii s-au umflat şi ies pe frunte, uitând cine e capul …
    Cine verificî declaraţiile de avere pe propria răspundere,cine verifică arhivele ca să se facă nişte comparaţii, cine verifică dacă sunt şi cât timp la program anumiţi directori şi cum justifică prezenţa în două locuri sau trei în acelaşi timp, în toate plătiţi din visteria statului !
    Nu sunt bani pentru plata salariilor, păi să dea banii înapoi cei care şi-au dăruit ore suplimentare cu nemiluita şi s-au cadorisit cu salarii de zeci de milioane, sub umbrela neamurilor , de exemplu … Au păpat bugetul de ” compenteţi ”, banii înapoi sau, plătesc altfel, simplu .
    Ce, nu se pot verifica statele de funcţiuni sau statele de plată, organigramele momozaine sau plata orelor suplimentare , prime şi alte facilităţi şi/sau utilităţi, listele de rude şi rubedenii … ei na,din câte cunosc eu, se cunosc vinovaţii şi cei de acum şi cei de acum … 5 ani să zicem … ce ne tot învâtim în jurul cozii, curăţenie generală asta trebuie impus !
    Vom vedea, până când şi până unde … am răbdare şi nu şed, doar că anumite ” promisiuni ” nu-mi plac şi nu e bine să fiu subestimată când e vorba de copilul meu sau de cadouri de genul ” vei părăsii judeţul ” … şi dacă am oferte care ar putea produce un cutremur, hm ?
    Eu un lucru ştiu, nu fur, nu mint, nu m-am îmbogăţit de aci, dimpotrivă câte o carte am mai cumpărat, că nu-s bani la buget pentru ” tâmpenii”, sponsori găsesc când vreau eu musai ceva, nu am apelat la nimeni în interes personal, ci ca să fac mici bucurii, nu cumpăr tăcerea nimănui şi nu plătesc pe nimeni să zică ce vreau eu … dar nici prime pe spinarea mea şi-a altora nu va mai lua nimeni !
    Da, sunt căpoasă, cum naiba să fie bani la buget pentru salarii exorbitante,dar pentru câteva mingi sau o excursie, nu ! ? Cum să ierţi un copil câmd greşşte grav, dar să-l pedepseşti pentru nimicuri … mâna pe carte ” specialiştilor ” până când deveniţi profesionişti sau … la revedere ! CîăDoamne, Doamne nu dă cu boata ! Asta vreau, reformă pe bune căi de hârti ” parfumate ” e plină România … de aia geme… dar când va plesni buba în afară, ţine-te drace de ei , nu-i lăsa până la … decont !
    minunato, sănătate multă şi … Doamne Ajută !
    Sibilla
    @ Laura,
    Să-ţi răspund ca pră aişi … e colţişorl lui ” şinie mi-s io… ” şi cică toate vorbele-i încep cu invariabilul ” conform legii ” …
    De unde se deduce că sunt legi care trebuiesc regândite, dacă nu se mai poate … duhoarea e insuportabilă …
    Mulţumesc frumos pentru solidaritate , e vorba de destine, de suflete, de bani …
    numai bine,
    Sibilla
    @domnule Leordean,
    pe site-ul inspecţiei sociale, http://www.inspectiasociala.ro, găsiţi inclusiv nr. de telefon ale inspectorilor, e-mailurile, adresele exacte, spuneţi că există suspiciuni cu privire la corectitudinea unor personaje !
    Dacă aveţi suspiciuni şi acolo, adresaţi-vă direct doamnei Maria Muga, care ştie ce să văsfătuiască ! Adresaţi-vă şi Curţii de conturi, nu aduceţi acuze ci spuneţi limpede că există suspiciuni şi doriţi acces la informaţii publice, la avocatul poporului … numai să nu renunţaţi, aveţi toate motivele să luptaţi … cum să se umfle pe spinarea unor bătrâni năpăstuiţi … cereţi control şi verificări la organele competente, în măsură să raporteze apoi situaţiile constatate. Căutaţi pe acel site şi găsiţi nr de tel mobil al domnului Haidu Ovidiu, inspector regional !
    Vă doresc putere şi mult succes !!!
    numai bine,
    Sibilla

    Apreciază

  7. Gian Maria Volonte zice:

    Uneori simt ca suntem atit de neputinciosi in fata caracatitei mafiote.Tentaculele ei sunt lungi, ajung pina la capitala, pina in alte judete,pina la scaune sus puse.Dreptatea nu se va face cu una cu doua.Oamenii sunt lasi, se tem pentru scaunele lor sau sunt pe mina cu sefii lor.Tot speram la fiecare 4 ani ca vor fi schimbari,mergem cu din ce in ce cu mai multa scirba la vot dar tot ne ramine in suflet o mica speranta ca ceva se va schimba dupa alegeri.Dupa care alegeri?Citi sa mai sufere in tara asta, citi sa mai moara asteptind.Si caracatita ne ride in fata, na ati facut-o si p-asta si ce ati obtinut.Stati sa se linisteasca putin apele si vedeti voi represaliile!
    Am ajuns la concluzia ca numai cu propriile lor arme trebuiesc contracarati.Daca nu, luata o mitraliera si puscati,indiferent ce forma sau ce nume va avea acea mitraliera.Frica este un sentiment groaznic.Trebuie sa-i facem sa le fie frica.Sa ii facem sa nu aiba somnul linistit noaptea.A doua zi sa fie turbati si sa se intrebe :acum de unde vine raul?”
    Un plan subtil dar diabolic care sa le intinda nervii la maxim trebuie pus la cale.Cind lucrezi sub presiunea nervilor, faci greseli pentru ca urmaresti doar razbunarea.Cind esti calauzit doar de sentimente negative antrenezi in jurul tau doar actiuni negative.
    Eu nu ma astept ca institutiile de control sa faca vreodata curatenie.Curatenia va trebui de aici inceputa.Daca totul se face ?conform legii? ATUNCI TREBUIESC ZILNIC MONITORIZATI CUM RESPECTA LEGEA?
    Daca este atit de bine stiut ca de exemplu lunea are ore la Timisoara,lunea o vor cauta cel putin 10 persoane la birou.Si nu vom fi rai,vom mai astepta si alte citeva zile SI CEI 10 VOR FI 20 SI O VOR CAUTA IAR CIND ARE ORE si apoi cei 20 vor reclama la sefii directi.Apoi vor scrie in presa.Daca presa va fi alimentata saptaminal,nervii vor fi la maxim.Incet incet orele nu se vor mai putea tine SI ASA O FORTAM SA-SI IA SALARIUL PRIN MUNCA,”CONFORM LEGII”Si sunt multe idei.Am luat-o pe cea mai simpla ca doar nu le-oi vinde toate ponturile pe net.
    EU ZIC SA FIM OPTIMISTI!RAZBOIUL D-ABIA ACUM INCEPE!

    Apreciază

  8. sfinx667 zice:

    Ai dreptate !
    Eu am trimis azi in trei locuri si nu local si nu acolo unde se da telefon … niste CD-uri ! Pentru inceput, daca vor bal, apoi bal sa fie ! Pe limba lor, ca tot pe ea vor pieri !
    Nu voi putea sa dispar, caci, numai eu pot opri, dar nah … pentru orice ” eventualitate ”, am deja pe teava tot, s-o gasi careva sa apese si tragaciul, chiar daca nu eu …
    Alte judete insemnand Timişul , reiese din rapoartele pozitive din ultimul timp unde sunt oamenii lor, vom şi demonstra, cu dovezi, deocamdată am contactat tot ce mai e curat în ţară pe mail şi tel. nu am eu chef să mă scufund fără ei de gât, aşa se luptă, cu armele lor …. că tot vine timpul alegerilor, aleges-ar praful de mârşăveniile unora …
    Mi-am făcut bagajul, mental, mâine îl fac pe bune, apoi … apoi începe ! Pe faţă, cu nume, în blogosferă şi nu numai, nici să vreau nu mai pot da înapoi, destul !
    Dumnezeu nu mă va lăsa să mor de foame, pentru că nu am furat, nu am minţit, nu am omorât oameni, nu am ucis destine , am rămas eu tot timpul şi da eu spre deosebire de ei dorm noaptea somn limpede, îmi pot privi copilul în ochi, nu plătesc copii , nu falsific acte …. m-ai ştii naibii că arde vre-o arhivă curând, să nu se ştie că prin 2003-2005 erau roşiile 10 000 rol în piaţă, 15 000 rol în prvăvălii, dar se achiziţionau cu 45 000/kg de la o anumită firmă care ” căştigase ” pur şi simplu ” întâmplător ” o licitaţie … şi ăsta e cel mai mic mizilic, cel mai neînsemnat , hm, vorba ta, pe rând, încet cu răbdare … campanie să fie , de imagine !
    Despre desele plimbări, prietenii au filmat intrări şi ieşiri pe anumite porţi în două localităţi, în timpul programului … timp de un an numai şi wow ce-a ieşit …. tragii-comedie nu alta!
    Mâine faţă cu ”TPI”, inchiziţia …. o furnică faţă cu nepotul unuia şi verişorul altuia … relatări curând, acum sunt ocupată cu bagajele, m-au forţat să le fac !
    Vorba aia, după mine potopul …. e timpul !
    Gata cu nevinovaţii folosiţi ca masă de manevră, cumpăraţi şi cu aripile frânte, să vorbească hărtiile şi CD-urile, maşinile lor au vorbit doi ani, că tot au răsărit precum ciupercile, capitala parese tace şi se complace că deh … să vedem ce zice Europa, nu ? Dacă tot nu suntem învăţaţi să ne spălăm rufele în ogradă .
    Conform legii, nu va mai murii nimeni din cauza stressului de la servici …. e timpul ” deshumărilor ” de tot felul , destul !
    Mâine, de mâine, acum pastiluţele pentru inimioara şi la nani şi , bal să fie, căci insistă !
    Sibilla

    Apreciază

  9. leo zice:

    Dacă ar exista măcar câte un „nebun” ca tine în fiecare localitate din ţara asta, poate-poate ar ieşi de-o explozie a mămăligii ăsteia care greu mai se trezeşte din somnul ăla născător de monştri…

    Apreciază

  10. sfinx667 zice:

    Am să le demonstrez că eu nu mor cum au murit alte colege ale mele din cauza stressului la care au fost supuse la servici !!!
    Da aşa nemernici sunt, ticăloşi şi perverşi până-n măduva oaselor ! Ei bine duşo, pe redute … am să fiu furnica aia ce trezeşte leul din somn, deşi, stau şi mă întreb ce leu ăla , dacă îl conduce o specie ciudată …. banii, banii vorbesc !
    Poate când va exploda în presă, poate când vor vorbi şi alţii …. cine ştie,cert e că nu mă tem de ei, înţelegi? Asta îi seacă, nu mă tem de ei …. 😉 🙂
    Mulţumesc duşo Leo !
    Sibilla

    Apreciază

  11. sfinx667 zice:

    P.S. Să nu uit … ştiu că eu nu am voie să mă stressez, ştiu că sunt suferindă cu inima, şi mă hărţuiesc deja prea mult … de asta mă cheamă la inchiziţie şi nu oricum, au avut grijă să-mi panicheze mama şi copilul, pentru asta vor plăti ! La sârb toate-s până la mama şi copil !
    Sibilla

    Apreciază

  12. Gian Maria Volonte zice:

    A aparut un comment fain la articolul”CJ fara Buda”.
    E vorba despre o vizita a unui corp de control la nu stiu ce directie din tara romaneasca.URAAA!
    Cred ca s-au dus la o directie unde curge lapte si miere pentru copii,unde personalul le spune povesti la copii si ii dezmiarda seara inainte de culcare.Unde pe sefa cea mare nu o apuca somnul pina nu trece pe la fiecare centru sa se asigure ca totul este in ordine, ca acesti copii sunt bine ingrijiti si au tot ce le trebuie.Vorbeste cu ei, ii intreaba daca sunt multumiti daca au probleme.Le da chiar numarul ei de telefon ,daca e vreo probleme sa fie sunata la orice ora.Cei de la corpul de control au rams in extaz,au sunat-o pe sefa lor de la bucale si i-a zis, venim acasa inmarmuriti de placere, aici totul este nemaipomenit ,extraordinar, sublim dar lipseste cu desavirsire!

    Apreciază

  13. Gian Maria Volonte zice:

    Am uitat sa-ti spun ca am gasit pe o banca uitata o agenda in care acest corp de control isi luase notite.Mai era ceva fain acolo.
    Sefa asta lucreaza la protectie cite 12-14 ore pe zi si simbetele si duminicile.Face teren in tot judetul,copii de la centre i-au sarit in brate cind au vazut-o si corpul de control a ramas placut surprins.La maternali ce sa-ti spun ii controleaza aproape in fiecare zi.Ce mai e tare tipa! E ca si mama copiilor. Nici nu simt acestia ca sunt parasiti de parinti prin centre.Eu cred ca zilnic se roaga ei la Dzeu pentru aceasta femeie blinda si buna .
    In ce dracu de judet o fi sa o clonam si noi. Agenda aceasta are multe notite faine.O sa-ti mai scriu din ea!
    Noapte buna!

    Apreciază

  14. leo zice:

    @ Gian Maria Volonte
    din păcare numai paraziţii se pot înmulţi prin diviziune celulară, tocmai pentru că-s… nevertebrate… 😉
    şi uite-aşa, omul ce sfinţeşte locul rămâne valoros în special prin raritatea speciei…

    Apreciază

  15. Gian Maria Volonte zice:

    Serpii,napircile cum se inmultesc Draga Leo?
    Clonarea pare sa fie tot un fel de inmultire a speciilor.
    Si se poarta mai ales la vertebrate.Numai ca vertebrele unora sunt gelatinoase, se preling, se fac pres.
    Sa treaca oaia Dolly,leul argintiu si cine-o mai fi sef sau sefut pe acolo; trec peste pres se sterg pe picioare si isi vad de drum.
    Presul se ridica greu ,obosit de atitia care il iau in piciare zilnic.Incerca sa-si indrepte coloana sa se poata vedea in oglinda.Dar nu mai reuseste pentru ca a ramas cocosat de atitea poveri,de atitea minciuni zilnice.Dar mai bine ca nu-si mai poate vedea chipul in oglinda!I-ar fi rusine de rusinea sa!

    Apreciază

  16. sfinx667 zice:

    Măi să fie ….
    Numai eu nu ştiu nimic … tocmai eu care sunt Vrăjitoarea Rea …. vuieşte târgul şi mă opresc oamenii să mă întrebe ce le-a turnat cu venin ” şefa aia blândă ” , mic fiind târgul, aşa repede se scrug ele vorbele ….
    Da, da …. sigur că lapte şi miere … maşini noi, conturi în bănci, neamuri la căldurică , firme şi-un întreg lanţ al slăbiciunilor … sigur căe în extaz …. Să vezi numai cânds-o porni pe răzbunări … oare mă va călca maşina, mă taie cu şişul, sau vor continua cu stressul …. cică din stress chiar se moare, se zvoneşte că ar exista ceva exemple edificatoare prin … zonă…
    Ultima dată, la urgenţe, văzând ce spasme intestinale am, a zis medicul de gardă : ” doamnă, lucraţi la Rahova … ce naiba ? ”
    Specii pe cale de dispariţie … aha …. acum înţeleg de ce vor să şadă să ” sfinţească ” locuri şi locuri … într-u perpetuarea speciei au transmis moştenirile în familie … fiice, fii, nepoţi, verişori, verişoare …. bă da grea-s de cap …
    Da, oamenii pe la colţuri numai ” binecuvântări ” îi închină … da, da… iar ea continuă să se laude că are toată capitala la dejtul mic … om vedea !
    Sibilla
    P.S. Silă şi scârbă mi-e că angrenează suflete nevinovate în mizeriile astea !

    Apreciază

  17. SorinPLATON zice:

    Prin promulgarea legii cresterii cu 50% a salariilor profesorilor, Traian Basescu si o mare parte din clasa politica complice produc un act (condamnabil penal) de tradare si de subminare a intereselor economiei nationale. Trebuiesc luate toate masurile ce se impun, iar Parchetul trebuie sa se autosesizeze!

    Basescu ne tine in suspensori…asta…in suspans

    Cu stima,

    Dr.SorinPLATON
    pres.exec.Asoc.Cafeneaua Politica

    Apreciază

  18. Pingback: Protecţia copilului ??? ” România, ţară de origine pentru traficul de copii ” – Rapoarte care ar trebui să doară şi să dea de gândit ! « Sfinxul

  19. FILOFTEIA zice:

    Sunt asistent maternal. Aceasta meserie in viziunea unora ,suntem pleava societati, cu toate ca noi suntem speciali,nu oricine poate accepta sa creasca un copil strain si sa-i dea si toata dragostea de care are nevoie.Functionarii publici din directie ne marginalizeaza.Noi suntem cei care le fac „probleme”.Legislatia privind drepturile copiilor nu se respecta.La controalele efectuate trebuie sa luam asupra noastra si greselile altora,altfel suntem dati afara.Persoana care face evaluarea psihologica este o persoana care ea insasi are probleme.Ni se spune sa facem lucruri contradictorii.Nu este autorizata si totusi pe noi ne testeaza psihologic.Sa las problemele pe care le intampinam noi.Problemele mari apar la copii,acestia sunt mutati de la un asistent maternal la altul ca pe obiecte, in detrimentul copilului,dupa bunul plac al unor asistenti sociali.Asiatenti sociali care nu ar avea ce cauta in sistemul de asistenta sociala.Un asistent social care ia copilul de la asistentul maternal si-l duce in centru.Un copil caruia ii mergea bine la AMP.Este dus in centru unde este abuzat fizic de catre alti copii si psihic prin mutarea lui intr-un mediu ostil.Acest copil va fi un copil pierdut.Acesta este numai un caz.Sa vorbesc si de copii care sunt integrati fortat in familii?Este o drama.Acesti copii au tot ce le trebuie la un AMP,dupa care sunt trimisi in familii care nu au ce le oferi.Da,sunt de acord cu reatregirea familiei,dar daca familia nu si-a rezolvat problemele pentru care a fost luat copilul si totusi il duci acolo…Pentru o perioada ii oferi acestui copil toate conditiile si dupa aceea il dai unor bunici care n-au ce sa-i afere..cred ca este prea mult.Acesti copii sunt socati psihic si desi au facut progrese foarte mari la AMP,ei dusi in familie o iau ca pe o pedeapsa si sunt socati psihic.Ma intreb de ce statul cheltuieste cu acesti copii pentru o perioada de timp si-i arunca de unde iau luat?Este peste puterile mele de a intelege.In concluzie:arati copiilor pentru un timp pe Dumnezeu dupa care il trimiti la cel cu coarne.Vi se pare normal?Acesti copii nu vor mai fi recuperati niciodata sau cu costuri enorme,materiale si umane.Incercati si va puneti in situatia acestor copii.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.