Se aude ? …

Se aude ? …

Motto :

” Adesea vorba cea mai rea cuprinde învăţătura cea mai bună. ”  ( Nicolae Iorga )

Poate se aude un ecou măcar , în instituţiile unde se practică acceptarea yalelor pe uşile dormitoarelor copiilor/tinerilor, aceştia neputând fi supravegheaţi, nu se pot preveni sau nu se poate interveni la timp în eventualitatea , iată, a unui caz ca cele de mai jos !

Chiar dacă e vorba despre o instituţie de ocrotire ce găzduieşte copii/tineri fără handicap, sunt cunoscute , sper, etapele de dezvoltare şi probleme, tulburări de comportament specifice unor vârste, cauzate de factori multipli … oare nu e bine să prevenim ? Oare onorat şefii cărora copii/tinei mai înfigăreţi le forţează mâna impunându-se, şi li se acceptă prezenţa încuietorii, se gândesc în adevăr la eventuale consecinţe ce decurg din astfel de  ”erori umane ” necugetate ? Şi dacă în spatele unei uşi încuiate se iscă o bătaie, sau un copil se automutilează, sau Doamne fereşte, se aruncă în gol ? Cine răspunde, cine va plăti rănile, tristeţile … nu sunt suficiente cadre medicale, lipsesc psihologii, nu e bine să fie preîntâmpinate astfel de drame ?

De ce este nevoie să se tot întâmple tragedi ca să ne trezim la realitate ?

Sibilla Poesis

Frica are mai multă imaginaţie decât curajul.  ( Nicolae Iorga )

Una rea !!!

Un adolescent in varsta de 16 ani a murit la Spitalul de Urgenta „Sf. Pantelimon”, din cauza unor complicatii rezultate pe fondul automutilarii.

Adolescentul era internat intr-un centru pentru copii cu handicap neuropsihic sever din coumuna Costesti, informeaza Evenimentul Zilei.

Alexandru Stan a ajuns la spital in coma, medicii constatand ca suferise un traumatism cranian. Tanarul isi petrecuse intreaga viata la Centrul de recuperare din Costesti, suferind de retard mintal.

Din cauza bolii, in stare avansata si a mediului, copilul si-a provocat mai multe rani lovindu-se cu capul de zabrelele patului in care dormea.

Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Vrancea au confirmat ca stiau despre tendintele de automutilare ale adolescentului, dar au afirmat ca acesta era supravegheat de cadrele medicale.

Autoritatile locale au demarat o ancheta pentru a stabili conditiile care au dus la decesul copilului.

Sursa : www.ziare.com

Fiecare întâmplare şi faptă are şi ea un adevăr: deprinde-te a-l culege.  ( Nicolae Iorga )

Asta da veste bună, în sfârşit !

Una bună !!!

Subvenţia medie lunară acordată persoanelor asistate din unităţile de asistenţă socială, administrate de asociaţii sau fundaţii, va creşte de la 1 ianuarie 2009, în urma unei hotărâri adoptate, miercuri, de Guvern. Sumele se vor mări diferenţiat, până la circa 250 de lei, în funcţie de tipul centrului social care oferă serviciile. Astfel, potrivit propunerii Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, subvenţiile vor fi acordate pe patru categorii de centre – 250 de lei pentru centrul rezidenţial, 175 de lei pentru cel de zi şi 120 de lei pentru unitatea de îngrijiri la domiciliu. Pentru cantinele sociale şi alte servicii de acordare a hranei, subvenţia va fi de 90 de lei. Până acum exista un singur nivel al subvenţiei, în valoare de 89 de lei, pentru toate persoanele, indiferent de tipul centrului social.

Sursa : www.ziare.ro

Învăţătura trebuie să fie uneori un drum, totdeauna un orizont.  ( Nicolae Iorga )

A pedepsi trebuie să însemne totdeauna a îndrepta.  ( Nicolae Iorga )

Sibilla Poesis

surse : informaţii preluate de pe – www.ziare.com şi www.ziare.ro

citate preluate de pe www.citapedia.ro

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Atitudini și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Se aude ? …

 1. Dejan zice:

  Te felicit pentru actiunea ta de a scoate la iveala acele multe lucruri oribile din sistem. Sunt niste realitati crude care nu ar trebui sa se intample in nici o tara din lume, indiferent ca ea este sau nu in UE, NATO samd…

  Este binevenita si initiativa guvernului, dar aceasta trebuia sa vina mai devreme, nu aproape de campania electorala…

  O zi excelenta, Sibilla…si sa ma scuzi ca nu am comentat in cadrul acelui articol cuvintele acelui individ cu functie de presedinte de tara.

  Dejan

  Apreciază

 2. Noi te auzim, draga mea, energiile transmise de tine le simtim, totul e sa le acordam ragaz sa difuzeze in fibre si muschi… 😉
  Ecoul chemarilor tale se va face tot mai simtit, e nevoie doar de un pic de rabdare, sunt convinsa.
  Iti punctez trei reflectii dintr-un grup mai mare de aforisme, apartinand unui jurnalist in devenire…
  „1.Constructia unei societati trebuie sa inceapa cu institutiile de corectie. Daca avem legi corecte si pedepse dure vom putea mentine ordinea.”
  „2. Daca oamenii vor vedea ca pot fi sanctionati, se vor gandi de doua ori inainte sa intreprinda ceva…”
  „3. Mai bine avem doi-trei prieteni adevarati decat 1000 de profitori care ne lauda calitatile, dar care ne vor parasi la prima greutate.”
  (Petre Andrei Fluerasu)
  O seara binecuvantata cu daruri de suflet si plina de armonie, sis ! 🙂

  Apreciază

 3. LIA zice:

  poate si „cu inca alte voci ” precum a ta ,se va „auzi.”..desi eu sunt „departe” de toate informatiile despre aceste situtii , imi dau seama cat de greu trebuie sa fie sa vezi si, sa lucrezi intr-un astfel de sistem – ce citesc acum,aici la tine, ma ingrozeste. Sa ai grija de tine ingerii sa te ocroteasca!

  Apreciază

 4. g1b2i3 zice:

  Sibilla,se intampla multe tragedii cu copiii.Iar acei copii napastuiti de soarta sunt tratati ca niste obiecte.Am vazut emisiuni cu astfel de copii care,avand parte de iubire si ingrijire,au fost asemenea celorlati copii.
  Multa sanatate,Sibilla si sfarsit de saptamana placut!
  Gabi.

  Apreciază

 5. sfinx667 zice:

  Vă mulţumesc frumos tuturor !
  @Dejan,
  Da, sistemul e bolnav, dar atitudinea mea vrea să spună mai mult, că se pot face încă lucruri uluitoare, numai să se vrea !
  E nefiresc ca oameni cu suflet, oameni deosebiţi din sistem, oameni cu funcţii mari să tot repare şi să descâlcească ce încurcă nişte încurcă lume, nişte parveniţi şi puşi doar pe căpătuit, care, altceva decât să dezinformeze şi să-şi scuipe veninul pe tot ce ating, nu ştiu … a, ba da, ştiu să reproducă mecanic ceva expresii frumos ambalate şi să se fălească cu rezultatele muncii altora de la înălţimile de unde au falsa impresie că nu vor pica vreodată !
  Da, Dejan, iniţiativa guvernului e târzie şi totuşi binevenită …
  Despre lipsa comentului tău la cuvintele … să nu zic cum, te înţeleg perfect, ne-a cam lăsat fără cuvinte, asta îi e stilul de mari ” succesuri ” …
  Un sfârşit de săptămână binecuvântat , druje Dejan !
  Sibilla
  @pescăruş argintiu,
  mulţumesc pentru gândurile de suflet, am răbdare, eu personal m-am acoperit de hârti, dar important e totuşi ca tragediile să nu se mai întâmple şi se pare că surzii tot nu aud, sunt mai mult decât inconştienţi !
  Pline de profunzime aforismele aduse de aripile tale-n dar, sper să le citească şi … alţii !
  Sfârşit de săptămână binecuvântat şi pupici Marei tale, minunată mămică !
  calde îmbrăţişări,
  Sibilla
  @LIA,
  da, Cineva Acolo Sus mă iubeşte şi mai presus de orice iubeşte puii de zâmbete !
  Şi da, deja mă rog ca îngerii să mă ocrotească, primesc ” mesaje ” de genul ” ai grijă ce scoţi pe gură ”, numai că, nu voi face ce se aşteaptă, însă, am să fac ceea ce nu se aşteaptă, pentru că, nu trebuie să se mai întâmple … să greşeşti e omeneşte, să persişti în greşeli e deja nesimţire şi ipocrizie, şi, trebuie denunţată !
  Un sfârşit de săptămână minunat, dragă LIA !
  numai bine,
  Sibilla
  @g1b2i3,
  Gabi dragă,
  Sunt copii, cu nevoi, cu probleme, cu , da, tulburări de comportament, aidoma tuturor copiilor la anumite etape de vârstă, nouă adulţilor ne revine sarcina să ştim, să avem ânţelepciunea necesară să recompensăm ce trebuie şi când trebuie, să intervenim şi să fim fermi, când trebuie să fim severi, nouă … ei sunt şi vor fi mereu roadele priceperii sau dimpotrivă a nepriceperii noastre !
  Multă sănătate şi ţie, dragă prietenă şi-un sfârşit de săptămână pe măsura sufletului tău bun şi limpede !
  mulţumesc,
  Sibilla

  Apreciază

 6. Pingback: Protecţia copilului ??? ” România, ţară de origine pentru traficul de copii ” – Rapoarte care ar trebui să doară şi să dea de gândit ! « Sfinxul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.