SURAS, INTRE CER SI PAMANT …

SURAS, INTRE CER SI PAMANT …

Sa cumpanim putin si, sa luam aminte … si de la firul ierbii avem a invata, totul e sa ne straduim sa privim in fata, ce se poate, ce nu se poate si, sa capatam cu timpul, cu rabdare, culegand roadele fiecarei experiente de viata, acel echilibru care sa ne permita penetrarea stancii, spre claritatea si profunzimea intelepciunii . O minune, un miracol al desavarsirii, este mica floare de colt,, firava si delicata si totusi atat de rezistenta, fragila si totusi puternica, simpla si atat de profunda in acelasi timp, atarnata intre Cer si pamant, cu privirea inaltata spre adancul departarilor si radacinile bine infipte in … stanca … fascinanta aceasta floare a stancii, pe care, legendele spun ca Zeii ne-au daruit-o spre a ne fii exemplu , model de a invata noi insine ce inseamna supravietuirea, durabilitatea, nemurirea … Mica floare de colt si-a construit casa in stanca si, rezista de mii si mii de ani, de ce oare cu greu ajungem la ea spre a ne bucura de privelistea si spectaculozitatea splendorii arhitecturii sale …. trebuie sa fim de acord, nu este rara cat este greu si accesibil drumul, calea spre a ne bucura de implinirea ei … Ce are de invatat OMUL de la Floarea de Colt ? Sa luam de exemplu, construirea relatiilor durabile si sa pornim de la simboluri : floarea de colt este simbol al prieteniei si sperantei, al nemuririi . Se zice ca Zamolxis i-ar fii daruit Sybillei Erithreea aceasta floare de colt in semn de pretuire pentru toate ofrandele, arderile si sacrificiile, in slujba intelepciunii si Luminii si, ca sanctuarele si altarele erau strajuite de flori de colt …

Relatiile durabile se sprijina pe patru stalpi : intelegere, respect, incredere si dragoste. Cel mai ” puternic ” mai rezistent stalp al unei relatii este dragostea, dragoste care este prezenta in toate, iar cel mai ” fragil ” stalp este increderea . Respectului nu i se acorda atentia cuvenita, este deseori tratat cu superficialitate sau, mai grav este neglijat in mai mica sau mai mare masura, ori, in totalitate. Pilonul intelegerii are la randul sau nevoie, pentru a se contura, consolida si desavarsii in totalitate, de elementul timp. Fiecaruia din cei patru stalpi pe care se sprijina intreaga arhitectura a unei relatii durabile, rezistente, trebuie sa i se acorde timp, atentie, importanta, daruire , arta si suflet. Fiecare din cei patru stalpi trebuie modelati, construiti, consolidati, desavarsiti si nu in cele din urma, „intretinuti” pentru a rezista la „intemperii” de orice fel. Nici unul din stalpi nu-l poate inlocui sau compensa pe altul din ei !

Dragostea presupune in primul rand siguranta si securitate, sa poti sa fii tu insuti in prezenta cuiva, sa respiri acea philia prin toti porii fiintei tale in acelasi timp cu celalalt suflet … In dragoste simtim de multe ori nevoia de a fii sprijiniti sau , suntem pusi in situatia de a sprijini noi insine fiinta iubita. E foarte important sa nu infrunti si sa nu te confrunti singur cu lumea, cu ceea ce te inconjoara, cu incercari, putinte si neputinte. Avem nevoie de a fii aprobati, de recunostere, de a nu fii singuri, nici in momentele bune si, cu atat mai putin in cele neplacute. Tot de dragoste ne leaga si satisfacerea nevoii noastre de apartenenta, de a fi acceptati si nu respinsi sau exclusi de catre grup, comunitate, societate. Cu totii traim, tresarim si n purtam bucurii su poveri, ne plutim zborul mai lin, daca primim si ni se daruie ferestre deschise ale inimilor, ce tasnesc firisoare de lumina si mangaiere spre noi. Dragostea este incununata de grija, asigurarea confortului si bunastarii noua si celorlalti, grija pe care o exprimam nu numai prin desertaciuni ori lucruri trecatoare. Desigur, sunt lucruri indispensabile supravietuirii si care isi au fiecare importanta lor, insa gasim si in simplitate implinire mai multa decat in opulenta si fast desart … grija se exprima si se manifesta prin cuvinte , prin fapte, demonstrand ca-ti pasa fara sa ti se ceara aceasta, si, nu ” trambitandu-ti grija ” ci, pur si simplu daruind-o, fara asteptarea rasplatei, recunostintei. Suntem compatibili in dragoste, atunci cand dorim sa fim acceptati si ii acceptam pe ceilalti fara ca sa exercitam presiune, fara sa ajugem in situatii de a dori a ne schimba fortuit si cu orice pret pentru a fii pe plac, fara sa fim pusi in situatii de a-i schimba pe ceilalti spre a-i place . Este, iata, un aluat care trebuie plamadit cu infinita daruire, ardere benefica si care dospeste mai apoi devenind o inima zambet .

Stalpul increderii trebuie conturat, construit si desavarsit printr-o abordare si o atitudine pozitiva, sanatoasa, benefica, inspiranta .Actionand astfel, purtarea si manifestarile noastre comportamentale devin luminoase, zambitoare, ne bazam pe ceilalti si ei se bazeaza pe noi. Increderea o capatam nu peste noapte, adevarat, dar nici asteptand sa se aseze la picioarele noastre ceva care ni se cuvine sau, impunand-o, nu … ci, fiind increzator in puterile tale, avand incredere in ceilalti, acordand credit, o sansa de a ti se arata, nejudecand amanunte nesemnificative, neglijabile ci acordand cu daruire dragoste, zambete neconditionat, toate acestea presupun a-ti asuma din start riscul nereusitei , al dezamagirii, al suferintei. Daca nu risti insa, nu cunosti, nu vei stii, nu ti-ai acordat nici o sansa. Sigur ca nici cu ” capul inainte ” nu te poti avanta intr-o relatie, insa nici izolandu-te sau ridicand un zid in jurul tau inca inainte de a surade sansei .

Al treilea stal al relatiilor durabile este respectul si, este de atat de multe ori cel mai neglijat. Esential este a te respecta pe tine insuti mai intai de toate, sa-ti cunosti valoarea pe care o ai , pretuindu-te pe tine insuti, ceea ce ai tu mai de pret si ceea ce ti-a daruit Dumnezeu, desigur nu fiind narcisist si nici prin intermediul megalomaniei vei ajunge sa te respecti, apoi abia, vei putea sa-i respecti si pe ceilalti. Recunscand valoarea celorlalti nu inseamna ca nu te respecti pe tine, respectul ar fii de dorit sa fie reciproc, asa cum e firesc, sa ne respectam intre noi pentru darurile,calitatile, harurile pe care le avem, caci, in fiecare din noi e ceva bun, e o samanta de frumusete, descoperind-o si udand-o cu respect, bunatate, rabdare, vom face sa inmugureasca acea samanta . Suntem individualitati, in inima ta un om poate valora ceea ce nu are pret in fata altuia , nu ne putem compara, respectul ne apropie si in nici un caz nu ne indeparteaza , absenta sa insa, da . O mama isi iubeste copilul neconditionat, este al ei, nu-l compara, iti iubesti partenerul si vezi in el ceea ce alti nu vad, il respecti pentru ca tu ii stii parti, calitati pe care altii nu le observa, nu le cunosc, respectandu-l pe cel ce te respecta, se creeaza o legatura trainica. Avem potential si calitati unice, le putem dezvolta pentru a ne implini vise si idealuri, viata. Atitudinea noastra spune celuilalt daca-l respectam sau nu. Recunoscandu-i si aratandu-i celuilalt recunoasterea meritelor, faptelor sale, ii dovedim respect si, aceasta nu tolerandu-l si nici fiind nepasator fata de ceea ce el infaptuieste. Incurajandu-i pe ceilalti, laudandu-i, chiar si atunci cand ei nu au incredere in fortele proprii, le dovedesti ca-ti pasa de ei, ca-i apreciezi, ca-i respecti. Sa crezi in prietenul, iubitul, apropiatul, semenul tau, mai ales atunci cand lui ii slabeste increderea in el insusi, ii dovedesti astfel ca-l respecti. Atunci cand iti arati aprecierea si admiratia fata de o persoana, iti exprimi de fapt satisfactia si recunoasterea pentru meritele pe care le are, este cea mai frumoasa dovada de respect. Aratandu-ne respectul fata de altii, fiindu-le alaturi fie si numai prin comunicare, sau, prin comunicare nonverbala, ori prin fapte, prezenta sau absenta unor cuvinte, ii apreciezi si stimezi si asta e o dovada de dragoste . Respecti o persoana pentru ceea ce spune, dar, o respecti si pentru ceea ce nu spune, tot o forma de respect este, si daca aceea persoana nu te respecta, iar tu continui sa-i fii alaturi in momentele de dificultate, ii oferi un model , recunoasterea si aprecierea venind cu timpul, nu neaparat verbal, dar o vei simti.

Stalpul intelegerii, este deseori trecut cu vederea si numai acordandu-i atentie si importanta poti creea o relatie durabila. Intr-o relatie, intelegerea se consolideaza in timp, prin cunoastere si comunicare permanenta. Acolo unde nu exista comunicare sau exista carente de comunicare si intelegerea are de suferit, se instaleaza raceala si relatia scartie , nu este una durabila. Sa te pui in situatia celuilalt, sa stii sa-l asculti, sa anticipezi cand doreste sa fie ascultat , sa impartasesti cu celalalt trairi bucuri si neimpliniri, sa te straduiesti sa vezi si prin ochii celuilalt pentru ca sa intelegi punctul sau de vedere, mai ales daca nu coincide cu al tau, caci, nu poti ajuta, indrepta, corecta, ceea ce nu cunosti sau, te incapatanezi a nu-ti pierde timpul a cunoaste. Sa inveti sa pui intrebari, sa oferi raspunsuri, sa intinzi o mana, sa oferi un zambet, sa inveti sa te lasi mangaiat de zambetul celuilalt sa stii sa-l primesti …. toate acestea sunt esentiale unei bune intelegeri.

Cei patru stalpi, piloni ai relatiilor durabile implica riscuri, asumandu-ti riscuri, stii din start ca poti fii dezamagit, insa, orice relatie comporta riscuri, cand iei decizia, hotararea deloc usoara de a avea o relatie durabila cu cineva, chiar si o relatie pe care tu o doresti una durabila de prietenie, iti asumi riscul nereusitei. Neasumandu-ti riscuri, nu poti ajunge la desavarsirea unei relatii durabile, nu intr-u totul, ideea ca ai putea fara sa-ti asumi nici un risc este falsa, mai devreme sau mai tarziu vei accepta riscul asumat. Insa, o data ce ti-ai asumat aceste riscuri, recompensele pentru hotararea sanatoasa pe care ai luat-o nu vor intarzia sa apara. Faptul ca nu aireusit sa construiesti o relatie durabila nu trebuie sa te descurajeze, vina nu trebuie cautata doar unuia, unul din stalpi sigur s-a clatinat, sau mai multi … i s-a acordat poate prea multa atentie unuia din ei si a fost altul neglijat, nu se pot compensa, atentia si importanta trebuie acordata in mod egal, si, relatia va dainui, nu se va clatina, iar daca se clatina, unul din stalpi poate ca se cere ” consolidat ” , deci inca mai exista sanse de reusita, de construire a unei relatii durabile, insa nu singuri vom putea face asta, ci, impreuna cu ceilalti, iar daca celalalt nu doreste, faptul ca tu arzi prea mult nu intareste lipsa interesului celuilalt, ajungi la ” acolo unde dragoste nu e, nimic nu e ” …. nu e nici incredere, nici respect, nici intelegere …. Floarea de colt si-a infipt stalpii in stanca, sta dreapta si zambitoare spre cer chiar si pe cele mai inclinate, infricosatoare, indraznete creste, stanci … pentru ca radacinile-i sunt adanci, rezistente, deci baza intr-o relatie duce la durabilitatea ei. Sa avem grija pe ce temelie ne construim relatiile, sa ne asumam risuri, sa pasim cu toate acestea increzatori, sa nu renuntam in fata unei neimpliniri, sa continuam sa speram, sa ne ridicam dupa fiecare ingenunchere si, sa ne oferim de fiecare data inca o sansa, mai ales sa continuam sa raspundem provocarilor vietii si infrangerilor zambind …. sa invatam de la mica floricica a stancilor… dupa orice furtuna, cutremur, ploaie sau seceta, ea e inca acolo, mereu acolo. Si daca s-ar pravalii muntele si samanta ei tot in stanca ramane si isi va rasari zambetul din stanca mai apoi … Daca dorim reusite si dobandirea intelepciunii, suntem pe Calea devenirii, pe calea buna , cea a Luminii, cautand a pretui si, a respira prin admiratie si invataturile pe care ni le ofera muntele, stanca si floricica stancii, sa ne straduim a fii flori de colt si stanci, caci, si Zamolxis , Zeul Stancilor, Zeul din Stanca a zambit florii de colt si, floarea de colt este surasul sau de nemurire pentru si catre noi, o sansa pe care ne-a oferit-o in speranta ca noi sa ne dorim a reusi …

Sibilla Poesis

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

50 de răspunsuri la SURAS, INTRE CER SI PAMANT …

 1. Oana zice:

  Doamne, Sibilla, cata sensibilitate si ce suflet incarcat cu frumos poti sa ai. Un weekend minunat!

  Apreciază

 2. sfinx667 zice:

  @Oana 🙂
  Multumesc frumos prietena draga, un sfarsit de saptamana minunat si senin iti doresc, alaturi de toti cei dragi tie suflet bland 🙂
  recunostinta,
  Sibilla

  Apreciază

 3. allibis zice:

  Edelweiss, Edelweiss, astea da spaghetti… Mon Chef, tu es magnifique…
  http://www.trilulilu.ro/angel000596/d2f3a5e8fafcaa

  Apreciază

 4. sfinx667 zice:

  hvala lepo duso moje 🙂
  zic sa-mi respect si eu sufletul zapacit si zbuciumat cu o ora de nani, apoi, revin la buna intelegere, respect reciproc, incredere, sa speram, alaturi de invitatul meu special la vino rossa 🙂
  una notte magnifique 🙂
  zajedno 😉
  sunt pe miristi, clar mi-e somn, trimite-ma pana nu ma avant in marturisiri si pastreaza o serenada samo za mene duso 🙂
  zdravo..si, pe curand 🙂
  Sibilla

  Apreciază

 5. Cristal zice:

  Zboara Sibilla intre cer si pamant pe aripi de zambet.
  Aduni minunatii cu care ne dovedesti ce suflet sensibil si mare ai. E superba poza cu „surasul de curcubeu”. 😛
  Spiritul tau e neobosit .

  Apreciază

 6. corinacretu zice:

  Acesta e chiar un articol foarte interesant< Sibilla. relatiile umane sunt atat de complexe si uneori oamenii ne ofera atatea surprize – placute, dar prea multe neplacute. Eu iti doresc sa ai parte numai de prieteni adevarti, pe care te poti baza si care sa iti aduca implinire. Si, bineinteles, o seara frumoasa si o duminica linistita!

  Apreciază

 7. colt de rai zambind din dragoste prinsa intre trairile interioare ale unui suflet cald.
  o seara minunata iti doresc

  Apreciază

 8. allibis zice:

  http://www.trilulilu.ro/Luminita2007/cfeea8b6811d4e
  ca să te inspire la pictat cerul cu stele…

  Apreciază

 9. satmareanca zice:

  Nu am ce comenta căci prea bine m-am liniştit şi prea bine visez ,de când am intrat aici, la o lume mai bună, plină de zâmbete, plină de oameni cu suflet, de oameni care-şi respectă şi-şi îndrăgesc prietenii…
  Mulţumim Sibilla! Să-ţi fie weekend-ul însorit 🙂

  Apreciază

 10. sfinx667 zice:

  @cristal sestro, multumesc frumos, o duminica placuta iti doresc suflet bland 🙂
  @Corina Cretu, cum am spus, invatam si fiecare experienta ne ajuta cu si in ceva, prietenii adevarati sunt aceia care-ti raspund cu suras, surasului sufletului 🙂
  iti multumesc frumos draga prietena, o duminica senina si bogata in zambete iti doresc 🙂
  Succes in toate OM bun 🙂
  pretuire si recunostinta,
  Sibilla
  @james crissilv, znam prietene 🙂
  o duminica bogata in zambete 🙂
  @duso moje, in sfarsit am revenit din lumea viselor ….serenada ta m-a insotit si acolo 🙂
  @Satmareanca mea preferata, multumesc frumos, sigur ca va respect si va indragesc, sunteti oameni buni, simt eu asta 🙂
  o duminica senina precum sufletul tau curat si frumos prietena draga 🙂
  recunostinta,
  Sibilla

  Apreciază

 11. sfinx667 zice:

  Duso…ma pregateam sa pictez altceva pentru tine, are legatura si cu stelele, da, dar nu numai 🙂
  Enya inspira , hvala lepo duso moje 🙂

  Apreciază

 12. allibis zice:

  OK, schimbul e preluat, la focul nestins al sborului, pot să plec să caut o pernă, nu?
  Să te las cu niscai serenade?
  http://www.trilulilu.ro/MartaZ/d7470d4c8354ed

  Apreciază

 13. allibis zice:

  of horse, serenadă fără mozart nu se poate, nu?
  http://www.trilulilu.ro/stik/d875acd0414dde

  Apreciază

 14. sfinx667 zice:

  duso…ostani malo duso 🙂
  serenadele … 🙂
  Sburatorul obosit….iau majiko, sibilin destin 😉
  mai vreau muzika duso 🙂

  Apreciază

 15. allibis zice:

  dar să revenim, mozart, mozart, mozart
  http://www.trilulilu.ro/acroche_coeur/a94ccf61e23105

  Apreciază

 16. sfinx667 zice:

  am sa trec de la vino rossa la…palinco duso :))
  frumoase piese si inspirante, trezesc spiritul luptatorului care sunt 😉
  hvala lepo duso 🙂

  Apreciază

 17. sfinx667 zice:

  chopin…zbor lin…..zbor senin spre seninul senin 🙂

  Apreciază

 18. sfinx667 zice:

  tamo daleko hrvatska…i Srbjie duso ??
  upomoci…srbska muzika za mene , molimte duso moje 🙂

  Apreciază

 19. allibis zice:

  şi o duioasă ca tine serenadă a lui schubert…
  http://www.trilulilu.ro/Hydra/6430ed9b8560ae

  Apreciază

 20. sfinx667 zice:

  Goran Karan …. frumos 🙂
  hvala lepo 🙂

  Apreciază

 21. allibis zice:

  mai mult decât o serenadă, MAGAZIN
  http://www.trilulilu.ro/Claps/e3bc3c090a6f0c
  dar promiţi să sbori, nu să te îneci în butoiul cu roze, oka?

  Apreciază

 22. sfinx667 zice:

  wow…Schubert….DIVINA !!!!!
  superba duso, superba …)(

  Apreciază

 23. sfinx667 zice:

  sto me ostavi…. 🙂
  HVALA LEPO DUSO 🙂
  magazin, undeva daleko….copilaria mea , zambetul copilariei mele duso..:)

  Apreciază

 24. sfinx667 zice:

  Da, promit sa zbor, sa nu ma innec, zbor duso….zbor si, zambesc 🙂

  Apreciază

 25. allibis zice:

  Zâmbeşte şi pentru mine duşo, că pe mine unul m-ai îngropat sub stâlpi prăbuşiţi în neantul meandrelor concretului, vorba unui clasic în viaţă…
  Articolul tălică de azi ar trebui predat obligatoriu în şcoli şi introdus lectură obligatorie la ofiţerul stării civile, ceva în genul cestiei ăleia din filme cu „dacă cineva are ceva de spus, să spună acum…”…
  profund, al naibii de profund eseul tălică despre ce ar trebui să însemne construcţia unei case care să nu devină ruină ori carceră a unor suflete rătăcite…
  http://www.trilulilu.ro/Idameliana/3e97288c66d2ff

  Apreciază

 26. allibis zice:

  zâmbeşte a copilărie, când nevoile erau atât de simple…
  http://www.trilulilu.ro/CeDe/0c927d0372c265

  Apreciază

 27. allibis zice:

  să-ţi mai dăruiesc o serenadă de laku noci; nu ştiu ce mă face să cred că ţi-a place… mai mult ca mie…
  http://www.trilulilu.ro/eyla/c75743cd4b54e4

  Apreciază

 28. sfinx667 zice:

  Daca tu vei pleca,peste inima mea se lasa intuneric, si lespede grea…nu pot sa zbor,nu pot sa mor, si ce greu imi e mie, si tie usor!
  duso, duso…dar noi zburam 🙂
  ba da, si da si da…pot zbura 🙂
  iti daruiesc o ploaie de zambete si imbratisari …vilolin si ploaia si duso… una notte magnifique, nocas nase, nase nocas..in fine, intelegi tu 😉

  Apreciază

 29. sfinx667 zice:

  Somn lin si vise senine, ingerii sa-ti mangaie sufletul om bun 🙂
  pe curand duso… 🙂

  Apreciază

 30. sfinx667 zice:

  traiesc sau visez…. duso, stiu ca acum cant, zambesc, zambesc zborului si….hvala duso, pentru toate zambetele inmugurite din cenusa, iti multumesc suflet bland 🙂
  O duminica senina si zambitoare duso 🙂
  calde imbratisari ,
  Sibilla

  Apreciază

 31. allibis zice:

  Povesteşte-mi ceva frumos, o amintire despre tine, duşo. Asta ca să am o duminică frumoasă, dimineaţă, când voi citi povestea tălică…
  somn uşor, Edelweiss… când ţi-oi aminti să mai faci şi asta…

  Apreciază

 32. sfinx667 zice:

  Cu mult drag duso 🙂
  Vise senine si….hmmm, mi-ai dat o tema de casa placuta, ca tot ce-mi daruiesti tu suflet bland 🙂
  psihologul meu drag 😉
  vise senine si zambete pe cerul sufletului tau duso )(

  Apreciază

 33. sfinx667 zice:

  scuze duso moje…bantui prin blogosfera 🙂
  sunt aici..
  dobro yutro duso 🙂
  mandolina 🙂
  hvala duso )(

  Apreciază

 34. Elisa zice:

  Sibilla,drago,este ceva ,pe lumea asta,despre care tu sa nu stii??Cata profunzime,cat adevar si cata dreptate ai in tot ce spui!!!Si cu cata sensibilitate spui toate astea despre o relatie sanatoasa si durabila!!Dumnezeu sa-ti dea si tie tot ce gandesti,tot ce speri si tot ce meriti,ca floare de colt ce esti,…iubirea cu incredere respect si intelegere.Te imbratisez si-ti doresc o Duminica Sfanta!

  Apreciază

 35. isabellelorelai zice:

  Şi uite aşa, cât trăieşte omul învaţă. Şi alege. Toţi alegem.
  Respect, Sibilla 😀

  Apreciază

 36. sfinx667 zice:

  @Elisa, o multime sunt pe care nu le stiu, dupa mintea mea zapacita pe toate vreau a le stii, de invatat avem mereu, iar mie imi place sa primesc lectii, cum imi place mie sa spun, si de la firul ierbii si de la stropul de ploaie, de la batrani, din toate … 🙂
  O duminica de vis iti doresc sestro 🙂
  multumiri,
  Sibilla

  Apreciază

 37. sfinx667 zice:

  @isabellelorelai, asa e sestro, alegem, despre alegeri si cum, de catre cine sunt influentate, am sa scriu alta data 🙂
  respecte si pretuire sestro si, o duminica placuta alaturi de cei dragi 🙂
  Sibilla

  Apreciază

 38. Recunosc, draga mea Sibilla, ca n-am prea stiu ce sa aleg… sa ma las purtata de farmecul si gingasia cuvintelor tale pe cae le zidesti atat de trainic in sufletele noastre, ale prietenilor tai… sau sa prind profunzimea sensurilor de care ele sunt atat de patrunse, rodul mintii tale extraordinare de SFINX intelept si atotcuprinzator ? 🙂
  In acest moment, mi-e imposibil sa prind din zbor ambele fete luminoase ale medaliei castigate in lupta cu viata, ca un balans permanent intre pamat si cer…
  Minunata companie ti-a fost oglinda vie a lui allibiS, ma bucur ca v-ati completat cautarile atat de duios 🙂
  Iti multumesc pentru stralucirea care ai adus-o in sufletul meu, caci ai zugravit negrait de adevarat si gandurile mele in aceasta privinta, a temeliei de valori interumane care guverneaza edificiul cladit cu truda si credinta de doi parteneri in aceasta lume 🙂
  In acest moment gandesc ca toti cei patru stalpi de care vorbesti tu atat de emotionant trebuie neaparat sa fie ocrotiti mereu de acoperisul credintei, fara ea, nimic nu este posibil si durabil.
  Te imbratisez cu mult drag, drugarica moje ! 🙂
  P.S. Iarta-mi rogu-te posibilele greseli de scriere a slovelor slave…

  Apreciază

 39. allibis zice:

  Drugarica moja, Cora-Coralia, promiţi, promiţi! De aceea, am toată credinţa că ai să-i porţi de grijă micuţei Edelweiss şi atunci când eu nu voi fi prezent să-mi îndeplinesc datoria de oglindă…
  Eşti o romantică tare… romantică tălică… pentru un pescăruş jucăuş…
  http://www.trilulilu.ro/deedee2003/0b607ee5ee7964

  Apreciază

 40. Draga allibiS, stiam eu ca tot s-a strecurat o greseala mititica in exprimarea mea stangace de invatacel slavon 😉
  Dar cu incurajarile si cu indrumarile unor dascali ca tine si ca scumpa de Sibilla, devin AS 🙂
  Cum sa nu ma descifrezi talica, un biet pescarus pudrat cu sclipliri de argint, cand vad ca reusesti sa induiosezi un ditamai Sfinxul cu tarie de granit ? 🙂
  Recunosc ca sunt si romantic, si jucaus, si calator… te invit cand ai timp, sa-mi vizitezi coltisorul liric, in care mai am intalniri cu prietenii de suflet 😉
  Chiar m-ar onora zborul talica pe-acolo, Duso al nostru…

  Apreciază

 41. allibis zice:

  Duşo, vezi ce-mi face pescăruşul-jucăuş? mă ademeneşte, şturlubaticul, departe de tălică! o fi vre-un provocator, cum crede clasicii în viaţă care ieste? 😉

  Apreciază

 42. sfinx667 zice:

  🙂
  ” si va venii o vreme cand,
  vom pune pret mai mre pe cuvant…”
  duso, am incredere in voi, va descurcati nu…;)
  dragi imi sunteti 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.