Un DA hotarat, pentru Sanctificarea Parintelui Arsenie Boca ! Semneaza petitia !

Un DA hotarat pentru Sanctificarea Parintelui Arsenie Boca ! Semneaza petitia !

A sanctifica inseamna „a declara pe cineva sfant pentru serviciul lui Dumnezeu”.

„In 28 noiembrie 2007 s-au implinit 18 ani de trecere la Domnul a Parintelui Arsenie Boca, marele duhovnic al neamului romanesc. Parintele isi exercita harul asupra enoriasilor sau vizitatorilor avand darul citirii gandului si pacatului fiecaruia precum si puteri vindecatoare. Marturii in acest sens exista mii.

Inalt, frumos la chip, cu ochi puternici si patrunzatori, imbracat in rasa alba si vorbind cu glas tunator fiecaruia, dupa greutatea pacatului savarsit, parca nici un duhovnic nu a fost mai iubit decat Parintele Arsenie.

De cele mai multe ori oamenii spuneau ca privirea lui ii patrundea pe cale directa pana in suflet si atunci plangeau. Martir al Bisericii Ortodoxe Romane, suferinta Parintelui Arsenie Boca este rascumparata deplin de iubirea profunda a celor care l-au cunoscut. Multi sunt convinsi ca Parintele a fost schingiuit de Securitate, ca avea unghiile de la maini smulse si ca inainte de a muri si-a avertizat calaii : „Spuneti-i lui Ceausescu ca nu mai apuca Craciunul”. Este limpede ca Parintele Arsenie Boca nu a fost un om obisnuit si ca Dumnezeu a lucrat prin el neintrerupt.

Mormantul sau este loc de pelerinaj pentru mii de crestini anual dintre care multi sustin ca inca il simt si chiar il vad pe duhovnic. O femeie care isi pierduse un copil s-a dus la mormantul Parintelui Arsenie sa se roage. Mai mare ii era disperarea decat credinta si se intreba: „Ce poate sa faca un mormant? Caci vad ca este un mormant ca oricare altul”. Si, deodata, a cazut in genunchi (pesemne ca i s-a aratat Parintele) si a strigat: „Parinte, nu am stiut cine esti! Parinte, te rog, ajuta-ma!”. Credinta a cuprins-o chiar in acele clipe si sufletul ei s-a luminat, iar buzele au eliberat in cuvinte suferinta ei de mama. Dar aceste lucruri desi se stiu, nu le spune nimeni. Parintele Arsenie Boca a facut multe si mari minuni indrumand multi oameni pe calea cea dreapta. Faptul ca imaginea lui tasneste acum, la 18 ani de la moarte, mai stralucitoare ca oricand, este semn ca cei fara prihana isi au plata lor, la adapost de invidia patimasa a lumii acesteia.


Nu intamplator, la Prislop, pe mormantul sau iarba si florile nu se ofilesc niciodata !

Avem ferma convingere ca Dumnezeu l-a cinstit cu cununa sfinteniei si nadajduim ca si autoritatile sa o faca cat mai curand.

Sfinte Parinte Arsenie, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi ! Amin.

http://www.petitieonline.ro/petitie/sanctificarea_parintelui_arsenie_boca-p38760052.html

DIN ZICERILE PARINTELUI ARSENIE BOCA

„Un suflet trist este un suflet cu luminile stinse”

Cuvîntul acesta ne aduce aminte de un cuvînt asemãnãtor, cu circulatie mai ales în lumea din Apus: „Un sfînt trist este un trist sfînt”. Pãrintele a fost întotdeauna pentru optimism, pentru bucurie, credinta noastrã fiind „izvor de bucurie”, crestinismul fiind „religia bucuriei”. Domnul Hristos le-a spus ucenicilor Sãi :”Acestea vi le spun ca bucuria Mea sã fie întru voi si ca bucuria voastrã sã fie deplinã” (Ioan 15, 11).

„Ajutati-mã sã vã pot ajuta”

Asta înseamnã cã nu cel care vrea sã te ajute te ajutã cel mai mult, ci tu esti cel care potI sã fi ajutat. Dacã esti deschis spre ajutor te poate ajuta omul de lîngã tine si omul superior tie; dar dacã nu-l recunosti superior, ba, dimpotrivã, îl judeci si-l calci în picioare, atunci nu te poate ajuta, pentru cã omul este fiinta care poate zice nu, si zice nu!

„Fiecare dintre noi ducem un necredincios în spate”

Zice pãrintele Arsenie Boca referindu-se la trup, „fiecare dintre noi ducem un necredincios în spate”.

” Asa de pilda, noi stim Tainele lui Demnezeu, pe cine mantuieste din lume si pe cine osandeste :

daca se va mantui cel ce se salbaticeste asupra ta, atunci prin rabdarea ta, iertarea din inima si rugaciunea ta il va birui Dumnezeu, si cu smarenia ta va alunga dracii dintr-insul ;

– daca, insa, fratele acela mai are de chinuit in robie straina sau isi va pierde sufletul, atunci la purtarea ta cea dupa Dumnezeu rautatea lui va creste si desavarsit se va salbatici impotriva lui Dumnezeu.

Vezi ! Ia Aminte ! Nicidecum sa nu uiti ca ostas al lui Dumnezeu esti de la Sfantul Botez ! Prin urmare, fi destoinic stiind Cui crezi, cu ale Cui arme lupti si Cine iti ajuta – ca sa nu piarda Dumnezeu pe cineva pentru neiscusinta ta. Ca, zic Sfintii Parinti, pricina mantuirii este aproapele. De aceea, cei ce biruie lumea nu sunt o adunare de lenesi, de neputinciosi, oricat s-ar parea rabdarea raului o slabiciune a binelui, ci ostasi ai lui Dumnezeu, si, precum le este lupta, asa si mantuirea ! „

SIBILLA POESIS

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Pilde şi „aduceri aminte”... și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

30 de răspunsuri la Un DA hotarat, pentru Sanctificarea Parintelui Arsenie Boca ! Semneaza petitia !

 1. Vania zice:

  De sfinţenia Părintelui Arsenie nu mă îndoiesc, dar sunt prudent când e vorba să semnez petiţii…

  La fel au cerut unii şi-n cazul Papei Alţhaimer II… Bine, personajele nu sunt comparabile, dar recomand prudenţa în astfel de acţiuni.

  Apreciază

 2. Natalia zice:

  Cred in sfintenia Parintelui Arsenie Boca ,cred in marturisirea din cartile lui in care afirma ca ne va ajuta mai mult cand va fii mort si de aceea sunt semnez petitia cu un <> hotarat ptr. Sanctificarea Parintelui Arsenie Boca

  Apreciază

 3. sfinx667 zice:

  Natalia, si eu am semnat si simt zambetul lui care ne ocroteste si ne vegheaza si nu voi inceta sa indemn si pe altii sa o faca:)
  Iti multumesc din tot sufletul, fa si tu rogu-te acelasi lucru, indeamna la radu-ti pe ceilalti, Parintele Arsenia Boca e un Sfant si sufletul sau e farama din tarisoara noastra, e iubire, e blnadete, e iertare si e intelepciune…
  Multumesc Natalia, fii binecuvantata !
  respecte si recunostinta,
  Sibilla

  Apreciază

 4. STOICAN MIHAELA zice:

  PARINTELE ARSENIE BOCA,A ADUS IN SUFLETUL MEU LINISTE,FERICIRE,CREDINTA SI MI-A DESCHIS DRUMURILE PENTRU A CUNOASTE OAMENII NECESARI DE A SE VINDECA DE O BOALA GREA COPILASUL MEU.PENTRU MINE SFANTUL ARSENIE A FOST ,ESTE SI VA FI GHIDUL SPIRITUAL DE CARE FIECARE AVEM NEVOIE .NU POT EXPRIMA IN CUVINTE CIT DE MULT MA AJUTA SFANTUL ARSENIE DE CITE ORI II CER AJUTORUL .MULTUMESC CA AXISTA SI SE ROAGA PENTRU NOI.TOTUL ESTE SA-L IUBITI .

  Apreciază

 5. STOICAN MIHAELA zice:

  TOTI CARE AVETI PROBLEME SI SUNTETI DEZNADAJDUITI ,RUGATI-VA SFANTULUI ARSENIE SI O SA VEDETI CE LINISTE SI PACE INTERIOARA VA INUNDA SUFLETELE,SI MAI DEVREME SAU MAI TIRZIU ,DEPINDE CE ORINDUIESTE DOAMNE ,TOTUL SE REZOLVA .VA SPUN DIN PROPIE TRAIRE.

  Apreciază

 6. sfinx667 zice:

  Da, Mihaela, Parintele Arsenie Boca este un Sfant !
  A spus chiar el, inainte de a merge in Ceruri ” va voi ajuta mai mult ” si da, credinta in Dumnezeu, ajura, innalta, il iubesc pa Parinte , si numai noi …
  Fi binecuvantata si multa sanatate copilasului tau, sa te bucuri de el , sa fie voios si sa-i cultivi si lui credinta draga Mihaela !
  Noi mamele avem datoria asta, si o vom face 🙂
  Numai bine iti doresc, Dumnezeu sa fie cu noi toti !
  Sibilla

  Apreciază

 7. Adrian zice:

  Sanctificarea este numai la catolici. La noi se spune CANONIZARE. Cred ca se induce o oarecare confuzie daca se folosesc termeni care apartin de un cult heterodox. As semna pentru canonizarea parintelui Arsenie, nu pentru sanctificarea lui, deci. Iertati!

  Apreciază

 8. sfinx667 zice:

  @Adrian,
  la catolici e canonizare 🙂
  „Procesul de canonizare este ultima fază în cadrul procesului de recunoaştere a sfinţeniei unei persoane în Biserica Catolică. Urmează după cauza de beatificare după ce este recunoscută şi a doua minune, după acelaşi procedeu folosit la beatificare.
  Fericitul este declarat „sfânt” într-o liturghie publică solemnă de canonizare şi cultul său este extins peste tot unde există o comunitate de credincioşi; se stabileşte, de asemenea, şi o dată în calendarul liturgic general în care se va face memoria acestui nou sfânt (poate coincide sau nu cu cea de la beatificare).”
  Petitia este preluata pe de alta parte de pe siteul http://www.petitiionline.ro
  Decizia apartine fiecaruia din noi.
  Pentru mine Parintele Arsenie Boca este un Sfant !
  O zi frumoasa va doresc .
  Sibilla

  Apreciază

 9. elena zice:

  Semnez din toata inima pentru sanctificarea parintelui arsenie boca fiindca simt in adancul sufletului meu ca parintele a fost un sfant.
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 10. sfinx667 zice:

  @Elena,
  Parintele Arsenie Boca este un Sfant, da !
  multumiri, toate cele bune 🙂
  Doamne Ajuta !
  Sibilla

  Apreciază

 11. sfinx667 zice:

  Olimpia,
  mulţumiri, sper că ai accesat linkul petiţiei , acolo trebuie spus acest DA 🙂
  O toamnă binecuvântată !
  Sibilla

  Apreciază

 12. mariana zice:

  ….spun „DA ” ….din tot sufletul !!!

  Apreciază

 13. sfinx667 zice:

  @mariana,
  Părintele Arsenie Boca e alături de noi !
  recunoştinţă,
  Sibilla

  Apreciază

 14. lia zice:

  Da ,cu toata dragostea !

  Apreciază

 15. Mihai zice:

  Da , cu toata dragostea ! Părintele Arsenie Boca e alături de noi !

  Apreciază

 16. sfinx667 zice:

  @lia,
  Doamne Ajută !
  Fii binecuvântată !
  respecte,
  sibilla

  Apreciază

 17. sfinx667 zice:

  @Mihai,
  mulţumesc frumos, fii binecuvântat !
  Părintele e mai aproape de noi ca oricând !
  Doamne Ajută !
  respecte şi preţuire,
  Sibilla

  Apreciază

 18. Dumbrava Dorin zice:

  Preasfinte Parinte Arsenie , trimite-mi Duhul tau paznic si da-mi sanatate si liniste . Departeaza de la casa mea necazurile si suferintele , ca ia Duh Sfant !

  Apreciază

 19. Corina zice:

  Da, cu toata dragostea. Pot sa spun, ca in viata mea se intampla adevarate minuni. Pentru mine este un Sfant. Trebuie sa stie, toata lumea, despre Parintele Arsenie Boca.

  Apreciază

 20. Florin zice:

  DA DIN TOT SUFLETUL ,SI CU TOATA DRAGOSTEA!
  Florin

  Apreciază

 21. Lavinia zice:

  Da, din toata inima.
  Doamne ajuta!

  Lavinia

  Apreciază

 22. caraman mihai zice:

  Doamne ajuta, asa sa fie, cu multa dragoste si credinta Amin.

  Apreciază

 23. Daniel zice:

  Foarte multa confuzie… am mai spus si pe site la comentarii ca la noi, ortodocsii se fac canonizari, sanctificari. Cei care au initiat aceasta petitie, sunt un grup mic de oameni care incearca o manipulare. Vor cu tot dinadinsul sa fie declarat sfant. Au niste interese materiale… nu va lasati dusi de nas.
  Citez prima fraza din aceasta petitie: „A sanctifica inseamna “a declara pe cineva sfant pentru serviciul lui Dumnezeu”.” FALS! FALS! FALS! Oamenii nu pot declara pe alti oameni ca fiind Sfinti! Numai Dumnezeu are acest drept! Doar El mantuieste pe om! Noi, oamenii, canonizam (adica recunoastem cele ce Dumnezeu ne descopera cu privire la sfintenia unui om!) Noi nu putem face sfinti. Nu avem cum.
  putem asa… sa ne amagim crezand ca daca Sf. Sinod da un act de canonizare, din acel moment e sfant… trebuie sa fii naiv sa crezi asta! Pe Sfinti ii face Dumnezeu! Nu noi! Noi doar cinstim pe cei pe care Dumnezeu ni-i arata ca fiind placuti Lui. Sfintii sunt oamenii placuti lui Dumnezeu. De unde stiti voi ca parintele era placut lui Dumnezeu? L-ati intrebat pe El?
  Ce tot o luati cu nu stiu ce simtaminte… orice om care iti spune o vb buna, desigur ca tie la inima, dar asta nu inseamna ca e si sfant. Sfintenia presupune multe… si doar Dumnezeu cunoste inima omului! omul poate face „fapte bune” si de ochii lumii, ca sa primeasca laude, cinste… Sau poate ca tinea manie pe careva, ori poate ca in mintea lui chiar desfrana cu vreo femeie… sau poate chiar si fizic, pe ascuns… ce stim noi? Vi se pare ca stiti ce scopuri avea parintele in viata? Cum puteti sa spuneti ca e sfant, daca nu-i stiti gandurile? Dumnezeu judeca si gandurile omului.

  Deci, va rog sa incetati cu aceasta manipulare!
  Nu mai intrati pe site-ul de vot de mai multe ori din locatii diferite ca sa apara acolo voturi gramada! Nu e frumos!

  Si incercati sa vorbiti cu Dumnezeu, daca totusi aveti vreo banuiala de sfintenie asupra pr. Arsenie. Sigur Dumnezeu va da raspuns cererii voastre si va va descoperi cele cu privire la mantuirea parintelui. Nu-l ignorati pe Dumnzeu, Judecatorul care mantuie sau pierde!

  Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel, cap. 6. 7

  „Nu vă amăgiţi: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul, aceea va şi secera.”

  Iertati.

  Apreciază

 24. Daniel zice:

  Corectez prima fraza a mea de mai sus:

  Foarte multa confuzie… am mai spus si pe site la comentarii ca la noi, ortodocsii, se fac canonizari, nu sanctificari. Amintiti-va cei ce ati fost la canonizarile recente ca inaintea multimii credinciosilor s-a citit actul de CANONIZARE, iar nu de sanctificare. Faptul ca faceti aceasta confuzie, denota o lipsa de cunostinte in domeniu… Va rog sa mai studiati…

  Apreciază

 25. Rodica Maria zice:

  Da,din toata inima!

  Apreciază

 26. sfinx667 zice:

  @Daniel,
  am să trec peste tonul şi acuzele dumitale neîntemeiate, din respect pentru vizitatorii acestui blog şi mai ales din respect pentru memoria Părintelui Arsenie Boca !

  ” Procesul de canonizare este ultima fază în cadrul procesului de recunoaştere a sfinţeniei unei persoane în Biserica Catolică. Urmează după cauza de beatificare după ce este recunoscută şi a doua minune, după acelaşi procedeu folosit la beatificare.
  Fericitul este declarat „sfânt” într-o liturghie publică solemnă de canonizare şi cultul său este extins peste tot unde există o comunitate de credincioşi; se stabileşte, de asemenea, şi o dată în calendarul liturgic general în care se va face memoria acestui nou sfânt (poate coincide sau nu cu cea de la beatificare). ”
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Canonizare
  Da Părintele Arsenie Boca e un Sfânt, cum te poţi îndoi de sfinţenia Sa ?
  Demersul dumitale şi încrâncenarea aiuristică pentru habar nu avem ce anume e …. nici nu ştiu a-l numi ….
  Ce urmăriţi de fapt, despre ce manipulare vorbiţi ?
  Sincer, din contrazicerile de mai sus nu am înţeles nimic … sincer.
  Numai bine !
  Dumnezeu ne va lumina pe toţi !
  Sibilla

  Apreciază

 27. sfinx667 zice:

  @Dumbravă Dorin
  @Florin
  @Lavinia
  @Daniel
  @Rodica Maria
  @Caraman Mihai
  @Corina
  Doamne Ajută !!!
  respecte,
  Sibilla

  Apreciază

 28. daniela zice:

  Un om care era inaintevazator, care levita, care descuia lacatele de la puscarie, care facea apa sa curga acolo unde apa lipsea,care avea atatea haruri de la Dumnezeu cu care ajuta atata lume si care a adus atea suflete la credinta nu poate fi decat SFANT. UN MARE SFANT! Nu Parintele Arsenie are nevoie de noi ci noi avem nevoie de rugaciunile Sfantului Parinte! Cinstindu-l pe Parinte il cinstim de fapt pe Dumnezeu si Sfantul Parinte Arsenie se bucura. Cat a trait nu a vrut sa fie laudat. A vrut doar sa fie ascultat si lumea sa ia aminte la cuvintele sale. Sfinte Parinte Arsenie, roaga-te la Dumnezeu pentru noi.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.