Kosovo je Srbija !

KOSOVO JE SRBIJA !

Secretarul Serbiei pentru Kosovo, Oliver Ivanovic, a sugerat că lumea are de învăţat „o lecţie” din ambele conflicte. „Conflictele internaţionale nu pot fi rezolvate prin forţă, violenţă şi încălcarea legii internaţionale”, a afirmat acesta.

Sursa :www.setimes.com

Srbija u srcu :

Adunarea Generala a ONU a aprobat miercuri cererea Serbiei de a sesiza Curtea Internationala de Justitie (CIJ) cu privire la legalitatea independentei Kosovo, o masura ce ar putea incetini integrarea fostei provincii sarbe in comunitatea internationala.

Potrivit asteptarilor, instanta de la Haga se va pronunta peste un an sau doi, arata Reuters.

Adunarea Generala a adoptat o rezolutie redactata de Belgrad, in care a decis sa ceara avizul consultativ al CIJ in urmatoarea problema: „Declaratia unilaterala a independentei institutiilor provizorii ale administratiei autonome a Kosovo este conforma cu dreptul international?”.

Textul a fost adoptat cu 77 de voturi pentru, sase impotriva si 74 de abtineri.

Belgradul sustine ca un aviz judiciar neutru va contribui la atenuarea tensiunilor din regiune, dar sustinatorii independentei Kosovo sunt de parere ca aceasta decizia va ingreuna si mai mult integrarea Pristinei in comunitatea internationala, explica Reuters..

Curtea Internationala de Justitie, cea mai inalta instanta judiciara a ONU, poate da, insa, un aviz consultativ, fara caracter obligatoriu, aminteste AFP.

Pana in prezent, 48 de tari din lume au recunoscut independenta Kosovo, dintre care 22 de membri UE. La randul lor, Macedonia si Muntenegru vor recunoaste in curand fosta provincie sarba, a declarat miercuri o sursa diplomatica occidentala, la Ohrid (Macedonia).

Sursa : www.ziare.com

Kusturica – Kosovo je Srbija :

120 din cele 192 de state membre ale Naţiunilor Unite sprijină iniţiativa Serbiei de a cere avizul Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) privind legalitatea independenţei Kosovo.

Serbia speră că un aviz favorabil al CIJ ar permite revenirea la masa negocierilor pentru clarificarea statutului Kosovo.

CETNICI SVI ZAJEDNO,KOSOVO JE SRBIJA! :

„A venit timpul unui dialog adevărat între sârbi şi albanezii din Kosovo“

Kosovo a fost ieri subiectul unei dezbateri aprinse, în care deputaţii europeni şi-au exprimat părerile diferite privind declaraţia de independenţă din 17 februarie.

„Independenţa Kosovo nu reprezintă un precedent, este un caz sui generis“, a spus deputata europeană germană Doris Pack (Grupul Partidului Popular European (Creştin-Democrat) şi al Democraţilor Europeni). Dumneaei crede că independenţa Kosovo era inevitabilă, dar şi-a exprimat îngrijorarea faţă de soluţia pe care au găsit-o kosovarii. Domnul Hannes Swoboda (Grupul Socialist din Parlamentul European, Austria) a remarcat: „Înţelegem sentimentul pierderii în Serbia[…], dar nu s-a găsit o altă soluţie“.

„Mai multe state membre au subminat în mod periculos credibilitatea dreptului internaţional sprijinind declaraţia unilaterală de independenţă a unei provincii care aparţinea unui stat suveran membru ONU“, a spus deputatul european francez Francis Wurtz (Grupul Confederal al Stângii Unite Europene/Stânga Verde Nordică).

Ministrul sloven de externe, Dimitrij Rupel, a spus în numele Consiliului UE: „Uniunea Europeană are nevoie de Serbia şi Serbia are nevoie de Uniunea Europeană. […] A venit timpul unui dialog adevărat între sârbi şi albanezii din Kosovo, între Serbia şi Kosovo, între Serbia şi UE“.

„Acest moment este dificil pentru Serbia“, a spus comisarul european pentru extindere Olli Rehn. „Cu toate acestea, trebuie să întoarcem pagina asupra trecutului. […] Condamnăm violenţa şi cerem liderilor şi oamenilor din regiune să îşi păstreze calmul şi să menţină pacea şi stabilitatea“, a adăugat domnul Rehn, mulţumind în acelaşi timp Parlamentului European pentru sprijinirea perspectivei UE în Balcani.

Sursa : www.europarl.europa.eu

Kosovo je Srbija !!!

Sibilla Poesis

clipuri preluate de pe youtube

informaţii preluate de pe : http://www.ziare.com

http://www.europarl.europa.eu

http://www.setimes.com

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Kosovo je Srbija !

 1. leo zice:

  Nu pot să cred că parte a poporului yugoslav a decăzut într-atât încât provincii desprinse din Yugoslavia să recunoască mârşăvia cu Kosovo!!!
  Parcă patria dinupăturicilor şi a brutuşilor ce şi-au tot vândut conducătorii nu mai îmi pare aşa tristă…

  Apreciază

 2. Dejan zice:

  Stau de ceva timp si ma gandesc care sunt sansele Serbiei la CIJ. Sunt foarte multe tari care nu si-au exprimat pozitia fara Kosovo. Pana acum, doar cateva tari cu frica de Washington s-au grabit sa recunoasca aceasta independenta falsa.

  Serbia a castigat dreptul de a-si mentine pozitia la Haga dar nu trebuie sa se considere invingatoare, deoarece este prea devreme. Acest fapt ar putea fi doar un motiv, de data aceasta legal, pentru legitimitatea Kosovo. Este unul din gandurile mele negre, privitor la aceste evenimente si de aceea m-am cam ferit sa ma pronunt. Pana acum principalul argument al sarbilor a fost ca ONU nu si-a dat acordul. Dar ce se va intampla daca decizia va fi una negativa pentru ei?

  Eu sunt constient ca Serbia nu va mai avea intreaga provincie Kosovo, dar este esential sa salveze regiunile unde mai traiesc sarbi, deoarece acestia se afla intr-o situatie ingrijoratoare. Guvernul de la Belgrad trebuie sa se gandeasca foarte mult la ei.

  Dobro Vece, Sibilla !

  Apreciază

 3. sfinx667 zice:

  Vă mulţumesc frumos, amândurora !
  Kosovo je Srbija !
  @ duşo Leo,
  da, Macedonia şi Muntenegru … să le găsim scuze că nu prea au de ales … eu una refuz !
  În fine io-s jumate sârb, niciodată nu renunţ la luptă, fie ea şi aparent paşnică, o luptă pierdută nu e un război pierdut, şi sufletele mari nu se vând !
  O, boje, o boje …
  Trebuie să fie tare triste în tristeţea lor, şi Macedonia şi Muntenegru …. Srbija e singura ţară ce ştie ce e DEMNITATEA ?
  Mult va mai fi scuipat el obrazul Srbijei ? Nimic să nu uite bravul popor sârb, nimic ! Mare tristeţe şi durere, când până şi fraţii te părăsesc ….
  Oare de ce-mi vin acum în minte versuri ce aparent nu ar fi nimerite …
  cu tristeşe le trăiesc pe toate,
  cât de dragă-mi eşti singurătate ….
  …. dar măcat la una dintre Cine,
  Dumnezeu să bea un ceai cu mine ….
  Toţi ştiu , toţi, mai ales trădătorii, viermii şi cameleoni, Kosovo a fost şi este pământ sârbesc, e inima Srbijei, e Sacru pentru poporul sârb … poate că într-o zi…
  Justiţia divină mai are de zis multe, ştiu, nu va încălzi suflete maturizate mult prea devreme, nu va învia morţii, nu va şterge sângele vărsat pentru poftele, interesele şi influenţele unora… dar generaţiile de mâine trebuie să ştie adevărul, trebuie să-şi cunoască eroii, care nu-s criminali de război ci doar apărători ai neamului, criminali sunt cei din umbră şi marionete gen Clinton şi Bush şi naiba să-i pieptene câţi nemernici or mai fi …. uf….
  Kosovo je Srbija !
  Sibilla

  Apreciază

 4. sfinx667 zice:

  @druje Dejan,
  Washington, e egal cu zero la ora asta … vai de steaua lor de prăpădiţi de foşti poliţai mondiali, cum le place să se alinte în nemernicia lor !
  Vine ea şi vremea altora, ştiu eu ce zic ! Niciodată nu zic nimic întâmplător …. Teritoriile din nord sunt şi le …. obosite, de prea multă făţărnicie şi ticăloşie… a cui, a celor ce numai fraţi nu s-au dovedit a fi !
  Dacă decizia va fi una negativă, pot să se ducă dracului cu denumirile lor de faţadă de mari organizaţii mondiale … înseamnă că recunosc că sunt unelte şi marionete în măna altora, e limpede ! Să fie organizaţiile oculte Stăpânii Planetei ? Ei bine, nici ăştia nu-s nemuritori, da, mereu vor fi, dar nici noi nu am crăpat şi suntem în picioare, mai mult, e departe de a se fi zis ultimul cuvânt … numai când suntem puşi în situaţii similare pricepem ?
  Dejane, Dejane … nici eu nu-s foarte optimistă, dar nici pesimistă nu-s, oare am început să-mi picur răbdarea sărbească prin vene … hvala Bogu …
  Kosovo je Srbija !
  Dobro vecer, druje !
  Hvala lepo za sve 🙂
  Sibilla

  Apreciază

 5. Vania zice:

  De învăţat din toată istoria este că albanezu-i tot un fel de cecen…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.