NOI, SUNTEM – ” LEAGANUL CIVILIZATIEI EUROPENE ” !

NOI, SUNTEM – ” LEAGANUL CIVILIZATIEI EUROPENE” !

 

Aceia, care-si iubesc neamul, aripa celor indrazneti,


saruta si cinstesc deopotriva, urmele Zeilor Calareti,


cu luare-aminte se inclina, spre scrieri, ce ne vor a spune,


ca, la Tartaria exista, regala resedinta, prima-n lume…


NOI, suntem leaganul culturii, zambet batranei Europe,


nu-i greu deloc de inteles, doar pentru unii temeri si sincope,


cum sa admita ceea

ce-i adevarat, aici, sub soare… doare?


ca Noua Ordine curand dispare, ramane Dacia Nemuritoare !


e ” rostul ” lumii ciclic, ei, simt sfarsitul care-i paste…


iar primavara lui Zamolxis, ne-mbie a suras de a renaste…

…….


Trebuie sa admitem ca, toate marile civilizatii, s-au dezvoltat, au inmugurit si au inflorit, pe vaile generoase ale marilor fluvii : civilizatia Egipteana pe Nil, cea Mesopotamiana intre Tigru si Eufrat, cea Chineza pe Fluviul Galben, cea Indiana pe Ind si Gange, iar civilizatia Europeana, pe Valea Istrului ( Danubiului ) . Foarte multi istorici, cercetatori, arheologi, specialisti, recunosc si subliniaza ca, noi, ” suntem leaganul civilizatiei Proto-Europene „, si, ca noi suntem ” coloana vertebrala a istoriei lumii contemporane „.

Numeroase descoperiri arheologice, cercetari in domeniu, manuscrisele anticilor, sunt dovezi de necontestat, exista desigur si opinii care contrazic unele aspecte cu privire la radacinile civilizatiei Europene, dar, toate admit bobul de adevar, acela al continuitatii noastre pe aceste meleaguri, din nefericire, documentele scrise fiind foarte putine, dar, exista inca.

Lipsa unei mai stufoase documentatii scrise care ar putea intarii adevaruri, nu cred sa fie intamplatoare, si sunt tot mai multe vocile care admit ceea ce vreau a sublinia, la fel ca multi altii inaintea mea, e insa cert si atat de clar faptul caci, cuiva nu convine sa accepte ca noi, chiar suntem mama civilizatiei Europene.

Am decis sa intaresc si eu aici, in micul meu spatiu, una din dovezile in favorea celor subliniate mai sus, din respect pentru stradania tuturor celor care-si jertfesc fiece picatura de efort, suflet si ani din viata, pentru cinstirea valorilor spirituale si in sprijinul adevarului istoric, aducandu-le multumiri pentru ca exista, pentru ca mi-au daruit si mie si nadajduiesc si multor altor romani , suficiente informatii si concluzii, pentru ca noi, sa putem continua pe aceeasi carare a aduce la lumina adevaruri, caci, suntem urmasi ai neamului de pelasgi, ai daco-getilor, copii ai Zeului Luminii.

TABLITELE DE LA TARTARIA:

Localitatea Tartaria, este situata la poalele versantului nordic al Muntilor Sureanu, in judetul Alba. In jurul acestei asezari, s-au gasit fragmente osteologice ale omului de Neanderthal si ale omului de Cromagnon. Descoperiri asemanatoare celor de la Tartaria, au fost scoase la iveala de sapaturile arheologice de la Turdas ( cultura Turdas ).

Cercetatorul si arheologul roman, clujeanul Nicolae Vlasa , descopera in anul 1961, intr-un mormant antic la Tartaria doua tablite care sunt inscriptionate si initial datate intre anii 4500-200iH. Specialistii spun ca identitatea comuna este cunoscuta sub denumirea de Cultura Turdas-Vinca, raspandita in Banat si Oltenia, in sudul Serbiei, in SE Ungariei si NV Bulgariei dar, si in alte tari si continente mai indepartate.

Inscriptiile de pe tablitele de la Tartaria, contin un text de dinaintea scrisului sumerian ( considerat a fii fost cel mai vechi din lume ), iata textul :

” NUN.KA.S.UGULA.PL.IDIM.KARA.I „.

Ordonarea grafemelor ( cercetatorul Constantin Barbulescu ) duce la enuntul : ” NUN-KA-SU-GULA-P/atesi/-L/ugal/-IDI-M/e/-KAR-A-I ” , enunt care se traduce astfel:

” Orasul arbore de la locul de acces ( gura ) sub mana zeitei Cula-Marea Vracita, Doamna care reda viata, zeita patroana a medicinii si tamaduitoare a capetelor negre ( sumerienilor ), Printesa omului cel mare si integru ( rege, zeu ), care stie sa proclame reguli langa canalul ( raul ) cu apa ( Mures ) „.

Scrisul de la Tartaria este considerat a fii, cel mai vechi scris din lume, deoarece precede scrisul sumerian cu cateva mii de ani. Tartaria a fost prima resedinta regala din lume, datarea unora din cercetatori a tablitelor, se situeaza intre anii 7000-7500 dinainte de Hristos.

Asa cum stim deja, in vremuri indepartate, Dacia a fost Leaganul Suprem al Spiritualitatii Universale, recunoscute fiind invataturile belaginelor, credinta in nemurire ( moartea este o trecere, un prag care desparte, delimiteaza lumea cunoscuta de cea necunoscuta, ca un spatiu intre Sacru si Profan ), Cultul Cavalerului Trac- ca o prima apropiere a spiritualitatii pagane de crestinism, prin reprezentarea sa ca imagine si simbol- Cultul Lupului, Cultul Cerbului, Cultul Ciutei Sfinte, ” o tara trista invaluita in promoroaca, predestinata a renaste”.

Exista, asa cum ne intareste Alexandru Busuioceanu, miraculoase scrieri sub forma croniilor, scrise de arhiepiscopi si regi ai Spaniei, care admira si venereaza Dacia sau Gacia, pe ” enigmaticul Zamolxen, de care povestesc istoriile ca a fost minunat de intelept in filosofie „, este admirat ” Dicineo ( Deceneu ) care ” i-a invatat pe goti aproape toata filosofia si fizica si teoria si practica si logica si randuiala celor douasprezece semne si cursul planetelor si cresterea si descresterea lunii si mersul soarelui si astrologia si astronomia si stiintele naturale, si teologia..” , este descrisa istoria amazoanelor ” care nu erau chiar atat de rele precum se zicea, erau nobile si foarte pricepute in manuirea armelor..”… chiar si Sfantul Isidor a celebrat faptul ca ” Roma insasi, invingatoarea tuturor popoarelor, a trebuit sa slujeasca supusa si sa primeasca jugul triumfului getic.”

Sa nadajduim ca vom fii respectati cum se cuvine, asa cum meritam si zic si eu, ” Zamolxis sa fie cu noi ! ”

SIBILLA POESIS

Despre Sibilla

sibilla_poesis@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Pilde şi „aduceri aminte”..., Sibilla și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.